Mit szóltok Geréb Ágnes peréhez? Hallottam reggel a rádióban, hogy elkezdődött.
Nekem eszembe nem jutott volna otthon szülni. Egy héttel szülés előtt már befektettek trombózis-gyanú miatt, szüléskor komplikációk léptek fel, 30 órás vajúdás után végül császár lett a vége... Ha belegondolok abba, hogy esetleg egy sima szülésnél is az én hülyeségem miatt a gyerekemnek valami baja lehetne, háááát, inkább nem folytatom. Sosem bocsátanám meg magamnak.
Én egyébként nem csak őt tartom felelősnek a történtek miatt, hanem azokat az anyukákat is, akik ilyen felelőtlen döntést hoztak.
A kórházakban is vannak műhibák (hogy a Geréb Ágnesé az volt-e, nem tudom), ha tudnánk mindegyikről, égnek állna a hajunk.
A magyar gyakorlatban mégis inkább eltusolják a műhibákat, nem vonják felelősségre a hibát vétő orvosokat. Dr. Kende Péternek volt egy könyve erről: "Mik vagytok ti, istenek?"
mi reggel beszéltünk erről a férjemmel. nekem sem jutna soha eszembe, őszerinte adott esetben teljesen komplikációmentes terhességnél lehetne, de azt mondta, ha nő lenne, ő se szülne otthon.
vizsont én feltettem neki a kérdést, hogy mondjuk nyilván fighyelmeztetik otthonszülés előtt a nőket, hogy milyen gondok meróülhetnek fel, ha esetleg lenne valami probléma, és nem érkezik egyből a segítség, és mondjuk emiatt baja lesz a babának, szóval ha ezt elmondják a szülőknek (remélem, így van), akkor egy szülő vajon etikusan dönt akkor, ha azt mondja, igen váéllalom a kockázattal együtt? van-e joga arra, hogy esetlegesen veszélybe sodorja a babája életét, épségét? bajok persze kórházi szülésnél is előfordulhatnak, de ott azér tnagyobb az esély, hogy segíteni tudnak, mert a segítség azonnali (jó esetben), nem kell hosszú perceket várni a mentőre, aztán végigvergősni az úton a kótházba stb.).
Nálam otthon szülés kizárva!!
Manapság már nagyon sok a császármetszés és a komplikáció.
Szerintem aki otthon szül kockáztatja a maga és a babája egészségét.
Az anya tud választani,de nincs joga kockáztatni a babája életét is aki még nem nyilatkozhat mit szeretne!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!