Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Itt mindenki szuperanyu/nő/fel...

Itt mindenki szuperanyu/nő/feleség?

Figyelt kérdés

Ahogy olvasom itt a válaszokat, el vagyok képedve, hogy itt mindenki naponta takarít, felmos, napi háromszor vécét pucol, természetesen naponta frissen, egészségesen főz, emelett az összes idejét a gyerekkel tölti, mondókázik, mesél, játszóterezik. Mire a férj este hazajön, meleg étel várja, és még az ágyban is naponta teljesít. Ja, és mind emelett fórumozni is van ideje.

Én vagyok az egyetlen, akinek ez nem megy??

2013. dec. 6. 14:04
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

Nagyanyáink tényleg megcsinálták ezeket, a kölkök meg kint voltak az udvaron, a szántásban meg a faluban és estére talán hazataláltak, nyakig mocskosan. Ettek, amit találtak, ha épp hazavetette őket a sors. Az, hogy "volt idejük mindenre" kb. nevetséges. Nem volt. Nem dolgoztak másik munkahelyen, nem ingáztak nagyvárosban, nem foglalkoztak annyit a gyerekekkel sem, és nem kapcsolódtak ki, max. ha bámulták a tájat csirkekopasztás közben. Arról pletykáltak egész nap, hogy a szomszéd Maris fia-borja milyen neveletlen, mert bedobta az ablakot kővel, aztán kész.

Én sem bírom az olyan sztorikat, hogy mit csináltak anno... csak a dédim jut eszembe, akinek kiváltság volt, hogy heti egyszer vizet melegíthetett és megfürödhetett. Falun laktak, felnevelt 9 gyereket, ellátta az állatokat, stb. De élete fénykora volt 80 évesen, hogy végre tv-n sorozatot nézhetett! Most komolyan, ki vágyik ilyen életre? Mert én nem.

Nem takarítok minden nap, csak az alap dolgokat csinálom meg. Nem játszom egész nap a fiammal, de igyekszem minőségi időt, rendszeresen vele lenni. Család és háztartás mellett tanulok is, mert igényem van rá, hogy ne kockuljak be, és legyenek olyan céljaim, amik nem érintik a gyereket vagy férjem. Néha fontosabb kicsit netezni és semmit sem csinálva kikapcsolódni, mint berakni egy mosást, vagy teregetni. Akinek meg nem tetszik, nem tetszik :) Különösebben nem zaklat fel, mert én tudom, hogy bennem nincs feszültség amiatt, hogy nem úgy élem az életem, ahogy jólesik, hanem úgy, ahogy mások elvárják. Szomorú élet lehet, ahol egész napos feszültséget okoznak az elvárások, és csak az idő rohan, a jó érzések meg elmaradnak, mert még kimaradt két tányér, egy pohár, és van szennyes a szennyestartóban. De mindenki úgy él, ahogy akar! :)

2013. dec. 6. 14:49
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Nagyanyáink idejében higgyétek el, nem volt divat ilyen tisztaság mint manapság :) Általában több generáció élt együtt, nem csak anyuka dekkolt otthon egymaga a gyerekkel, hanem a nagymama segített. PPPersze, kapáltak 9 hónaposan mi??? Biztos volt pár elvetemült aki végigkapálta (sőt szántotta) a terhességét, én is csináltam ezt-azt, mégis akik mesélnek nekem, simán überelnek mindennel, közben meg hápognak hogy hát terhesen nem szabad kertet ásni mert elmegy a baba!!! Most akkor mi is az igazság? Ja és akkoriban sokkal több volt a vetélés, halvaszületés, biztos nem azért mert nagyanyáink terminátorok voltak.
2013. dec. 6. 14:51
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Én is tök szélmalom harcnak érzem a háztartást, de mondjuk az én férjem sajnos tök rendetlen, hiába glancolok ki mindent, képtelen megtartani a rendet :(.

Ahogy hazajön, minden cuccot ledobál az asztalra, a ruháit az előszobában, hát még ha főz is...

