Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek számít, hogy az...

Szerintetek számít, hogy az embernek a fiától vagy a lányától születik unokája?

Figyelt kérdés
Közelebb áll a lánya által szült gyerekhez,mint a fia gyermekéhez? Vagy ha egyformán is szereti,akkor vajon más érzés,ha lányod tesz nagyszülővé,mintha a fiad?
2012. szept. 4. 13:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

szia!

Én állítom, h kevés kivételtől eltekintve az anyának nehezebb ha a fia teszi -főleg előbb- nagyszülővé. Vannak biztos rendes anyósok is,akik szeretik a menyüket, jószívvel segítik; de a nagy többség az harcot vív mindenben, és ebbe a gyereknevelés is beletartozik sajnos....

2012. szept. 4. 13:47
 2/15 anonim ***** válasza:
Nem,nem számít.
2012. szept. 4. 13:47
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez az én általános szemléletem:

Tételezzük fel van egy anyuka.Van egy lánya és egy fia.

A lánynak születik gyerkőce.Szívesebben fogadja az anyukájától a tanácsokat,szívesebben hadja a gyereket a saját anyukájára....stb stb.Főleg ha még ninc sis jóba az anyóssal.A férj mivel szereti a feleségét az ő családjához húz inkább.Vagyis azt csinája amit az asszony mond.Persze vannak más esetek is.

Most itt jön az hogy a fiának született gyereke és levezethetnénk ugyanezt.Csak itt szintén a feleség családja felé van húzás.

Természetesen nem csak ilyen esetek vannak,de nagy általányban így van.Főleg mikor azt a sok anyós gyűlölőkérdést olvassa az ember.

Érdekes dolog,hogy az én férjemnek van egy lány testvére,de nincsen jóba anyukájával/anyósommal.Nekem sincs problémám anyóssal jóban vagyunk.Imádja a gyerekeket.Mindent megvesz neki....De ha hagynom kéne valakire anyura hagynám én is.

2012. szept. 4. 13:50
 4/15 anonim ***** válasza:

max.annyiban más,hogy másképp éli meg,amikor a lánya szenved szüléskor,mint amikor a mennye.

Édesanyám nem tesz különbséget az unokái között. Bátyám fiát is pont annyira szereti(első unoka),mint a két gyermekemet.

2012. szept. 4. 13:51
 5/15 anonim ***** válasza:

Szerintem igen.

Mi ketten vagyunk lányok a húgommal, anyósomnak két fia van, a férjem és az öccse.

Néha szinte sajnálom szegényt, egyszerűen sokkal jobb dolga van anyukámnak még úgy is, hogy anyósom ugyanannyi időt tölt a gyerekekkel, sokat segít, jó a viszonyunk.

Anyósom mindig csak a "másik" nagymama lesz, mi a tesómmal sokkal többet foglalkozunk anyukámmal, mint a férjemék a sajátjukkal, pedig ők is szeretik, és nem is hanyagolják el.

Nehéz ezt megfogalmazni, de már anyósomnak is mondtam hogy így látom, és nem is tagadta hogy így van.

Sógornőm is szívesebben adja a fiúkat a saját anyjának.

2012. szept. 4. 13:51
 6/15 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdező nem arra volt kíváncsi hogy a gyerekek hogy állnak az édesanyjukhoz.Hanem hogy a nagymama tesz e különbséget az unokái között.Az én édes anyám nem tesz különbséget az unokái között,pedig 3-an vagyunk testvérek.És én úgy gondolom amelyik nagymama viszont igen az nagyon nem szép dolog.De vannak ilyenek is.
2012. szept. 4. 13:58
 7/15 anonim ***** válasza:
Szerintem annyiban számít, hogy az anya a lányához fog járni többet segíteni, mint a fiához (ott megy majd a menyének az anyukája), így mivel többet lesz a családdal, jobban megismeri/megkedveli a kicsit. Anyósomnak régebben úgy kellett szólni, hogy jöjjenek hetente, mert míg kicsik voltam a lányaim, elfelejtették, mire újra jöttek mindig sírtak. Most, hogy a sógórnőm is szült, oda mennek hetente segíteni ezt-azt.
2012. szept. 4. 13:59
 8/15 anonim ***** válasza:
Ahol normális az anyós ott nincs.Az én szüleim,bár egy városban élünk(Bp.),1-1,5 órára laknak,forgalomtól függ.Anyós 10 percre.És igen hétköznapokon anyósom vigyáz a gyerekre,ha elmegyek valahová.Mondjuk heti kétszer-háromszor.Imádja,nagyon jól bánik vele,bármit megtenne érte,és ha mond valamit,azzal csak segíteni akar,és nem kötözködni.Apósom is totál odavan a kislányomért.Bármit meglehet tőlük kérdezni.Ha anyós rendes,akkor nem szabad megvonni az unokától,gondoljatok arra,hogy nektek is lehet kisfiatok,akinek gyereke.Na,hogy éreznétek magatokat,ha titeket kiszorítanak az unokától?
2012. szept. 4. 14:04
 9/15 anonim ***** válasza:

Én nem tapasztaltam olyat, hogy különbséget tenne emiatt egy nagyszülő az unokái között.

Annyi, hogy amíg pici a baba a nő az anyukájától kér tanácsot, szülés után az ő segítségét kéri, nem az anyósáét (általában). Ez úgymond a "lányos anyák kiváltsága", de szeretni ugyanúgy szereti mindkét nagymama, nagypapa (normál esetben)...szerintem.

2012. szept. 4. 14:04
 10/15 anonim ***** válasza:

úgy veszem észre, hogy igen, számít, a lány az anyjához húz, és tőle fog elsősorban tanácsot, segítséget kérni. Anyóssal nem annyira bizalmas a viszony. Persze előfordul, hogy valaki jobban kijön az anyóssal, mint az anyjával, de ez ritkább. A gyerek mindenesetre megérzi, hogy az anyja kivel van jóban, kivel felszabadultabb.

Hozzánk, ha anyám jön=segítség. Ha anyósom=vendég.

2012. szept. 4. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!