Külön szobába van a kislányom születése óta, anekünk nagyon jól működik, Akkor én most rossz szülő lennék?
"Én 7 hónapos koráig egy szobában aludtam vele, de külön ágyba. Aztán kapott külön szobát és elkezdődött az éjjeli kelés és átjárkálás a mi ágyunkba..."
Hát ha nem szoktattad volna rá, akkor nem lett volna átjárkálás :)))
"Hát ha te naponta lecseréled az ágyneműt, lepedőt, és minden este te és a férjed is megfürdik, akkor azt mondom higiénikus."
Te naponta lecseréled a baba ágyneműjét? Ha nem, a mienket miért kéne, ha ott alszik a baba? Természetesen minden este megfürdünk ez alap, a baba születése előtt is így tettünk. Ti nem?!
"Amúgy meg életveszélyes ez az első hónapokban, bármikor ráfekhet valamelyik szülő, de ami a leggyakoribb, hogy a baba megfullad, mert az anyuka belealszik a szoptatásba, csak egy nagyon kicsit elfordul, és a baba már nem kap levegőt. Az anyuka nem kel fel a fuldoklásra, mert ugye be van tömve szerencsétlen gyerek szája a mellével, aztán reggel felkelnek maguk között egy halott csecsemővel. Tudjátok milyen gyakori? Gondolom nem. "
Mert te tudod milyen gyakori az ilyen? Gondolom nem. Soha nem feküdtünk rá a gyerekre, mert tudtuk, hogy ott fekszik. Ezen kívül volt rajta mobil légzésfigyelő, így teljesen ki volt zárva a lehetősége a fulladásnak. Kicsit tájékozódni kéne, mielőtt riogatod az embereket a tévhitekkel.
" szerintem a fele csapat már félrekefél,"
Hát, erre mondják, hogy mindenki magából (ez esetben a saját férjéből) indul ki. A férjem imádott a babával aludni, és kifejezetten hiányzott neki, amikor már a szobájában aludt. A házaséletünk rendben volt, köszönjük az aggódást. Azt gondolom, hogy akinek a kapcsolatát tönkreteszi az, hogy átmenetileg együtt alszanak a babával, és emiatt a férj félremegy, azt a kapcsolatot amúgy is megette a fene és nem is kár érte. Szeretetteljes, harmonikus és meghitt kapcsolatban ez nem jelenthet problémát. Őszintén sajnálom azt, aki ezt nem érti meg, mert akkor neki valószínűleg nem ilyen kapcsolat jutott.
"Hát, erre mondják, hogy mindenki magából (ez esetben a saját férjéből) indul ki. A férjem imádott a babával aludni, és kifejezetten hiányzott neki, amikor már a szobájában aludt"
Igen, pontosan ezt mesélik be maguknak az anyukák, ez már annyi -azóta elvált- embertől hallottam, hogy már nevetséges. Magamból indulok ki? Mármint? Ez ide most pont nem illett, de sebaj.
A baba ágyába nincsen szex igy az ő ágyneműját nem kell lecserélni.. valamint önző embernek tartom ha már itt tartunk és irtam, mert az anya az önző szeintem..
" apukának hiányzott amikor külön szobába volt " igen gondolom... vagy mert volna mást mondani..
Én szerintem igy van biztonságba egy baba a kiságyba! mert nem esik le, nem fekszünk rá, nem kap el fertőzést, fürödhetsz te akárhogyan nyilván minden ép elméjű ember fürdik, de hát jol van szexeljetek a pár hetes/ hónapos kisbaba mellett.. biztos nagyon romantikus ;) ;) azért ebbe a válásos dologba van némi igazság.. környezetemben sok kapcsolat végződött megcsalással illetve válással az anyuci önzősége miatt, nesze a nem itélkezést;) mindenki ezt csinálja akkor én is ;)
Olyan vicces, hogy ti jobban ismeritek a férjemet, mint én :) Tudom el sem tudtok ilyet képzelni, de volt egy kis vitánk is a férjemmel, amikor én mondtam, hogy meg kellene próbálni a babát a saját ágyában altatni, a férjem tiltakozott, hogy pici még ehhez, én meg mindenképp meg akartam próbálni.
Sajnálom, ha a ti férjeitek nem szereti a gyerekeiteket, tényleg őszintén sajnálom azokat, akik ilyen apa mellett nőnek fel. De titeket is sajnállak, ha olyan férfi mellett éltek, aki félremenne amiatt, ha a gyereketek veletek akarna aludni, és ezt nem tagadnátok meg tőle. Csak halkan kérdezem, mi lett volna, ha veszélyeztett terhesség miatt hónapokig nem lehettetek volna együtt a férjeitekkel? Ti elnéztétek volna, hogy ilyenkor megcsal titeket, mert szerintetek az a normális?
Nem tudom ti mit szoktatok csinálni az ágyban, de nálunk attól nem lesz mocskos az ágynemű, hogy együtt vagyunk. Ha nálatok tocsog az ágynemű a különféle testnedvektől, oda valóban nem lenne higiénikus belefektetni egy babát. De amúgy mindegy is, természetesen az ágyban nem szexeltünk úgy, hogy közben ott volt a baba.
"Sajnálom, ha a ti férjeitek nem szereti a gyerekeiteket, tényleg őszintén sajnálom azokat, akik ilyen apa mellett nőnek fel."
Én is sajnállak téged a fenti okok miatt! Ugyanis a kisgyerek az ágyatokban köztudottan veszélyes (nem egy esetben halt már bele a baba, hogy az anyuka/apuka éjjel ráfeküdt, összenyomta, vagy szoptatás közben aludtak el és megfulladt), és higiéniátlan (egy felnőtt még zuhany után is rengeteg bacit magával visz és kizzad éjjel, ami egy kicsire veszélyes lehet, nem is beszélve arról, hogy az ágyneműt nem mossuk naponta...)
Nézz inkább magadba és gondolkodj el kicsit: ha köztudottan veszélyes a babára nézve az együttalvás, akkor valóban a gyerek érdekét tartjátok szem előtt?! Még véletlenül sem.
Úgyhogy ha lehet inkább ne sértegess más, körültekintőbb, gondoskodóbb anyákat, hanem tájékozódj...
"Nem tudom ti mit szoktatok csinálni az ágyban, de nálunk attól nem lesz mocskos az ágynemű, hogy együtt vagyunk. Ha nálatok tocsog az ágynemű a különféle testnedvektől, oda valóban nem lenne higiénikus belefektetni egy babát. "
Ti szárazon reszelitek? Vagy hogy? Neked nincsenek testnedveid? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!