Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Új feleség, közös baba?

Új feleség, közös baba?

Figyelt kérdés

A kérdésem olyanok felé irányul akik párjuknak az előző kapcsolatból van már gyereke.

Szóval ugye vannak olyan dolgok amik nem feltétlen egyeznek meg a ti véleményetekkel a gyereknevelésben,de valójában nem szólsz bele mert a párod gyereke,nem a tied.

Amikor viszont lesz közös gyerek akkor szeretnél ellene tenni,hogy a párod a te gyerekeddel ne ugyan úgy csináljon mint az előzővel?Meg lehet ezt értetni vele,hogy oké az első gyerekkel az úgy ment de ezzel nem szeretnéd ha úgy menne?!

Remélem érhetően írtam le valamennyire.A kérdésem az,hogy tud változni mondjuk egy apa ilyen téren?

Például,hogy ne hagyjon rá annyira mindent mint az előző kapcsolatból született gyerekre,és apa tisztában van vele,hogy el lett kényeztetve.

2013. nov. 29. 11:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
Mennyire ez a problémám most! Nálunk is úton van a baba, és férjemnek van egy 7 éves fia az előző kapcsolatából. Nekem azért vannak elképzeléseim, hogy mit hogy szeretnék, és ezeket elő is szoktam adni. És akkor erre szinkronban anyós a férjemmel rázendít, hogy ,, jaj a ( legyen mondjuk Ádám a fia) Ádámkánál így volt, meg úgy volt, és jaj egyem meg, és amikor hazahoztuk, és mikor először felállt akkor ő is így meg úgy...''. Nem, elegem van, nem vagyok erre kíváncsi. Le lehet pontozni, nem izgat. A kisbaba, aki most bennem van, ő egy más ember. És egyáltalán nem szeretném az Àdàmkánál gyakorlott nevelést folytatni, mert sajnos látom a végeredményt. Azt hiszem kicsit keményebben kell majd odaszólnom. Főleg anyósnak.
2013. nov. 29. 12:04
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, csak egy-két példa, mielőtt élve elásnátok: Ádámka 2. osztályos, nagywc utàn kitörlik a fenekét. Ha nem akar ebédelni, akkor nagymama ad neki kis csokit, hogy legalább egyen valamit. A házi feladatot nagymama megírja helyette.
2013. nov. 29. 12:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyes, nincs ezzel semmi baj, nálam az anyos mindig hasonlítgatja a másik unokához az én lányomat. 10 év különbség van a két gyerek között azon kívül azt a gyereket jorészt anyos nevelte mivel a sogornö lusta volt arra is. Szerintem minden a határozottsàgon múlik, ha nem hagyod hogy ők irányítsanakegy idő után felfogjàk hogy nincs beleszolàsuk. Sok sikert és kitartást
2013. nov. 29. 12:31
 4/11 anonim ***** válasza:
Köszi 3-as! Kár anyósomért, nagyon jó fej lenne, de egyszerűen nem tud bánni a gyerekekkel. Szó szerint mindent megenged nekik. Azt hiszi ezzel tesz jót. Azok meg úgy beszélnek vele, mint a kutyával, mert tudják, hogy bàrmit lehet. Én nem szeretném, ha túl sok köze lenne a gyerekemhez. Jöhet bármikor, de nem itt kell okoskodni.
2013. nov. 29. 12:40
 5/11 A kérdező kommentje:

Első

:-D te rólunk írtál? :-D

Na itt mondjuk apuka nem hozza fel milyen volt anno a mi "Ádámkánknál".Anyós meg sajna nem él,de van mostoha anyós azzal meg nem beszélünk.

Itt is minden rá van hagyva a gyerekre,mondjuk kicsi kora óta látom mi megy és annyira nem tetszik,hogy azt le se tudom ide írni.

Férjed hogy áll a témához?

2013. nov. 29. 13:00
 6/11 anonim ***** válasza:

Azért azt hozzá tenném, hogy anyukámnak 4 unokaja van. kettö az én gyerekem, kettö a tesómé. Mindig hasonlitgatják a gyerekeket, de ez egyáltalán nem negatív. mi magunk is hasonlítgatjuk a két lányunkat.

Szerintem ebben semmi rossz nincsen.

Anyosaitokban feléledt az emlék most, a másik unokájuk születéséhez. Ha az a másik gyerek a te testvéred gyereke lenne, és ahhoz hasonlítanák akkor is rosszul esne?

2013. nov. 29. 13:02
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a közös gyerek abban lesz más, hogy veletek él. És itt bizony nem lehet mindent ráhagyni, mert a következményekkel naponta szembesülni kell, nem csak 2 hetente hétvégén.

Az előzőt azért kényezteti, mert neki inkább csak a "mulatságos" dolgokkal kell foglalkozni, nem a napi szintű problémákkal. És ha a gyerek teszem azt hisztis, megnyugtatja a tudat, hogy másnap úgyis hazamegy, "szenvedjen vele az anyja".

De a közös az nem megy sehova :) Ott apukának is nevelni, büntetni kell.

2013. nov. 29. 13:14
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy nagyon csúnyán és természetesen képletesen fogalmazva, ha a gyerekem olyan lesz, mint ,,Ádámka'', akkor felkötöm magam. Férjem természetesen vak és elfogult. A gyereket nem érdekli semmi, csak a tv vagy a számítógép előtt ül, állandóan hisztizik, köszönni nem tud, ha már nagyon felmegy a pumpa, akkor rá szoktam szólni. A kicsi unokatesóival durván játszik, elveszi a játékaikat, irigy. Anyumék őt is szinte unokának tekintik, sosem marad ki az ünnepekből. Most már megkapta a Mikulás csomagot tőlük, és úgy kellett rászólnom, hogy ugyan köszönd már meg. Hála nagymamának. Nem a hasonlítgatással van baj, de a még meg sem született gyerekemből ne akarjanak már most ,,Ádámkát'' csinálni.
2013. nov. 29. 13:17
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod előttem író.Kissé ez így megnyugtató,hogy megtudtad nekem ezt így fogalmazni.
2013. nov. 29. 13:17
 10/11 A kérdező kommentje:

Nekem is ez van a fejembe,hogy ha olyan lesz a gyerekem mint Ádámka akkor én nem is tudom,lelövöm magam!

Pontosan ugyan ilyen szituk vannak nálunk is.

Mindig minden kell neki,megy a hiszti folyamatosan nála hol ezért hol azért de ha még legalább értelmes játék lenne oké.

De csak a gép a gép meg a gép.600 féle játék és....

Meg irigy mint az atom.Ma is jön hozzánk,már hallom előre hogy ahaaa persze van új szőnyeg nekem vettetetek valami gépes játékot?(1 éve spóroltam erre a szőnyegre)

Na mindegy ez már részletkérdés.

2013. nov. 29. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!