Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Itt mindenki szuperanyu/nő/fel...

Itt mindenki szuperanyu/nő/feleség?

Figyelt kérdés

Ahogy olvasom itt a válaszokat, el vagyok képedve, hogy itt mindenki naponta takarít, felmos, napi háromszor vécét pucol, természetesen naponta frissen, egészségesen főz, emelett az összes idejét a gyerekkel tölti, mondókázik, mesél, játszóterezik. Mire a férj este hazajön, meleg étel várja, és még az ágyban is naponta teljesít. Ja, és mind emelett fórumozni is van ideje.

Én vagyok az egyetlen, akinek ez nem megy??

2013. dec. 6. 14:04
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne, ráadásul én mindezt 8,5 hónapos terhesen csinálom! :P

Na jó, ez tényleg vicc volt.

Átlag 2 naponta főzök, tegnapról maradt sült hús, ma csak rizst főztem hozzá. A babaruhákat dobtam be a mosógépbe, asszem kivasaltam 8 db rugit. Gyűlölök vasalni...

Bepakoltam a mosogatógépbe, kiteregettem a babaholmit.

Mindeközben reggel héttől csatáztunk a 2,5 éves fiacskámmal, hogy nem a mikuláscsomagból szemezgetünk, legyen szíves egye már meg azt a rohadt fél vajas kiflit, vagy legalább igya meg a kakaót. Ne hagyja a padlón a pizsamáját...

Amint rávettem magam a vasalásra, a gyerek ordít a fürdőből: aaanyaaaaa, kakáltam egy grizzlyt! Vasaló biztonságba helyet, popótörlés, biliürítés, szócséplés, hogy húzza már fel a gatyáját, ne egyszál fütyiben, letolt gatyában akarjon már végigrohanni a házon...

11-kor újabb harc, már nincs mikuláscsoki evés, de a csatát elvesztettem, megette, de nem érdekes, mert délben jött, hogy éhes, befalta a teljes ebédet.

1-kor ment aludni az édesem, én meg idetespedtem a kanapéra (amit amúgy beborítanak a sorba rendezett autók és vágható gyümölcsöt, mert a drága "csinált nekem ebédet").

Vannak jobb napok, amikor valóban főzök, takarítok, gyerekezek, sétálunk, és minden szuper. Aztán vannak ilyen napok is, mint a mai, ilyenkor elkönyvelem, hogy a bioritmusom a béka feneke alatt van és engedjük el az egészet...

2013. dec. 6. 14:32
 12/36 A kérdező kommentje:

Nálam, őszintén bevallom, kupi van. Nem kosz, csak kupi. De egyszerűen nekiállok, és másnap már megint ugyanolyan. Szélmalomharc.

Egy szobát meg azért más felporszívózni, mint egy egész lakást rendben tartani. A porszívózás már a legkevesebb. Ahhoz előbb rendnek kell lennie. Meg aztán ott a konyha, a főzés, a fürdő, stb. Leporolok, egy óra múlva már megint ott a por. Ilyenkor egyszerűen elegem van.

De már elkalandoztam az eredeti kérdéstől. SZimplán nem értem, másnak hogy van erre energiája... már ha igazat mond.

2013. dec. 6. 14:34
 13/36 anonim ***** válasza:
30%

Nagyanyáink pelenkát mostak, állatott gondoztak, csirkét vágtak főzés előtt,mégis volt idejük mindenre,ma meg egyiket sem csinálja egy átlagos anya.

Igaz nem volt gyik meg facebook stb.

2013. dec. 6. 14:35
 14/36 anonim ***** válasza:
51%
Hát, én messze vagyok szuperwumentől (az nálunk az asszonytárs). Van takarítónőm, főzni én főzök, a gyerekem már nagy, de mikor kicsi volt és szabira vágytam, akkor volt bébicsősz, tanulni bizonyos tárgyakból privát tanárral készül (sry, nem vagyok matek zseni és nem tudok nyelvet oktatni), a Pocakbabának is lesz bébiszittere, csak mert fő a nyugalom... A szuperanyák véleményét meg lesz.rom jó magasról. Majd ha befizetik a villanyszlámat, akkor esetleg megengedem, h véleményt mondjanak rólam.
2013. dec. 6. 14:37
 15/36 A kérdező kommentje:

Na, ezektől a "nagyanyáink mit csináltak" beszólásoktól tudok még a falra mászni. A kőkorszakban meg dárdával vadásztak mammutra. Na, bumm. Ma más világ van.

