Karácsonyt hogy oldjuk/oldanátok meg egy újszülöttel?
December 18.-an fog megcsászározni a doki (ha addig bent marad a baba), 22.-en hazaenged, hogy otthon töltsük a karácsonyt.
En ugy gondolom, hogy termeszetesen nem megyek a babaval nagyszulokhoz, a parom mondta, hogy a 4eves lanyunkkal 1-2 ora erejeig meglatogatjak oket, kis ebed es beszelgetes.
És ha a csalad szeretne hozzánk jönni? Én nem szeretném ha jönnének, pici a lakásunk is... Na meg egy par napos babahoz ennyien??
Sertodes lesz ha ezt megmondjuk nekik? Vagy ti hogy csinalnatok?
Közeli családtag nagyszülők, ti testvéreitek mehetnek többek meg majd az új évben.
Nagyszülőktől eltiltani szerintem az unokát az első pár hétben csak önzőség semmi más. Te mit szólnál ha a gyerekeid majd nem engednék az unokát megnézni. Persze nem órákra de az meg egyértelmű.
Hányan jönnének?
Mi úgy csinálnánk, hogy jöjjenek 11-16 között. És természetesen hozzanak mindent.
Ha a férjed elmegy a lányoddal, az nem 1-2 óra lesz szerintem.
A kislányodat gondolom anyukád eltudja vállalni, ottalvással. Mielőtt bemész meg vegyétek meg a fát, díszítsétek fel, takaríts ki. A főzést pedig szerintem édesanyád eltudja látni és a félkész kaját át tudja neked vinni, amit már csak betols a sütőbe, és készre sütöd. Ajándékokat a picilánynak megtudod már most vásárolni, becsomagolni-padlásra fel, és 24-én csak le kell hozni.
Igy a kiicsi lány is jól játr, nálad is minden készen lesz, és a hazajövetel után lesz 2 teljes napod magadra.
enyém 3 hetes volt az első karácsonykor, akkor már eljutottunk a levegőzésig, így mentünk, kb. 15en voltunk és nagyon jó volt mert nyugodtan megebédeltem míg a nagyszülők-dédszülők megdajkálták :)
de mondjuk pár napossal már nem vállalnám be. szerintem jó ötlet ha a férjed megy el a naggyal, biztos nem lesz sértődés.
szentestére meg át lehet hívni a nagyszülőket, úgyis gondolom ők azért átmennek az első napokban is gyönyörködni, mással meg majd később találkoztok :)
Én megbeszélném velük, hogy köszönöm, most a legnagyobb segítség az lenne, ha kapnátok süteményt, vacsorát, amit a párodtól elküldenek, de elnézést, most nem akartok vendégül látni senkit.
Nálunk ez biztosan működne, sőt, kérnem sem kellene, biztosan felajánlaná anyukám és anyósom is, hogy akkor idén nem jönnek, maradjunk csak magunk, de nehogy süssek, főzzek.
13 ember egy párnapos újszülött csecsemőhöz nem kéne! Nagyon nem!
Nálunk amikor pár napos volt a kisfiúnk, csak a nagyszülők jöttek.
2 hét után mindenki más.
Úgyhogy az a verzió, hogy apuka elmegy a nagyszülőkhöz a nagyobbik gyerkőccel, az teljesen jó. Hozzátok meg max. a nagyszülők. És ebből nem kellene, hogy sértődés legyen.
Pláne télen, amikor is sokkal nagyobb a fertőzések száma.
Csináld úgy, ahogy Neked jól esik.
Az minden esetre jó, ha jó előre megmondjátok, hogy így és így lesz. Ha most a napokban megmondod mindenkinek, hogy ez és ez lesz, akkor szépen van idejük karácsonyig feldolgozni.
Én biztos megmondanám, hogy majd az új évben találkozunk, és nem hívnék senkit otthonra, főleg nem császáros sebbel.
A nagy gyerek apukával menjen át a szülőkhöz, ha fontos a nagyiéknak. Unokatesóék biztosan megértik ezt.
Esetleg annyit hozzá tehetsz, hogy ha lesz erőd, lehet hogy Te is átnézel a babával. (Szerintem a babának nem megpróbáltatás egy ilyen kiruccanás, a mamának annál inkább)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!