Miért nem tudják/akarják egyes szülők megnevelni a gyerekeiket?
Egy drága, előkelő bútorüzletben vagyok tanácsadó, ahol egy-egy bútor 500-800.000 Ft is lehet.
Nagyrészt párok jönnek be, de egyszer-egyszer a szülők behozzák a gyerekeket is. Ez az üzlet nem gyerekbarát, egy kisgyereknek nagyon unalmas szekrényeket nézegetni ez tény, de legtöbbször a gyerekek leülnek az asztalhoz, és rajzolnak.
Más esetben azonban nem ez a helyzet. A gyerekek szaladgálnak, csapkodják a tolóajtókat, zsíros kézzel végigtapogatják az 50.000 Ft-os tükröket, és egyszer még az egyik gyerek bement a hátsó szobánkba (konyha egy mosdóval), és kinyitotta a csapot, és azt nézte ahogy folyik le a víz a lefolyóba.
Ennél a vizes esetnél odamentem és szóltam, hogy ezért a vízért mi fizetünk, úgyhogy zárják el, és ne pocsékolják, arról nem beszélve, hogy az ajtón rajta van, hogy magánterület.
Nem értem, hogy amikor ezeket látják a szülők, akkor miért nem szólnak rá a gyerekeikre. Már nekem az is furcsa, hogy behozzák egy ilyen helyre a gyerekeket, de ha már behozzák, akkor miért nem figyelnek arra, hogy azok ne bújjanak be a 490.000 Ft-os szekrénybe?
Miért nem szólnak rájuk, hogy ne tapogassák a tükröt, vagy ne ugráljanak a széken?
Ha én szólok, akkor az bunkóság, és nem vásárolnak, de ha tönkreteszik a dolgokat, akkor azt ki fizeti majd meg?
Ez egyébként jellemző nem csak az én üzletemben, de máshol is. Nemrég voltunk egy esküvőn, ahol a gyerekek addig futkároztak a desszertespult körül, amíg leborították a csokiszökőkutat, és minden tiszta csoki lett. Az egy dolog, hogy kicsi gyerekek, de attól még nem lehet mindent megengedni.
Nem azt mondom, hogy szigorúnak kell lenni, hanem azt, hogy egy alap normát be kellene tartatni.
Miért van az, hogy egyes szülők ezt nem tudják megtanítani?
Ahogy írtam is, nem csak az én üzletem a példa rá, csak ez az, ami a legjobban felidegesít.
Írtam, hogy a barátunk esküvőjén, aki egyáltalán nem gazdag, ott a futkározó gyerekek felborították a desszertállványt.
A dougles parfümériában pedig egyszer láttam, ahogy a gyerek túrja az orrát, majd amit kibányászott azt rákente az üvegpultra.
Ez nem a gazdagok ellen szól, hanem az ellen, hogy erre a szülő miért nem figyel...
Nem kell ehhez gazdagnak lenni, csak butának. Ovis szitu, mindennap belerúg , megüti fiamat hazamenetelkor az egyik gyerek. Ocsmány módon beszél, még én se beszélnék így, a szülő meg csak ül és várja, hogy befejezze. Egy mukkot sem szólnak neki.
Dokinál szétbarmolják, széthányják dobálják a játékokat a folyosón, nem szólnak oda neki, hogy rakd el magad után, szépen elmennek.
Nem pénzfüggő, tényleg vannak gyerekek akiket egyáltalán nem nevelnek. Sőt van aki mosolyog is rajta, mármint saját szülő. Aztán csodálkozunk a 15 éves bűnözőkön, valahogy én nem csodálkozom. Lehet én is az lennék, ha nem neveltek volna egy alap tisztelet betartására más személye és más dolgai iránt
Jogos. 3 gyermek anyukája vagyok, sokat tapasztaltam a boltban való vásárlás különböző életkorú gyerekekkel témában, és bizony azt mondom, van olyan helyzet, amikor nem szabad gyerekkel menni, vagy tudni kell kordában tartani a szülőnek a helyzetet.
Mi pont nemrég vásároltunk bútorboltban. A nagyfiam 8 éves, a lányom 3, a kicsi 6 hónapos. A fiamra rászóltunk, hogy maradjon mellettünk, de a 3 éves lányom mint a nyíl, úgy kilőtte magát, és már el is rohant, mire utólértük, már bemászott egy fotelba, nem szabad szóltunk rá, de a következő pillanatban már egy szekrényajtót nyitogatott.
Így aztán az apja ölében kötött ki, akárhogy is ellenkezett, meg kellett értenie, hogy így nézelődünk.
Mindemellett mi is láttuk, hogy mások gyerekei hogyan nézik játszótérnek a bútorboltot, s én is csodálkoztam, hogy a többi szülőt ez nem zavarja?
Sajnos tényleg jellemző ez mostanában mindenfele, pl. én azt sem értem, hogy miért engedik meg a gyerekeiknek a hipermarketekben vásárolva, hogy a polcról lerámolják a játékokat,kipróbálják az összeset, majd otthagyják ledobva, szétszórva, mert nem vásárolják meg.
Én nem erre tanítom a gyerekeimet.
Andi véleményét osztom. Aki nem képes megnevelni a gyerekét, azaz amikor olyat csinál, amit nem lehetne, és sz*rik rászólni, azoknak olyan pofont nyomnék le, hogy felmosná az üzletet, így 3 dolog születik megoldásnak:
1. A szülő megtanulná, hogy a gyereke és ő SEM szent;
2. Megnyugodnék, mert igazságot szolgáltattam;
3. Pénzt spórolok a takarítónőkön.
Thank you, Thankyou!:-)
Nalátod, pont erre írtam, hgy asziszitek, ha már lóvé van, akkor bepofázhattok akárkinek! :-) És mért személyeskedsz Drága? Asszem nem őriztünk együtt disznót, nem is ismerlek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!