Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tudom, hogy nagyon indiszkrét,...

Tudom, hogy nagyon indiszkrét, de aki nem akar, úgysem válaszol. Anyukák, ti mennyiből éltek egy hónapban?

Figyelt kérdés
Mekkora a lakásotok, van rajta hitel? Mi az a luxus, ami belefér havonta, két havonta? Mennyi idősek a gyerekitek?
2014. febr. 12. 15:01
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
67%

450.000/hó 2 gyerek

Albérlet rezsi benzin bérlet 150.000

Kaja 100.000

Megtakarítás 100.000

Autó hitel nélkül

Fiamra havi 30.000 pelenkázás, bébiétel

Lányom 20.000 ovi+ úszás

Ruha, étterem szórakozás 50.000

2014. febr. 12. 16:34
 22/39 anonim ***** válasza:
67%
Kb. 200 a bevételünk, van hogy kicsit több, van hogy kevesebb. Egy ovis gyerekünk van. 70 nm-es házban élünk, szerencsére hitelünk nincs. Sok luxus nem fér bele, fodrász havi 1x, néha kozmetikus. Amit még "luxusnak" mondanék, hogy elég sűrűn járunk kocsival. Gyereknek mindene megvan, játékok, ruhák, programok stb.
2014. febr. 12. 16:47
 23/39 anonim ***** válasza:
50%

Szia!

Én azt mondom,hogy nekem már a fűtött ház is luxusnak számított pár éve és a heti egyszeri husi is...de már jól élünk.

Nekünk össze bevételünk 180 ezer ft.Adókedvezményt egy összegben kapom,abból jutunk el nyaralni az idén belföldre pár napra:-)

Hitel (már) nincs a házamon,férjem autóján is pár hónapja járt le(használt kocsit vett nagyon csekély személyi kölcsönnel)

Nekünk ami "luxus" az a magánorvos volt,de kellett,mert nem voltam egyszerű eset.

Hétköznapi luxus úgymond havonta egyszer pizzát rendelünk,egyszer cukrászda,heti többször csoki,egyéb finomságok.

Ha szülőket látogatunk,az is a nem mindennapi kategória,messze laknak,sokba kerül a benzin,de megyünk havonta kb.

Én műkörmöshöz is jártam,de már magamnak építem itthon.

Úszni járunk ami még ide sorolható,az én bérletem havi 6000 ft.Babaúszás alkalmanként 1500,ez havi 2x.

Azt mondom,hogy mi így 3-an kijövünk ennyiből,nem nagy lábon,de szépen élünk,kényelmesen,ha mondjuk váratlanul tönkre menne valami nagyobb háztartási gép,tudnánk azonnal újat venni(nem a legdrágábbat persze)

Második gyerek viszont nem biztos,hogy bele férne így.(4 hónapos)

2014. febr. 12. 17:20
 24/39 anonim ***** válasza:
22%

Kedves Kolléga, számomra alapszükségletek közé tartozik, h néha rendelek kaját (hetente 1X tuti), alapszükséglet a normális orvosi ellátás - orvos a férjed, tudod, h mennyibe kerül a privátrendelés -, alapszükséglet a minőségi élelmiszer és ennek házhoz szállítása, alapszükséglet a jó minőségű kozmetikum (Hortus Botanicus, Esteé L. etc), a jó minőségű, évszaknak megfelelő ruházat, a könyvtár, a takarítónő, a havi egyszeri mozi és havi egyszeri egyéb szórakozás (kori, CsoPa, akármi). Alapszükséglet az évenkénti egyszeri külföldi nyaralás és a belföldi-külföldi hosszúhétvége. Alapszükséglet a minőségi oktatásban való részvétel, a nyelvoktatás.

Összesen 3 és felen vagyunk (kismama vagyok). A bevételünk bőven fedezi ezeket és tudunk félre is rakni.

A cikkedhez pedig gondolatébreszőnek: alapszükséglet - létszükséglet - szükséglet. (Ugye érted a célzást? :-) - nyugodtan le lehet pontozni)

2014. febr. 12. 17:27
 25/39 anonim ***** válasza:
37%

Szia!

1 lányunk van, 1.5 éves.

Havonta 475.000 ft a bevételünk, ami el is megy. Anyósomat támogatjuk, lányunk számlájára megy 80.000. Nincs saját lakás, kétgenerációsban élünk a szüleimmel, így csak a rezsi van. 100.000 nm, 65.000 a rezsi.

Van egy telkünk, most építkezésre gyűjtünk. Erre nem a havi fix bevételünkből teszünk el, hanem a férjem maszekolásaiból. Ez van, hogy havi 100.000 ft, van hogy 1.000.000, változó.

Futni járok, az ingyen van, kozmetikushoz 2 havonta. Pedikűröshöz 5 hetente. Fodrász szalon a nagynénémé, nem fogad el pénzt. Elmegy a havi bevétel, mert minden hétvégén van programunk, kirándulunk, wellnesselünk kb 2 havonta, próbálunk egészségesen étkezni, pl. tanyáról veszek tyúkokat. hetente úszni jár a lányunk stb.