De nem akarom bántani, tudom, hogy ő így nőtt fel és azért igyekszik is (pl. örülök, hogy főz, nem akarom ezzel lelombozni a kedvét), de egyszerűen nem érti, hogy mi bajom van, mikor itt mindig olyan rend van (szerinte).

Na persze...

Néha én is próbálom mindig megcsinálni, hogy ne gyűljön fel, de néha már feladom, mert elegem van.

2013. dec. 6. 14:57
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

23-as valszado, mintha az en ferjemrol irtal volna. Ugyan ez nallunk is a helyzet. Nallunk pl. elkesziti a szendvicset masnapra a meloba de a morzsa mind ott marad a konyhaasztalon amig en le nem torlom. Nagy kedvenc nallunk reggelire az ha piritos kenyeret eszik. Nincs is ezzel semmi gond csak eppen a konyhaba ropog a sok piritott morzsa a jarolapon. :) Es meg o nezegeti, hogy mit sepergetek. Valamelyik nap uj kilincseket szerelet az ajtokra. Egy-ket helyen furni kellett. Szabadnapos volt, reggel felszerelte a kilincseket es mire en delutan 6-ra hazaertem a melobol a fureszpor meg mindig ott hevert az ajtok korul a furastol. :) Ha jonnek vendegek akkor azert szeretek veghezvinni egy gyors rendrakast, felprszivozok. O sem erti soha minek hiszen rend van.

Kerdezo en oszinten bevallom heti egyszer porszivozom es heti egyszer mosom fel a konyhat, eloszobat meg a furdot. Szombatonkent delelott a ferjem elviszi a kisfiamat a heti bevasarlasra listaval a tescoba. Kb. 2-2es fel orat szokott ez tartani. Ekkor szedem rendbe a lakast egy kicsit, ekkor porszivozom, gyors portorles es furdo takaritas. Hetkozben nekem egyaltaln nincs idom. Nallunk mar egesz meno a melegszendvics vacsira. :) Ma pl sonkas, gombas, sajtos melegszendvics lesz friss paprikaval meg uborkaval. Tegnapelott hagymas sajtos paradicsomos melegszendvics volt. Mondjuk, hogy oszinte legyek nekem a fozes sem az erosegem. Neha olyan vacsorakat szoktam az asztalra kiserletezni, hogy jobb ha maradunk a melegszendvicsnel. :)

2013. dec. 6. 15:23
 25/36 anonim ***** válasza:
58%

24-es: De édik vagytok:-)

Áh, én melózom a baba mellett itthon napi 4 órában. Heti egyszer tudok takarítani, főzni mindennap kell, mert megeszi a család általában az aznapit, ki délbe, ki este.

De !!! legtöbbször egyfogásos ételek, egyszerűek, és nem mindig a legegészségesebbek sajnos, mert azért annyira nincs sok pénzünk, hogy mindig a legegészségesebbet főzzem.

Mosogatni nem este szoktam sajnos, ha a babát leteszem, akkor őt zavarja a csörömpölés, áthallja. Így én reggeliztetés után és főzés előtt mosogatok el.

Mosni meg pár naponta, de általában a teregetés már nyögve nyelős este, mert még terhes is vagyok.:-)

Babával szinte minden nap igyekszem együtt lenni 2-3 igazán tartalmas órát, de a munka miatt van, hogy nem sikerül. A munkát alvásidőben csinálom főként, meg este, ha elaludt, de pont emiatt az alvásidejében MUSZÁLY neteznem is egy-két naponta, mert meggajdulnék a sok kötelességtől. Ja, és ma pl. nem volt időm kivinni, most alszik, nem is tudunk világosban kimenni, és belül be kellett vennem a leszarom tablettát, hogy nem dől össze a világ. Szex??? Hát nekem párom nagyon igényli, úgyhogy heti 3X-igyekszem, de bevallom néha tényleg csak a szeretetből, tiszteletből teszem utolsó erőmből, mert már inkább horpasztanék természetesen.

