Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek számít, hogy az...

Szerintetek számít, hogy az embernek a fiától vagy a lányától születik unokája?

Figyelt kérdés
Közelebb áll a lánya által szült gyerekhez,mint a fia gyermekéhez? Vagy ha egyformán is szereti,akkor vajon más érzés,ha lányod tesz nagyszülővé,mintha a fiad?
2012. szept. 4. 13:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én most nagyszájú vegyesgyerekesként azt mondom tök mindegy lesz melyiktől jön az első, második sokadik unoka. Szerelembe, családba érkezzen a kicsi, ennyi kell.

Akkor lennék nagyon szomorú, ha az unokám úgy születne, hogy a lányom részéről a "nyakamba", mert felelőtlenül stb, vagy a fiam oldaláról hasonlóan un "vasárnapi apukaként" lenne az unoka. De az is mindegy lenne az apróságnak, ugyan úgy szeretném, max a gyerekem kapna több fejmosást miatta.

De ezt remélem még sokára tudom csak meg.

2012. szept. 4. 14:11
 12/15 anonim ***** válasza:

Hát nálunk van különbség. Szeretné egyformán szeretni őket, de mivel a sógornőimmel teljesen más a nézetünk a gyereknevelésről, így nehéz. Mivel anyósnak először a lányaitól születtek unokák, ott beleszokott egy unokázásba,amit nálunk is folytatni akart, ami nekem nem lett volna jó.

A sógornőim hetente többször vitték át a gyerekeiket, ők mondjuk közelebb is laknak, emiatt azt gondolta, mi is majd állandóan náluk meg a sógornőimnél fogunk ülni a gyerekekkel. Mert azt úgy illik, hogy a családba tartozó gyerekek egész nap egymás szájában legyenek. Nekem ez sok volt, én magamnakvaló vagyok, szóval ezen jól be is sértődtek, hogy én kihúzó vagyok.

Aztán a sógornőim minimum hetente egy éjszaka, és több napra otthagyták a gyerekeket anyósra. Én ezt még sosem csináltam, anyumra is csak a legvégső esetben bízom rá a gyerekeimet, na ezt is anyós úgy élte meg, hogy én el akarom őt határolni az unokáitól.

Pedig nem, csak nem úgy állok a dolgokhoz, mint a lányai. Emiatt szemét meny vagyok.

Én amúgy úgy érzem, anyósom szeretné ugyanúgy kezelni az unokáit, de nem tudja. Pénzben, ajándékban erőn felül minden gyereknek ad, amit én nagy túlzásnak érzek, de szeretni...pedig tényleg igyekszik.

2012. szept. 4. 14:36
 13/15 anonim ***** válasza:
szerintem anyosomnak egyenesen faj hogy a lanyanak meg nem sikerult onokat ajandekoznia neki! az en kislanyomnak meg sose adott szulinapjara ajandekot, mondjuk csak kettot toltott, de akkor is, az en szuleimtol es nagyszuleimto mindig kapott, es mar az elso karacsonyara is, anyosektol viszont az elso karacsonyra se kapott semmit. tudom hogy szeretik ot, de ha a lanya fog szulni az megis sokkal meghatobb lesz, en anyukamat tudtam meghatni nem anyost:D sajnos sogornomnek fenruarban volt egy vetelese (szomoru dolog, de tudom hogy nem veletlenul nem jon abba a csaladba gyerek...szerintem meg van az oka miert nem lesz valakinek gyereke!) amikor elmondtam hogy a masodik babamat varom, nem is gratulalt vagy valami, csak annyit mondott h de jo lett volna ha a kislanyanak is megmaradt volna a babaja...biztos hogy jo lett volna, es szomoru dolog, meg az is igaz hogy a masodik gyerek mar nem kavar akkora port, de azert legalabb tehetett volna ugy mintha orulne...
2012. szept. 4. 14:49
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem is van különbség..az én anyukám is egyformán szereti mindet,van is neki 5...de én mint a lánya bizalmasabb viszonyba vagyok vele mint a menye..pedig mindenki-mindenkivel jó kapcsolatban van...ha magamból indulok ki: van fiam ,lányom...úgy érzem ha a lányom szül,nagyobb élmény lesz mint ha a fiam felesége szül...ettől még szerethetem mindkét oldalt :)
2012. szept. 4. 22:15
 15/15 A kérdező kommentje:
valaki nagyon jól megfogalmazta:ha anyukám jön,segítség,ha anyósom,vendég. Sokkal jobban húzok anyukámhoz,így a gyerek is többet van azzal a mamával,így az apai nagyanyját csak "másik mama"-nak hívja.Pedig nincs vele baj,szeretjük,csak egyszerűen nem őt keresem meg,ha valami bajom van.Azt érzem,hogy ha a lányom vár majd babát,másképp fogom megélni,mintha a fiaméknál jön a baba,mert akkor engem nyilván ki fog hagyni dolgokból a menyem,hisz neki is az anyukája lesz a fontosabb,nem én.
2012. szept. 5. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!