Kb. 120.000 megy el kajára, tisztítószerre stb. 65.000 a rezsi, 20.000 az uszi, 20.000 DM és patika, 20.000 benzin. Pelust mosom, nem kell venni, anyatejes a lány, nem kell tápszer. Megtakarítás 80.000, biztosítások 30.000, anyósnak 40.000. Ez havi 395.000 ft. Luxusra kb. marad 80.000 ft.

2014. febr. 12. 17:40
 26/39 A kérdező kommentje:

:)

Ha innen tekintenénk a témára, mindent a szubjektivitás nagy kalapja alá lehetne vonni.

Jelen cikkben is a kezdeteknél (nyilván olvastál már szakcikket) definiálom, hogy adott kontextusban mely fogalom milyen olvasatban, milyen pontos vonások mentén használható, megkötésekkel, nyilván, és hogy melyiknek milyen specificitását milyen spektrum mentén kívánnám elemezni.

Mások vagyunk, mások az alap- és a létszükségleteink. Te a Gauss görbe egyik vége vagy (az írásod alapján legalább is, hiszen nyilván - messziről jött ember), a legtöbb kutató pedig nem a két véget (persze ilyen is van) vizsgálja - sokkal inkább az átlagot, a 85%-ot, hiszen a populációra ebből következtetünk. Mint láthattad, volt válaszoló, aki számára a fűtött szoba volt a luxus (engedd meg, hogy gyakorikérdéseken, egy elakadásomban így definiáljam a fogalmat), számodra alapvető a magánpraxis is. A haranggörbe két vége, nem az átlagpopuláció. /Én pl. magánorvosnál soha az életben nem jártam még, miért? Mert orvos a férjem, és a legjobbakhoz tudok hála Istennek pénz nélkül is kerülni. Ugye érted a célzást...? Engedd meg nekem, hogy azt mondjam: amennyiben egy kérdőívben valaki alapszükségletek közé sorolná a takarítőnőt, akkor azt mondanám, hogy nem sikerült értelmeznie a kérdéssort.

Nyilván minden kutatás, minden cikk multifaktoros, itt egyetlen skála egyetlen felosztási szepontjához kerestem és kaptam ötletet. :) Nem gondolhatja senki, hogy ez alapján bármi is születik - elakadtam, nem jutottam dűlőre, ihletet kerestem. :) Jó helyen kerestem végsősoron.

Egyébiránt a cikk témájához az általad említett fogalomspektrum nem kötődik igazán szorosan, a válaszok megítélése abból a szemszögből, amelyikből nekem szükséges, ilyen kérdés mentén is lehetséges.

Köszönöm a választ Neked is, bár sokat nem meríthettem belőle. :)

2014. febr. 12. 17:48
 27/39 anonim ***** válasza:
32%

Kérdező, őszintén örülök, hogy nekem nincsenek ilyen bennfenteskedő, a valóság talajától elrugaszkodó, sznob és a mindennapi kenyérről halvány segéd gőzzel nem rendelkező, végtelenül visszataszító kollégáim, akik kizárólag segítő szándékkal lepleznek le egy egyszerű adatközlői folyamatot, hogy a magamutogatásuknak bármilyen áron felületet szerezzenek.

Őszinte részvétem. Sok türelmet hozzá! :)

2014. febr. 12. 18:21
 28/39 anonim ***** válasza:
26%

Kb. 400e Ft a bevételünk, 2 gyerekünk van, 7 és 4 évesek..

100 nm-es házunk van, még 1 év hitel van rajta, az 105e Ft.

Van pár olyan kiadásunk, amin lehetne spórolni, pl. én havonta járok körmöshöz és kozmetikushoz (3-3000 Ft), 2 havonta fodrászhoz (7000 Ft), edzőterembe (5000 Ft), ill. nem otthonról viszek kaját, hanem a melóhelyen eszem, ez kb. 15-20000 Ft.

Minden hónapban megyünk valami fizetős programra, akár többször is, pl. játszóház, mozi, múzeum stb, ez min. 5000 Ft/alkalom.

Ill. ami még számomra nagyon fontos, az az egészséges táplálkozás, így nagyon sok zöldséget eszünk és kókuszzsírt, durumlisztet, xylitet/steviát használok és ugye egyik sem olcsó, sajnos.

2014. febr. 12. 18:31
 29/39 anonim ***** válasza:
11%

Amennyiben te pszichológus vagy, akkor javaslom, h vedd elő újra a kutmo jegyzeteidet és nézegesd még egy kicsit. Mondjuk a kutatási tervnél és a mintavételi eljárásoknál...

Btw: nagyon kevés kutató él létminimum környékén, de nyilván ezt te is tudod, már csak azért is, mert az orvosok közül is sokan kutatnak.

2014. febr. 12. 18:43
 30/39 A kérdező kommentje:
Nem ezt hasznalom, de koszonom a tanacsot! Meg azt ird le, hogy hol is emlitettem a letminimumot a kutatokkal kapcsolatban...? szep estet neked.
2014. febr. 12. 18:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!