Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Karácsonyt hogy oldjuk/oldanát...

Karácsonyt hogy oldjuk/oldanátok meg egy újszülöttel?

Figyelt kérdés

December 18.-an fog megcsászározni a doki (ha addig bent marad a baba), 22.-en hazaenged, hogy otthon töltsük a karácsonyt.

En ugy gondolom, hogy termeszetesen nem megyek a babaval nagyszulokhoz, a parom mondta, hogy a 4eves lanyunkkal 1-2 ora erejeig meglatogatjak oket, kis ebed es beszelgetes.

És ha a csalad szeretne hozzánk jönni? Én nem szeretném ha jönnének, pici a lakásunk is... Na meg egy par napos babahoz ennyien??

Sertodes lesz ha ezt megmondjuk nekik? Vagy ti hogy csinalnatok?

2013. nov. 17. 17:38
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

13 ember igy nez ki: anyos, apos, sógornő+ 3 lánya, anya, apa, 3 tesóm, 2 dédi. Velük szoktunk karácsonyozni, tehát "szelektálni" max a 2 dédit lehetne, de szerintem tuti rossz lenne nekik, ha mindenki más meg jönne.

Sógornőm meg anyósom úgy kèszülnek, hogy itt alszanak ki tudja hany napot, de meg nem tudjak, hogy mi ezt egyaltalan nem szeretnenk... Nagyon nyugodtan el fogunk boldogulni es egyedul is szeretnenk lenni.

Akkor megkerjuk oket, hogy ne jojjenek egy darabig...

2013. nov. 17. 18:10
 12/18 anonim ***** válasza:
Én is pont 18-án szültem, mi 21-én mehettünk haza. Szenteste 3-asban, 25-én ebédre jöttek az én szüleim, hoztak mindent, ebédet, sütit, üdítőt, nekem konkrétan meg sem kellett mozdulnom. 26-án anyósomék jöttek, szintén hozták az ebédet, sütit, semmit nem kellett csinálnom. Így nem volt megerőltető sem, és nem is sértődött meg senki:)
2013. nov. 17. 18:15
 13/18 anonim ***** válasza:

Előzmények:

Vidéken lakunk, pesti kórházban szültem, és a tesó 4 éves volt akkor.

dec 22. én szültem és 24.én délután jöhettem el a kórházból.

Először anyósomékhoz ugrottunk fel kb 5 percre hogy apósom aki mozgáskorlátozott láthassa a babát :) majd..

Mivel nagyon szeretem a nagyszüleimet és útba estek, ezért megleptük őket :) sosem felejtem el azt a boldogságot az arcukon, amikor a babahordóba bebugyolált - csak az arca látszott ki - kislányomat meglátták! Tényleg csak 2 percre mentünk fel! le sem vetkőztünk !!! csak megmutattuk nekik :) AZt hiszem nagyon szép karácsonyt szeretünk ezzel nekik :)

Majd mivel nem akartunk sokat utazni már, ezért a szüleimnél karácsonyoztünk ... a húgaim is ott voltak. De félre tudtunk vonulni és egész jó kis karácsony volt :)nem teljesen olyan amilyennek előtte elképzeltem, de valahogy jó volt :)

2013. nov. 17. 18:20
 14/18 anonim ***** válasza:
December 20-án szültem, 23-án mehettünk haza, első babával. 24-én magunkban voltunk, 25-én délután átjöttek a szüleim+tesóm látogatóba, 26-án délután anyósom. Senkinek nem készültem semmivel, annyira, hogy anyukám főzött ránk ezekben a napokban és apu áthozta. Én menni sehová se mennék. Esetleg nem lehet kisebb körben megejteni a látogatást, vagy felosztva?
2013. nov. 17. 19:00
 15/18 anonim ***** válasza:
Pont Karácsony napján hoztuk haza a fiamat, hozzánk a nagyszülők és a testvéreink a gyerekeikkel is jöttek karácsony napjain. Pici a lakásunk, mi beosztottuk, egyszerre egy családnyi jött 5-6 ember max, szóval olyan nagy banzáj nem volt, de mindenki meglátogatott minket és azért mindenkivel ettünk együtt Karácsonyi sütit :). Anyósomék 230 km-re laknak, hozzájuk nem utaztunk, hanem ők jöttek, a dédi volt az egyedüli aki ilyen hosszú utat már nem tudott megtenni, hozzá mi vittük le kb 1 hónaposan először a picit megmutatni. Így ő maradt csak ki a karácsonyi ünneplésből.
2013. nov. 18. 17:09
 16/18 anonim ***** válasza:
Szerintem abból nem lenne sértődés, ha megmondanátok nekik, hogy nem kell ott aludni, mert meg tudjátok oldani. Viszont karácsonykor szerintem egy kis időre áthívhatnátok őket, csak hogy megnézhessék a babát. Neked nem kéne készülni, biztos hogy nem is várják el, de mégiscsak a nagyszülei, meg a többiek is közeli rokonok. A babának ettől nem lesz baja, és nekik is biztos jól esne a gesztus. És ha "normálisak" (már bocs:D) akkor azt is mondhatod nekik, hogy te már elfáradtál, menjenek hazafele, azt is megértik.:)
2013. nov. 28. 19:54
 17/18 anonim ***** válasza:

Szerintem tégy úgy, ahogy neked és a babádnak a legjobb.

Személyes véleményem az, hogy egy pár napos újszülöttnek, illetve neked is (főleg császár után) a pihenés és a nyugalom a legfontosabb.

Ha nem akarod, hogy zavarjanak, akkor mondd meg. Nem hinném, hogy ezért valaki megsértődik. Majd ha megerősödsz te is, meg a baba is, akkor utána jöhetnek a vendégek.

2013. nov. 28. 20:29
 18/18 anonim ***** válasza:

én megbeszélném az egész familiával, hogy idén rám ne számítsanak! legyél kettesbe a picikével, és a látogatókat oszd be, te meg ne mászkálj azzal a csepséggel még.

amúgy is második gyerek, sokkal kevesebbet fog kapni belőled, mint a nagylányod, aki kizárólagosan birtokolt eddig - és bizony igényelni fog téged.

a kislyányka és apukája menjenek családlátogatásra, te meg élvezd ki a meghitt kettesben tölthető időt a picikével :)

aki igazán figyelmes, az amúgy is tudja, egy kismamának sok a dolga, nem akar "zavarni" az első hetekben

2013. nov. 28. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!