Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagy szemétség, ha az embernek...

Nagy szemétség, ha az embernek kezd tele lenni a hócipője a saját gyerekével? Történet folyt.

Figyelt kérdés

Én 43F,a fiam 19.Régóta,13 éve nevelem nagyjából egyedül.Hogy az Anyja hol van,meg miért az most mellékes.

Már kisebb korában észrevettem nála egyfajta linkóci hajlamot,a tanulásban,az otthoni dolgokban,és különböző apró jelekben kezdett tükröződni ez.Egyedüli szülőként nagyon sokat kellett dolgoznom.Próbáltam mindig a jót,és a szépet mutatni.Mikor foglalkozni akartam a gyerekkel,azt vettem észre,hogy egyre jobban semmiben sem egyezik a gondolkozásunk.Így,már "felnőtt" korban teljesen kész vagyok tőle.Eddig mindenben támogattam,még a Testvérem is sokat segített.Minden meg volt teremtve a gyerek továbbtanulásától a lakásig,stb.Vidékről Bp.-re költöztünk,hogy minden okés legyen,mondjuk ez nekem is jó munka miatt.Persze a minden alatt nem az elkényeztetést értem,meg hogy itt van Fiam minden nap 5000,élj,és egyél,hanem a tök normális,családias életet.

Lényeg,hogy a gyerek teljesen szétszórt.Össze vissza bukdácsol iskoláról iskolára,mindenhonnan elkésik,állandóan betegállományban van,meg akar lenni.Mindenét elhagyja,széthagyja,semmi kötelességtudata nincs.Dolgozni utál,minden baja van,ha már kell valamit csinálni.Itt lakik velem albérletben,csoszog innen oda,onnan amoda,mindig fáj valamije,ha tél van az a baj...Csak fogyaszt,elvár,és hőbörög.Halál laza,repperstílusban és felfogásban él,csak a graffity,meg a low rider,meg a négerzene érdekli,madafaken-madafaken.Azt mondja,Ők jó arcok,mert olyan lazák.

Sorolhatnám,de nem akarom tovább szídni szegény gyereket.Én azért nem tudtam az Anyjával élni,mert Ő is ilyen munkakerülő lógós típus volt.Most a saját gyerekem ilyen,és tönkretesz idegileg,anyagilag.A párkapcsolatom romlásában is közrejátszott,azért is vagyunk most albérletben.Legszívesebben kiiratnám a suliból,(mert amúgy ennek sincs sok értelme,ez az év,és mégegy van hátra,ha meg nem bukik)és elküldeném a f.szba dolgozni,tök mindegy hová.Csak az adósságot,a fizetnivalót,a problémát,és zűrzavart görgeti maga körül a gyerek,egyre jobban.Minden áldott nap hozza haza a gondot.

Szóval volt már valaki így?Mit tegyek?

2012. dec. 9. 15:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem, nem voltam még ilyen helyzetben, nem is szeretnék lenni. Megértelek, hogy ki vagy nagyon. Azt is megértem, hogy az anyjára ütött, de azt nem tudom megérteni, hogy tőled nem látott semmit? Nem ültél le vele beszélgetni? Már elég késő egy 19 évest megregulázni, de meg kell. Ülj le vele beszélni. Mondd meg neki, hogy Te szép jövőt szánsz neki, de ez így nem fog menni, már csak a jövője érdekében is muszáj lesz összeszedni magát. Ha nem megy, akkor légy kemény, mondd meg neki, ha nem változtat, kénytelen lesz egymaga boldogulni az életben, nélküled. Azaz majd egyedül tart fenn a keresetéből egy albérletet, és akkor ott majd mehet a madafaken. Akkor majd megtudja, kik a jó arcok. Ne haragudj, de azt gondolom, hogy itt nevelési hiba is történt.
2012. dec. 9. 16:05
 2/5 anonim ***** válasza:
Tessék leülni vele beszélni. Mondd meg neki, hogyha így folytatja, tróger, semmirekellő ember lesz belőle. Nem azért kell tanulnia mert a feneegyemegapámaztakarja, hanem MAGA miatt, h vki legyen az életben. Ha ez nem tetszik neki, keressen albérletet és csáó, menjen dolgozni és tanulja meg , ha az élet nem nyúzzukleabőrtapuról.
2012. dec. 9. 16:28
 3/5 A kérdező kommentje:

Kösz eddig.

Sajnos a beszélgetéseken túl vagyunk már rég.Olyanok vannak,hogy jó,oké,erre 1 hét múlva kiderül,hogy 2 napot nem volt suliba.Mondom neki,hogy hát hogy van ez,erre Ő:jaaj Apa,hááát nem voltam jól.Szóval állandóan sumákol,hazudik,és el jutottam oda,hogy kicsit elég már ebből

2012. dec. 9. 16:42
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Rakd ki a szűrét! Pakold össze a cuccait és mond meg neki, hogy ha nem akar megváltozni, akkor mehet oda, ahol ezt az életformát tudja folytatni, mert neked elég volt. Ha ez nem téríti észhez, akkor semmi. még te is fiatal vagy, kezdhetsz valamit az életeddel, de nem így. Tudom, a saját gyermeked, nem is azt mondom, hogy fordulj el tőle, de keményíts be, mert nem lesz ennek jó vége. Unokatesómmal ugyan ez volt, csak ő 14 éves volt. Keresztanyám egyedül nevelte 3 gyerekét, de vele nem bírt el. megmondta neki, hogy vagy összekapja magát, vagy javító. Az arcába röhögött és elment a haverjához. 1 hét múlva a gyámhivatalból szedték ott össze. 1 év a gyiviben és nem kicsit megváltozott az élete. Sajnos ti már elkéstetek ezzel, de bekeményíteni még be tudsz! Hajrá!
2012. dec. 9. 16:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Igaza van a fentebbinek, ha nem keményítesz be, még harminc évesen is a nyakadon fog élősködni. Mutass neki példákat: jót és rosszat is, hogy ki mire vitte, milyen hozzáállással. Ha elég szélsőséges példákat találsz, az elég sokkoló tud lenni. Mondd meg neki, hogy mégegy lógás, és kiveszed az iskolából. Ha rossz lesz a tanulmányi eredménye, kiveszed az iskolából és mehet betanított munkásnak. Szerintem ilyen hozzáállással ne várjon el semmit sem Tőled. Majd keresse meg magának a rávalót!
2012. dec. 10. 01:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!