Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Külön szobába van a kislányom...

Külön szobába van a kislányom születése óta, anekünk nagyon jól működik, Akkor én most rossz szülő lennék?

Figyelt kérdés
Nem hiszem mondjuk csak már annyi helyen olvastam hogy igy rossz szülő meg amugy.. de szerintem meg pont fordítva van. hülyeségnek tartom hogyha nem muszály egy szobába aludjunk, nem hogy egy ágyba közöttünk ??? mi van ha ráfekszem? hogy számolok el magmanak?? egész nap velem van itt van a járóka a nappaliba, mig én csinálom a házi munkát elvan közbe beszélgetek hozzá, szeritnem jobb sora van mint bárki másnak :( mégis csak a negativum..

2013. nov. 14. 11:34
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
93%
Mindenkinek más a jó. Van, aki együtt szeret aludni, van aki külön ágyban egymás mellett és van, aki a külön szobára esküszik. Még gyermekpszichológusok, mint Ranschburg és Vekerdy sem tudnak megegyezni, egy közös jó megoldást felmutatni. Embere, családja, szokása válogatja, kinek mi válik be, kinek mi megnyugtató. Senki sem jobb vagy rosszabb a másiknál. Szomorú hogy csak végletekben tudunk gondolkodni, pedig a világ legtöbb dolgában nincs egyetlen helyes válasz.
2013. nov. 14. 11:56
 12/58 A kérdező kommentje:
Mi is igy gondoljuk, hülyeség hogy egyszobába.. 8 hónapos terhes voltam amikor a szüleimtől megkaptuk ezt a házat, és itt van lehetőség, ugy aluszunk mint a nyulak :) minden nyekkenését haljuk, kezdő anyuka vagyok és még csak 21 éves. de minden tőlem telhetőt megteszek hogy jó legyen a picinek, és szeritnem mindene megvan ami csak kelhet neki, erre jönnek a fancsali fejek.. nameg a védőnő.. aki csak könyvből látott gyereket... köszönöm. jó végre hallani hogy ezen a véleményen is vannak azért jópáran! :)
2013. nov. 14. 11:57
 13/58 gabszem ***** válasza:
10%
de jó ezeket a válaszokat olvasni :) Nálunk is külön szobában alszik a baba a kezdetektől és tudjátok mit? Borzasztóan rosszul alszik fél éjszakákat fent vagyok vele már több mint 1 éve (21 hónapos) és eszembe se jut hogy a mi szobánkba vigyem, főleg nem az ágyunkba ahol amúgy is rosszul alszunk , mert meleg van , nincs levegő, száraz a levegő és apuka eléggé horkol :) Már beletörődtem hogy ő ilyen nem alvós ( anyuéknál és a másik mamáéknál ugyanilyen rosszul alszik ,tehát nem azért alszik rosszul mert külön szobában alszik.
2013. nov. 14. 11:57
 14/58 anonim ***** válasza:
10%
Én is így voltam, a hitvesi ágy és szoba éjszakára az is marad. Igaz sokszor egy éjszaka alatt 30szor át kellett mennem, és még a mai napig kel sokszor, de akkor sem fogom áthozni. Pedig én marha lusta vagyok, rólam lehetne igazán elképzelni, hogy a saját kényelmem érdekében közöttünk aludt volna mellel a szájában, hogy még csak meg sem kelljen mozdulnom. De nem, emellett kitartok, hiszen fontos a házasságom is, márpedig én nem vagyok híve a délutáni alvás alatti gyors szexnek a mosógépen.
2013. nov. 14. 12:09
 15/58 anonim ***** válasza:
73%

Igen,rossz szülő vagy,ahogy mindenki :-) én is épp úgy,mint más :-) Mindenki mást gondol,mindenkinek más a tökéletes,ha valaki az együtt alvást (gondolok itt az egy ágyban a szülőkkel)tartja helyén valónak,akkor az a rossz,ha a külön alvást (akár külön ágyban,akár külön szobában is),akkor pedig az.-itt megjegyezném,hogy ezek a szülők-köztük mi is- igen "éberen" tudnak aludni,ha valami van,azonnal felébrednek-pl mikor kicsi baba van,és csak éjszaka ha cuppog is felébred az anyuka,az ösztönök miatt. Vagy ha álmában "vinnyant" egyet,már rögtön nyitva a szülő szeme...

Ha rácsapsz egy kicsit a gyerek kezére,Te már szörnyű anya vagy,ha nem,akkor elkényezteted. Ha oda adod a cumit-hát már micsoda hülyeség,milyen nehéz lesz leszoktatni róla,ha nem adod,meg -hát miért nem??? kell az Neki!!! Ha 2 éves korára szoba tiszta,akkor erőltetted,ha csak később lett szobatiszta,akár 3 éves korban,akkor meg már "lusta voltál rászokatni,mert hát milyen kényelmes a pelenkát cserélgetni".... és még írhatnám az etetést is,cumis üveget,a testvér kérdést (ha egyke elkényezteted,ha több van,meg éheznek- ez nagyon erős túlzás,de magába foglalja az általában gondolt dolgokat)és a csuda se tudja mit sorolhatnék még...

Édesanyám bár egyszerű,de bölcs asszony,azt szokta mondogatni,hogy "mindenki úgy csinálja,ahogy jónak látja". Fogadd meg szerintem Te is,és ne foglalkozz azzal,hogy más mit gondol,másoknak soha nem fogsz tudni megfelelni,de szerintem ostobaság is egyáltalán csak megpróbálni.

Jó babázást,jó egészséget!! :-)

2013. nov. 14. 12:31
 16/58 anonim ***** válasza:
96%
Csinálja mindenki úgy, ahogy neki a legjobb. Senkinek nincs joga ítélkezni a másik nevelési elvei felett. Neked sem.
2013. nov. 14. 12:49
 17/58 zabmester ***** válasza:
43%

Én is pont így csináltam volna, ha van hozzá elég helyünk. Sajnos az első évben még ez nem volt adott, ezért nem volt külön szobája, de költözés után gond nélkül megszokta a saját szobáját, amúgy sem volt ahhoz szokva, hogy csak a jelenlétemben tud aludni, hiszen őt letettem aludni este, én meg még azért sokáig fent voltam, szóval így is megtanult külön elaludni :)

Ha nektek ez így működik, akkor igazán nem kell azzal foglalkoznod, hogy néhány unatkozó akárki jobb dolga nem lévén téged kritizál. Ez a ti ügyetek, úgy oldottátok meg, ahogy nektek jó, és pont :)

2013. nov. 14. 12:56
 18/58 anonim ***** válasza:
Aki azt mondja, hogy ezért rossz anya vagy, az éppen olyan begyepesedett és szűklátókörű, mint az, aki szerint elfelejt feleség lenni az, akinek mégis a közös szoba jön be. Ahogy előttem írták, jó lenne, ha legalább ilyen dolgok miatt nem ítélkezne egyik tábor sem a másik felett.
2013. nov. 14. 13:21
 19/58 A kérdező kommentje:
Én nem itélem el azt aki máshogy csinálja csak az a rossz amikor forditva ez nem igy van. ez igyvan, mindenkinek ahogy jó. ha én nem bírálok mást akkor engem se bíráljon más. pl védőnő.. :( :) :) de mostmár nem is érdekel, :)
2013. nov. 14. 13:45
 20/58 anonim ***** válasza:
87%

Kövezzetek meg...Én születése óta egy szobában alszom vele.Illetve 8 hónapos kora óta a fogzás miatt velem alszik.

Nagyon szeretek vele aludni.:)

2013. nov. 14. 14:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!