Nem szoktam facebookozni, a fórumot is csak átnézem időnként. Mint mondtam, értelmes dolgokra szeretném használni az időmet.

Az ember azért csak nem házicseléd, hogy napi 12 órában a lakást pucolja.

2013. dec. 6. 14:39
 16/36 Jégtánc ***** válasza:
100%
Nagyanyáink nem játszottak a gyerekekkel,hanem befogták őket dolgozni ha már elérték azt a kort.Nem vagyok én sem szuperanyu,szupernő max a férjemnek:) Kosz nincs nálunk sem,nem takarítok mindennap,mert feleslegesnek tartom.Utálom azt mondani a gyermekemnek hogy most várj mert anya már megint nem ér rá.Kitakarítok ha alszik,elmosogatok este ha a férjem is itthon van már,és együtt megfőzünk.A férjemé a fürdetés,addig rendet teszek mindenhol.Mindennap kimegyünk,délelőtt és délután,inkább jókat játszunk:))
2013. dec. 6. 14:43
 17/36 anonim ***** válasza:
61%

Kedves 10-es, szuper diák biztosan nem voltál, mert az írást nem sikerült tökéletesen elsajátítani :D.

Bocs :)!

2013. dec. 6. 14:44
 18/36 anonim ***** válasza:
20%

Egyáltalán nem kell egy háztartásra napi 12.órát tölteni vagy ha igen ott már komoly gond van.

Régi idők azért számít mert ha akkor tízszer annyit megtudtak csinálni akkor most is meg kell tudni csinálni.

Mi lesz veled ha ott lesz a munka,munka után a gyerekkel tanulni kell és akkor is pont ennyit kell háztartást vezetni.

2013. dec. 6. 14:45
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
Ezt már én is kérdezni akartam :) Nálunk folyton kupi van, az összes játék egytől egyig szét van pakolva, köztük az összes cipőnk és papucsunk (építkezünk, nincs előszobabútor amibe elzárhatnánk). Sokszor nincs elmosogatva, már várom a tavaszt, addigra összegyűjtünk egy mosogatógépre :) Amíg dolgoztam, nem utáltam mosogatni, csak amióta itthon vagyok és napi szinten sok csetres összegyűlik. Porszívózni minden nap szoktam, és wc-t pucolni (ez nálam már beteges :) ), ezeket szívesen csinálom, de pl főzni kétnaponta, és ha a gyereknek nem ízlik akkor bébiételt kap. Babát várok, az első trimeszterben elég rosszul voltam, főzni sem volt erőm, akkor rendeltem :) Felmosni csak akkor tudok ha a férjem itthon van, általában hétvégén, mert a gyerek párszor már hatalmasat esett a vizes kövön, ijesztő volt... A mosást megcsinálja a mosógép, egyedüli vesszőparipám az udvar, hetente füvet nyírok, és rendnek kell lennie, hogy ne legyen balesetveszélyes. Ezt akkor csinálom amikor a fiam alszik. A szuperanyától nagyon messze vagyok :) Szupernő.... háát, terhesen nem megy, de utána igyekszem :)
2013. dec. 6. 14:46
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

mikor itthon voltam akkor minden nap takarítottam, reggel mikor felkeltünk rendet raktam (fél óra max), aztán mikor délután elaludt a gyerkőc felsöpörtem, felmostam, stb, ez is fél óra, max 1 óra, vacsit feltettem főni és még mindig volt 1-2 órám pihenni, közben néha megkevertem a kaját...

szerintem az egész csak attól függ hogy osztja be az idejét. ha minden nap csinálod kicsit akkor nem hatalmasodik el és pillanatok alatt megvan. ha leülsz mikor elalszik a gyerek, akkor nem lesz meg semmi. ha gyorsan megcsinálod, akkor még mindig van pihenő idő, de nem a kupiba ülsz.

most már dolgozom, most már nehéz. általában én főzök, férjem meg esténként felporszívóz, rendet rak... főzés közben meg tudok kicsit gépezni, este meg van 1-2 óránk magunkra.

minden csak akarás kérdése :) persze ha nem akarod, akkor ne csináld, egyébként szerintem jobb ha benne maradsz a pörgésbe mert pont ugyan ezt kell csinálni majd akkor is mikor még emellett lehúzol napi 8 órát a melóban.

2013. dec. 6. 14:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!