Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szóltok Geréb Ágnes...

Mit szóltok Geréb Ágnes peréhez? Hallottam reggel a rádióban, hogy elkezdődött.

Figyelt kérdés
aki hozzászól, kérem, hogy kulturáltan tegye, ne pocskondiázzuk a másikat az eltérő véleményéért. Köszi.
2010. jún. 8. 11:28
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Most 3 per van folyamatban, az egyik során az anya kivérzett, a másiknál, az ikres szülésnáél az egyik kisbaba súlyos oxigénhiány miatt fogyatékos lett, és 6 hós korára meg is halt, a 3. esetben meg szülés közben halt meg a baba.

arra nincs adat persze, hogy mi van, ha az anyák kórházban szülnek, de pl. az ikres esetnél lehetett volna császár., csak egy példa. én szülőként nem tudnám elviselni a tudatot,hogy ha bemegyek szülni a kórházba, akkor lehet, hogy másképp alakul a dolog.

2010. jún. 8. 11:43
 12/21 anonim ***** válasza:
2010. jún. 8. 11:45
 13/21 anonim ***** válasza:
83%

Én ikreket szültem (igaz már 12 éve), s az egyik baba megszületése után, a másik fiam keresztbe fordult, előre esett a köldökzsinórja, s rohantak császározni minket.

Ha otthon lettem volna mindketten meghalhattunk volna.

így is sok vért vesztettem, fiam oxigénhiányos volt( szerencsére baja nem lett).

2010. jún. 8. 12:09
 14/21 anonim ***** válasza:
83%
Na, megint jött valaki lepontozni. Ha már így állunk, igazán kifejthetné a véleményét is....
2010. jún. 8. 12:13
 15/21 anonim ***** válasza:
44%
Én nem ítélem el az otthon szülést, Európa fejlettebb országaiban teljesen elfogadott (lásd N-B)de Magyarország purdé ország, teljesen felkészületlen az olyan dolgokra amik ott vannak.Geréb Ágnesről nem mondok rosszat,biztos jó szülésznő és biztos nem hal meg minden gyerek nála, csak ugye van amit fel kell fújni.Sosem fogunk felnőni a nagyokhoz, ezt most megmondom, jó 20-30 évvel mindig elleszünk maradva,ezért is a sok konzerv ember:)
2010. jún. 8. 12:16
 16/21 anonim ***** válasza:

Passz...nem tudom megjelent-e Mo-n Tina Cassidy: Birth c. könyve. Minden anyának el kellene olvasnia és megérteni, hogy a szülés az veszélyes dolog. Hibák mindenhol előfordulhatnak. Sajnos. Aki gyermeket vállal és úgy dönt otthon hozza a világra tudomásul kell venni a hátulütőit. Sajnálom, hogy így alakult az anya szempontjából és sajnálom Geréb Ágnest, hogy ezen kell átmennie.

Én most vagyok a 20. hétben nekem lehetőségem sincs az otthon szülésre hacsak önkényesen nem megyek be a kórházba. De soha nem tennék ilyesmit a babám és a saját érdekemben.

2010. jún. 8. 12:32
 17/21 anonim ***** válasza:

Nekem majdnem otthon szülés lett a vége,mert mire kiért a mentő 3 perces fájásaim voltak,de szerencsére még be tudtak vinni!A lányomat amint megszületett lélegeztetni kellett,rögtön inkubátor és még így is oxigén hiányosan született.Ha otthon kellett volna megszülnöm a kicsit,vagy súlyosabban károsodott volna az agya,vagy még rosszabb....

Kövezzetek meg,de azok az anyák miért szültek otthon?Tudták,hogy milyen következményei lehetnek!Nem mondom azt,hogy egy kórházban nem történik ilyen,de ott sok orvosi felszereltség van,ha probléma lép fel!

2010. jún. 8. 12:32
 18/21 anonim ***** válasza:
70%

Azt az anyát kéne p.csán rúgni,aki bevállalja, nem szegény G.Á- csesztetni.

Gondolom nem ő ment oda kalincsolni, hogy szülj már itthon

Az lenne a minimum, hogy az anyát is felelősségre vonják...

2010. jún. 8. 12:42
 19/21 A kérdező kommentje:

köszi a vélmeéyneket.

szetem is az anyát is felelőssgre kellene vonni. bár ez nagyjából kivédhető lenne azzal, ha köteleznék a nőket arra, hogy kórházban szüljenek, és szegény anyának már az is elég büntenté, hogy így alakult...

nem értek azzal egyet, hogy nyugaton így meg úgy. mert attól hogy nyugaton úgy van, biztos, hogy úgy is a jó?

nem midnen esetben van belőle baj, ez biztos, na de ha van? elég ha 1000-ből egyszer történik meg, de az vele,, akkor az az egy is sok.

másrészt , csak egy példa. vannak a lámpával felszerelt átkelőhelyek, zebrák. ezeket ara találták ki hogy az ember az egyik oldalról a másikra nagy valószínűséggel épséggel átérjen. csomó eset van, amikor nem ott megy át az ember, vagy átmgy a piroson, mert nem jön semmi, és nem lesz baja. de biztosan sokunkkal előfordult már, hogy habár akkor ment át, miakor zöld volt alámpa, nem sokon múlt az élete, vagy átment ott ahol nem volt átjáró, és szintén. ugyanez érvényes szerintem a szülésre is, bármikor bármi közbejöhet mit ott helyben nem lehet orvosolni, és akkor ugyan mit csinál az ember lánya? ezt nem lehet ugyanis előre megjósolni, hogy fog -e történni valami, vagy nem.

2010. jún. 8. 13:00
 20/21 anonim ***** válasza:
Én azért nem csak az anyákat ítélem el. Mindenki tudja, hogy mennyire kockázatos az otthonszülés. Én nem engedném, hogy valaki e mellett kampányoljon, mint Geréb, főleg ennyi baba halálával, vagy súlyos sérülésével a háta mögött. Persze, a kórházban is lehet gond, de szerintem valószínűleg a kórházban egy szülésznő mellett sem halt meg annyi baba, mint Geréb esetén. Persze statisztikát nem látok, de szerintem szinte 100%, hogy így van. Szerintem a kórházaknak/államnak kampányolni kellene az otthonszülés ellen. Lenne mit felhozni a kórházban szülés javára...
2010. jún. 9. 07:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!