Ovis ballagás! Ez most olyan komoly? Ennyire divat tartani otthon is vagy én vagyok a fura?
"Ballag" a lányom oviból. Ennyire fura, hogy butaságnak tartom azt a szót, hogy ballagás oviból és nem tartunk nagy banzájt utána? Úgy néztek rám az ovistársak szülei , mint valami anyagyilkosra. Egyszerűen nem értem mi ez a divat nagy felhajtás. És akkor már hallom , hogy a gyerek meséli ki mit szeretne ballagásra. Ez komoly????Mireföl kér valamit a gyerek? Teljesen kivagyok ettől a témától. Mamákon kívül nem lesz más, de ők s síma évzárón is itt voltak. Nem lesz utána nagy népösszejövetel, ajándékozás. És ezt furának tartják a többeik. Én meg a ballagást tartom furának. És milyen ajándékokról beszélnek, én lehaltam. Még egy színötös 8-dikos ballagásra is meggondolnák ekkora ajándékokat.
Így ellenénk maradva? Most akkor tényleg joggal mondható, hogy szegény gyerek?
Szerintem nagy dolog, hogy a gyerek elballag az oviból és hogy kezdődik neki az iskola. Ezt a gyerek is tudja, így szerintem illő őt megünnepelni.
Nem kell ajándékokkal elhalmozni, de ha van pár barát, pár rokon, aki együtt örül vele, esetleg egy kis sütivel és üdítővel, az nem baj.
Én 34 éves vagyok és igen, meg volt ünnepelve, hogy elballagtam az oviból.
Ez nem újkeletű dolog, ez régen is szokás volt.
Nézd, én 37 éves leszek a télen, de nekem is volt anno ovis ballagásom, ahová eljöttek a nagyszüleim, keresztszüleim is.
Utána otthon volt valami vendégvárás, és jellemzően az iskolakezdéshez kapcsolódó ajándékokat kaptam (tolltartó stb.) ill. keresztmamától egy emlékkönyvet, amit azóta is gondosan őrizgetek.
Félre ne értsetek, kis-szűk családi összejövetel, az érkezőktől jelképes valami, egy üdítő vagy csoki , kedvenc süti. ezzel semmi gond. Megünnepeljük, hogy végre vége az ovinak, nálunk legalábbis ez nagy öröm lesz számára:)
De a nagy felhajtás, az összes rokon meghívása, csak ezért. Akik legközelebb max a sulis ballagáson lesznek legközelebb, mert távoli rokonok. Nekem ez már sok. Kérdezték tőlem kiket hívok meg. Mondom senkit, jönnek a mamák meg esetleg unokatesó, aki egyébként is jön egyéb rendezvényekre megnézni, mert érdekli. De kimondottan ballagásra nem hívok meg olyanokat akik csak azért kellenének, hogy az ajándékok mennyiségét növeljék. Tavaly voltam ovis ballagáson, 60 fős volt. A gyereknek konkrét elképzelései voltak az ajándékról.Olyan durvának tartom ezt. Bár nem ő tehet róla.
De ez miért most van? Nem tavasszal kéne?
Mi is ünnepeltük, de nem vártunk ajándékot senkitől. Kapott néhány apróságot, konkrétan 1 készlet homokozót, 1 fürdőruhát és 1 úszógumit.
Jó élmény volt neki, reggel jött anyósom, hármasban elkészítettük az ebédet és sütit, aztán ebéd közben mindenkinek elmondta hogy ő főzött :-)
A túlzott ajándékozás számomra is furcsa, de ez nem csak ovis ballagáskor van, hanem minden ünnepkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!