Miután az embernek gyereke lesz, miért lesz önző? Másokra ilyenkor nem gondol, csak magára! A környezetét letolja!
Többségében vannak akik maradnak a környezetükre tekintőek? Csak van pár kirívó példa?
Nem szeretnék senkit megbántani, de szeretném megkérdezni, hogy miért lesz sok szülő "önző" és csak magára gondoló, ha gyereke lesz?
Mire gondolok? Kiűltem még a parkba mikor szép napos meleg idő volt. Volt kint két anyuka 2 gyerekkel, és beszélgettek. A gyerekek "nyúzták" egymást, ordítottak, kiabáltak, de egyik se szólt rájuk, gyerek ordításban beszélgettek!
Na most ott voltak mások is, nyugdíjasok, akik pihenni mentek ki a parkba élvezni a napsütést. De a két gyerek meg ordított, és elég fülsértően.
Miért nem volt tekintettel a két anyuka arra, hogy vannak ott mások is, szóljunk a gyereknek, hogy ne ordítson, vagy foglaljuk le őket valami közös CSÖNDES játékkal?
Nem voltak tekintettel a környezetükre!
Akkor sétáltam hazafelé, és a kisgyerek valamit nem kapott meg, vagy nem ért el, és az anyuka nem próbálta elmagyarázni neki, hogy miért nem lehet/szabad, vagy bármit, hanem annyit mondott, hogy "Jól van, ordítsál nyugodtan nem érdekel!" és a gyerek végig ordítva ment az utcán... Megint nem volt az anyuka tekintettel arra, hogy egy szép délelőtti nap volt, pontosabban 8-9, között, és másik aludhatnak még!
Voltam nyaralni és nyaralóhelyen voltam. A gyerek az utcáról ordított be az anyjának a panzióba, hogy hozza ki a pulóverét. Az anyja meg az ablakból ordított vissza, hogy "miért hagytad itt, gyere be érte! Vagy megvárod mire elkészülök és utána oda viszem!" de a gyerek kiabált még, hogy nem most hozza ki, fázik. Vissza kiabált neki az anyja, hogy most még össze kell pakolnia meg minden.
kb 2 percig így ordítva társalogtak! Egyik nyugdíjas rájuk kiabált, hogy "nem Moszkva téren vannak, fogják már be!" Erre mérges lett az anya, és kioktatta a nyugdíjas bácsit, hogy "magának mi köze van ahhoz, hogy én mit csinálok!"
De említést nem hallottam arra, hogy "kisfiam, ne kiabálj! Másokat zavarsz!"
Megint nem volt tekintettel a szülő a környezetére, hogy egy nyaraló helyen nem ordítunk egymásnak! Ráadásul még Ő volt felháborodva!
Ugye ez kb 1%a a szülőknek? Vagy miért ilyen sok szülő? Miért lesz olyan, hogy ha gyereket nevel, akkor már nem érdekli, hogy mások is léteznek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!