Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elkezdődött már nálatok is a...

Elkezdődött már nálatok is a "hol - kinél - mikor - miért - miért nem" töltjük a karácsonyt?

Figyelt kérdés
Előre rettegek....
2009. dec. 8. 12:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ja, el. Illetve, csak anyós okoz problémát, Ő valamiféle beteges versenyt csinál abból, hogy az unoka melyik nagymamával csinál mit először. Pl.: első karácsonyunkat/szentesténket (kislányom 10 hónapos) szeretnénk hármasban tölteni, és csak 25-én, vagy 26-án utaznánk el anyósomékhoz. Ő persze már most kombinál ezen, mert a saját szüleimmel egy városban lakunk, és értelemszerűen, fogunk találkozni Velük szenteste, sőt, az esti családi banzáj után párommal még ki is ruccannánk a barátainkkal, és az én szüleim őriznék a manóm álmát (Nálunk alszanak), de ezt meg sem merjük mondani anyósnak. Neki már az is világvége, hogy az unoka első szentestéjének Ő nem lesz része. Kész vagyok Tőle.
2009. dec. 8. 13:10
 2/13 A kérdező kommentje:
nálunk ugyanez csak apósékkal. harmadik éve szeretnék itthon maradni karácsonykor remélem most sikerül mer már tele a bakancsom. tavaly is muszáj volt menni a 4 hónapos lányom rángattuk hát nem. idén nem megyek sehova.
2009. dec. 8. 13:13
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Kedves első!

Jééé nem csak az én anyósom ilyen!!??

Nekünk már a múlt héten elkezdte hogy mikor hova megyünk de az fel sem merül benne hogy ő jöjjön mert egyedül van ,mi meg cibálhatjuk el hozzá a gyereket az összes kellékkel.......

2009. dec. 8. 13:15
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez van, a 24-ét 4-esben szeretnénk tölteni, de anyósom náluk akarja. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
2009. dec. 8. 13:21
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi beszélgettünk arról még a gyerek születése előtt, hogy milyen jó lesz majd hármasban tölteni a Szentestét, és mindenki vette a lapot. Szenteste itthon hármasban, 25-e ebéd anyuéknál, 26-a ebéd anyósoméknál.

Így mindenki tisztában van a "szabályokkal". Mi diktálunk, mert a gyerek nem vásári ló, hogy mutogatni meg cibálni kelljen egy olyan szűk családi eseményen is, mint a Szenteste.

Anyósod nem fog abba belepusztulni, ha 2 nappal később ünneplitek meg nála a karácsonyt. Most kell "megfogni", még mielőtt az életetek más területeibe is mélyen belemászna.

2009. dec. 8. 14:06
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem.Ált. úgy van,hogy 24.-én itthon vagyunk hármasban(v. ha anya szeretne kijön,de ezt ő eldönti).25.-én és 26.-án osztoznak a nagyik.Sőt ,a párom megbeszélte még tavaly az anyukájával,hogy egyik évbe ők jönnek(tavaly voltak)a másikban meg mi megyünk.Ők viszonylag messze laknak.Nem volt ebből sosem probléma.13 hónapos a lányunk.

Nálunk már akkor is így volt,amikor csak ketten voltunk és nem volt meg a gyerkőc.

2009. dec. 8. 14:08
 7/13 anonim ***** válasza:
Nálunk is már konbinál anyóspajtás. Legszivesebben nem mennék sehova, hanem hármasban itthon tölteném a szentestét, de nem lehet. Külföldön élünk és legalább karácsonykor látni akarnak bennünket. Persze anyós már eldöntötte, hogy náluk alszunk és még szilveszterkor is ott leszünk. Csak még azt nem tudja, hogy nem így lesz:)))
2009. dec. 8. 14:15
 8/13 anonim ***** válasza:
nálunk még nem kezdődött el,de előre félek tőle.akkor lesz 1 hónapos a Törpe,én nem fogom vinni,de azt sem szeretném,ha busójárás lenne a lakásban,mert félek a vírustól.
2009. dec. 8. 15:10
 9/13 anonim ***** válasza:

Nálunk is anyóspajtás :(

Kéthetente jön el kb 10-15 percre megnézni az unokáját. Aztán csodálkozik, ha a gyerek nem mosolyog rá, nem akar az ölébe ülni stb...ha megtudná, hogy a másik mamiért és főleg az egyetlen nagypapiért (az én szüleim) hogy meg van veszve a leány :D

Most elkezdte, hogy márpedig nála kell szentestézni. Na ja, majd ilyen influenzás vészhelyzetben fogom a babát utaztatni mi? Hát lófff..... Első este ragaszkodom a hármasban ünnepléshez. Másnap meg jöhet a nagyszülő hozzánk.

2009. dec. 8. 15:19
 10/13 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó: MASZK! Nálunk kötelező, ha valaki be akar jönni. Cipőt, kabátot levenni, fertőtlenítővel kezet mosni és maszkot venni. Így bejöhetnek, ha már muszáj :P
2009. dec. 8. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!