Akik kevés pénzből gazdálkodnak, hogy oldják meg a
karácsonyt?
Figyelt kérdés
Átlagos anyagi körülmények közt élünk, de sajnos a december hozott nekünk nem várt kiadásokat, amik nem függnek össze az ünneppel, és most kétségbe vagyok esve, hogyan oldjam meg az egészet. Van egy 2 éves lányunk, neki már megvettük az ajándékot, de másnak nem, és főzni sem tudom mit kéne így. Még a családomhoz sem tudunk elutazni, sajnos ők sem hozzánk. Összesen 20ezer forint a maximum, amit menüre, maradék ajándékra(3-4fő) tudunk költeni. Kérlek adjatok néhány tippet, hogy oldhatnám ezt a helyzetet meg, köszi!
2010. dec. 9. 09:20
1/7 A kérdező kommentje:
Ja és a másik mamáék+a nagybácsi jön hozzánk, így 25-én meg 6 főre kéne főznöm.
2010. dec. 9. 09:22
2/7 anonim válasza:
Jó nektek, hogy ilyen sokból gazdálkodtok :)
Mi a gyereknek már megvettünk mindent (az egyik nagy ajándék a karácsonyfa lesz :)), egymásnak nem fogunk semmit venni, ezt már megbeszéltük. Legközelebbi hozzátartozóknak tényleg csak jelképeset, pl. a kisgyermekünkről fénykép keretben, meg rajzol valamit nekik meg ilyesmi. Szerintem ne is arról szóljon, hogy ki mennyi mindent vesz, a szeretetet nem az mondja el. Szülőktől pénzt kértünk.
Menü: hát ez inkább az asszony dolga :), de hatalmas dínomdánom nem lesz. Sült husi, meg sütünk valamilyen sütit, csinálunk mézeskalácsból házikót, közben karis zenét hallgatunk, lényeg a közös program, a gyermeket maximálisan bevonva.
2010. dec. 9. 09:32
3/7 anonim válasza:
Nálunk is hasonló a helyzet,mint nálatok. A gyereknek már megvettük az ajándékot,másnak még senkinek. A nagyszülők nagyméretű képet kapnak az unokájukról bekeretezve, másnak nem veszünk semmit. Egymásnak nem veszünk külön ajándékot, egy fényképezőt szeretnénk venni,de azt részletre, így nem olyan megterhelő. A karácsonyi menü még nem tudom mi lesz, van még hús a mélyhűtőbe, valószínű abból csinálok valamit.
2010. dec. 9. 10:53
4/7 anonim válasza:
Dettó a helyzet. Látom nem vagyunk egyedül. A gyerkőc ajándéka kipipálva,egymásnak semmi, a családnak meg házi sütivel készülök(mindenki kap egy dobozka vegyesre válogatott süteményt,szalaggal átkötve. A menü is egyszerű: Húsleves orjából, Töltött káposzta, Pecsenye körettel.
2010. dec. 9. 11:34
5/7 anonim válasza:
Ha a gyereknek megvan az ajándék akkor ne aggódj.Az a fő neki lesz ajándék.A többieknek meg vegyél valami jelképes ajándékot és ennyi.Mond meg neki sajnálod de váratlan kiadás volt.Hidd el meg fogják érteni.Ne keseregj ezen,sajnos egyre többen vannak ilyen helyzetben.
2010. dec. 9. 11:40
6/7 anonim válasza:
Mi szerencsere jo anyagi korulmenyek kozott elunk, de ettol fuggetlenul csak a gyerekeknek veszunk ajandekot. Magunknak csak 1-1 konyvet.
A 2 eves kislannyal lehet csinalni a vendegeknek valami kis ajandekot szinespapirbol, gyumibol, aminek szerintem nagyon fognak orulni, mivel a kis torpilla keze munkaja.
Szerintem ha csinalsz egy maxi adag toltott kaposztat, az laktato, es egyebkent is szoktak fozni karacsonyra, es annyira nem is draga. Sutinek egy kis linzer es pogacsa.
2010. dec. 9. 12:21
7/7 anonim válasza:
Az a lényeg hogy kislányodnak megvan az ajándék, nem tudom a többi 3-4 ember felnőtt-e vagy milyen rokon, de én pl most próbálom leszoktatni húgaimat (30 év felettiek vagyunk), hogy ajándékozzunk karácsonykor. Legszívesebben saját készítésű ajándékot adnék (bonbon, szalvétatechnikával készített díszek, kötött sál stb). Ha ügyes vagy valamiben, készíthetsz sokmindent. Amúgy 20000 ft szerintem elég sok, abból rengeteg dolog kijön, persze apróság és bőséges menüt is lehet még belőle főzni, sütni. Hidd el nagyon sokan a töredékéből próbálnak karácsonyozni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!