Mivel teszitek még szebbé a családi karácsonyt?
Nekünk az első karácsonyunk, mint család:-) 10 hónapos a fiúnk. Szeretném nagyon széppé tenni a karácsonyt. Ti mit tesztek ezért?
Én szépen feldíszítettem a lakást, kitaláltam a finom karácsonyi sütiket és kerestem szép karácsonyi számokat:-)
szia,
én holnap díszítek, már alig várom. mi Karácsonyra mindig csak apróságokat veszünk egymásnak, hogy a kicsi ne azért várja az ünnepet, mert most kap valamit, hanem a hangulata miatt :) az a nap csak a miénk, amíg én feldíszítem a fát, Apa sétál egyet a fickóval és mire haza érnek készen lesz az ünnepi menü is. idén szezámos csirkemell lesz körettel és sütök is valami finom sütit. ha havas lesz az ünnep, megspékeljük egy szánkózással este, ha nem együtt játszunk otthon. reggel pedig jön a Jézuska :) a lényeg, hogy együtt lehetünk, hogy szeretjük egymást és egészséges a családunk minden tagja. engem erre neveltek, nem voltunk nagyon elengedve anyagilag sosem, de ezerszer szebb Karácsonyaim voltak, mint annak aki folyton minden megkapott!! szeretném, ha a kisfiamnak is érték lenne majd ez az ünnep és nem egy üres ajándékozós nap...
:)
Ági
Elmaradhatatlan a karácsonyi zene, mise, mézeskalács, rengeteg illatos gyertya. (fahéj, narancs)
A gyerekekkel szenteste vacsora előtt éneklünk, meghívjuk anyut és a testvéremet a párjával. (ott még nincs gyerek)
Mindig van halászlé, mákos beigli, mákos guba, linzerek, rántott hal, forralt bor.
szia! Én már javában nagytakarítok, az kész lesz időben. Sütök aprósüteményt, többfélét, az lesz a dekoráció (pl. lezárt befőttesüvegekben szerintem nagyon guszta konyhadísz, ill. a fára is fogok tenni belőle). Már szárad a narancs, azt is teszek a karácsonyfára. Ajtódísz, adventi koszorú készen van, minden vasárnap meggyújtunk egy gyertyát és együtt énekelünk karácsonyi dalokat, és a kis Jézuskáról beszélgetünk. Még szeretnék fenyőágakból díszt készíteni a lakásba, mert olyan jó illata van!
Anyukám is süt nekünk sütit, de én is szeretnék, és minden évben eddig is, míg csak ketten voltunk, nagyon kitettem magamért, ami az ünnepi menüt illeti.
Nálunk már 23-ra virradóan meghozza a Jézuska a karácsonyfát, mert így időben kész leszünk mindennel. 23-án a fiam keresztszülei jönnek ebédre, 24-én jön a Jézuska, délután lehet megyünk ref. istentiszteletre, ha lehet úrvacsorát venni, nálunk a városközpontban a polg.mesteri hivatal előtt van betlehem, azt is megnézzük, és ha havazik, mi is megyünk szánkózni. Este jön a Jézuska. 25-én nagymise a bazilikában, azt imádom a karácsonyi dalok miatt és ott is megnézzük a kisbetlehemet. 25-én du. jönnek anyámék. 26-án ebédre jönnek anyósomék. Egész ünnep alatt a dédi 12 személyes étkészletével fogok teríteni.
Most ennyi jut eszembe, amit tervezek. 11 hónapos a fiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!