Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ovis ballagás! Ez most olyan...

Ovis ballagás! Ez most olyan komoly? Ennyire divat tartani otthon is vagy én vagyok a fura?

Figyelt kérdés

"Ballag" a lányom oviból. Ennyire fura, hogy butaságnak tartom azt a szót, hogy ballagás oviból és nem tartunk nagy banzájt utána? Úgy néztek rám az ovistársak szülei , mint valami anyagyilkosra. Egyszerűen nem értem mi ez a divat nagy felhajtás. És akkor már hallom , hogy a gyerek meséli ki mit szeretne ballagásra. Ez komoly????Mireföl kér valamit a gyerek? Teljesen kivagyok ettől a témától. Mamákon kívül nem lesz más, de ők s síma évzárón is itt voltak. Nem lesz utána nagy népösszejövetel, ajándékozás. És ezt furának tartják a többeik. Én meg a ballagást tartom furának. És milyen ajándékokról beszélnek, én lehaltam. Még egy színötös 8-dikos ballagásra is meggondolnák ekkora ajándékokat.

Így ellenénk maradva? Most akkor tényleg joggal mondható, hogy szegény gyerek?

2013. szept. 20. 11:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
baromságnak tartom ... persze, legyen az oviban egy utolsó "búcsúbuli", na de ballagás szintre emelni a dolgot végtelen hülyeség ... lehet lepontozni, mert ahogy olvasom mindenki egyetért az ovis ballagással
2013. szept. 20. 11:54
 12/15 anonim ***** válasza:
Amikor az én lányom ballagott az oviból, akkor az oviban volt egy kisebb majális féleség, nem merültünk bele az ajándékozásba, a gyereknek így is élmény volt, ő volt ünnepelve.
2013. szept. 20. 11:56
 13/15 A kérdező kommentje:
Nekem is szívemhez közelebb álló megfogalmazás, a "búcsú az ovitól". Kell ott egy kis búcsúztató, műsor stb. a kis tarisznyát is okos dolognak tartom mert egy örök emlék. De az utána lévő nagy cécó áll tőlem messze. De persze ahogy mondtam, mindenki csinál amit akar, de rám se nézzenek furán. Utána majd kérdés, hogy a gyerekek mit beszélnek meg az oviban, és mikor áll elő, hogy ennek meg annak milyen ajándékot adnak ballagásra.
2013. szept. 20. 12:04
 14/15 anonim ***** válasza:

22 éve ballagtam el az oviból, emlékszem volt műsor, nagy csinnadratta a szülők részére. Valamilyen mesét adtunk elő, én voltam a szamár hátulja. Aztán elmentünk a szüleimmel és testvéremmel fagyizni, majd hazaértünk. Veszett jó kedvem volt, mondta is Anyu, hogy sírás lesz a vége. Igaza is lett, mert úgy a hátamra estem, hogy nem kaptam levegőt egy jó ideig.

Az esést leszámítva én is kb. ekkora felhajtást tervezek a ballagásra. Vagyis egy fagyizást, meg még lehet belefér egy apró játék.

Emlékszem erre a napra, pedig nem tömtek tele ajándékkal. Igaz akkor még nem is volt ekkora fogyasztói társadalom.

2013. szept. 20. 12:57
 15/15 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy nem olvastam végig a kommenteket, de az elsőben ilyet találtam, amin behaltam. "Az emlék és az érzések a fontosak." Most őszintén, ki az aki emlékszik az ovis ballagására én nem. De szerintem nem is volt buli otthon, ismerve a szüleim. Én a kiskorban történő nagy nyaralásoknak sem vagyok híve. Az általános iskolás alsós kirándulásokra sem tudok már visszaemlékezni, így nem is bánom, hogy nem vittek komolyabb helyekre:)
2013. szept. 20. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!