2013. dec. 6. 15:43
 26/36 zabmester ***** válasza:
76%
Ez a "nagyanyáink"-dolog nekem mindig sántított kicsit. Az én nagyanyáim az életben nem gondoztak állatot, mivel régen sem lakott mindenki falun. Ellenben 3-4 hónaposan már vihették a gyerekeiket bölcsibe, mert dolgozni kellett menni. Az is igaz, hogy nem is főztek minden nap, mert mindenki evett a munkahelyén. Na meg nem is kellett annyi felé teljesíteniük, mint mostanság azért nem kevés szülőnek, akik gyerek mellett például tanulnak is, sőt, jópáran vannak, akik egyszerre dolgoznak, gyereket nevelnek, és még ahhoz pluszban tanulnak is.
2013. dec. 6. 15:45
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
én nem tudok minden nap mindent megcsinálni, sokszor megy, amit eltervezek, máskor meg nem, nem alszik a baba, vagy alig, végig sír stb. Azt viszont nem hiszem, hogyha visszamegyek dolgozni ez sokszorozódni fog, akkor reggel elmegyünk és este ugyanaz a helyzet fogad, nem kell tízszer rendet rakni,pakolni és takarítani.
2013. dec. 6. 16:02
 28/36 anonim ***** válasza:
48%
Pont az ellenkezőjét szoktam itt olvasni.Amíg baba volt,és külön főztem akkor szinte mindennap főztem neki,ez kb 15 perc volt,mert ugye kisadag.magunknak 2-3 naponta főztünk,és ez a mai napig így van.Heti egyszer végig porszívóztam/porszívózom a lakást,kitakarítom a fürdőszobát,konyhát,felmosok.napi szinte megy a mosogatógép,felsöprök,és összepakolok esténként,össz. max napi 30 perc így amit házimunkával töltök a főzésen kívül,és ez volt korábban is amíg nem dolgoztam.megjegyzem mi a párommal együtt csinájuk a házmunkát is és együtt foglalkozunk a gyerekkel.Nem töltöm az összes időt a gyerekkel nem is töltöttem,mert mellette tanultam/tanulok is,1,5 éve dolgozom is.Fáradt vagyok,nincs mindennap kedvem a szexhez,ahogy a páromnak sem,van hogy csak beesünk az ágyba,általában 2-3 naponta vagyunk együtt,vagy amikor van lehetőség és megkívánjuk egymást.Nem szeretek a mondókázni ezt a részét anyukámra és a bölcsire hagyom,nincs mindennap a játszótéren.Úgy gondolom,simán van idő a gyerek mellett sok mindenre,de itt azért sok válaszoló túlzásba esik,pl alig írják azt,hogy foglalkoznak magukkal is pedig arra is szükség van.
2013. dec. 6. 16:26
 29/36 anonim ***** válasza:
Hát...én kézzel mosogatok, van, h többször, minden pap 3 szobát+nappalit porszívózok, boltba megyek, minden nap, főzök, mosok, gyerekekkel játszok, mesélek nekik, fürdetem őket (2 éves ikreim vannak). A fürdőket is minden nap takarítom, pláne a gyerekekét. A férjemet imádom, ő is imád, a nemi életünk jó, és rendszeres. Akkor én most szuperanya vagyok? nem hinném, csak angyali jó gyerekeim vannak, nagy mázlim van, hagynak, h csináljam a dolgom :)
2013. dec. 6. 16:46
 30/36 anonim ***** válasza:
Kicsit off, de aki megengedheti magának, ajánlom a mosogatógépet és a robotporszívót:) Gyerek mellett mi se tudnánk már venni, de szerencsére még előtte beszereztük amikor volt rá keret. A porszívót elindítod és amíg a játszótéren vagytok kiporszívóz. Mosogatógép detto. Két házimunka megoldva amíg nem vagy otthon.
2013. dec. 6. 17:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!