Nagycsoportos gyerekem a barátai miatt olyanokat akar nézni a tv-ben, amik nem neki valóak, hogyan magyarázzam el neki, hogy ne rám haragudjon?
Nálunk például nem volt soha Bogyó és Babóca, meg a Minimaxon menő agyleszívó förtelmek.
Van helyette magyar népmesék, Szaffi, Vuk, Erdő kapitánya, Süsü, Ludas Matyi, Vízipók, stb. stb.
Könyvben pedig Andersen, Benedek Elek és társaik... Amit szeretnék ebből kihozni: nálunk például ezek mellett simán belefér egy Gyűrűk Ura.
Amit tilos, az a Való Világ és az egyéb minősíthetetlen szemét.
De ha alapvetően "minőségi", értékes dolgokkal találkozik, nem egy-egy ilyen filmtől lesz agresszív.
szerintem nem kell magyarázkodnod,
nagyon büszke vagyok rád hogy kitartasz
nem kell mindent magyarázni
van igen
van nem
te tudod hogy jót teszel ha nem engeded nézni és ez a fontos
(egyébként ismerős szituáció)
nálunk is a nagy nagycsoportos, úgy jön haza, hogy reklámokat énekel, amit csak az oviban hallhat, mert itthon be sem kapcsoljuk a tévét, ha mesét néznek nagy ritkán, akkor az dvd-ről megy, tehát abszolút kontrolláltan. Ilyenkor mosolygok magamban, hogy nem lehet ezt teljesen kiszűrni, hiába tesz meg érte otthon mindent az ember. Jött már olyannal, hogy x mesét (valami erőszakos mese volt) szeretne megnézni, mert a többiek ismerik, ő meg nem, de leültem vele szemben és elmagyaráztam ,hogy ez nem az ő korosztályának való, nem helyeslem, hogy más gyerek anyukája megengedi, mi ezt nem fogjuk megnézni. Megértette, nem volt belőle probléma, nem is akarta többet megnézni.
Szerintem nagyon fontos türelmesen elmagyarázni neki, hogy miért nem nézheti meg, nem maga miatt ,hanem a műsor természete miatt. Nem gondolom, hogy bármiből is kimaradna, hogyha nem lát agresszív mesét, filmet. Helyette sok mesét olvasunk nekik, sokat társasozunk, főzünk együtt és figyelünk rájuk. Ez macerásabb, de nyugodt, kiegyensúlyozott gyerekeink vannak, ez nekem sokkal többet jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!