Szerintetek is korai ennyi idősen családot alapítani?
21 éves vagyok. 10 hetes kismama :)
Egyetemre járok levelező tagozaton, 3. évemet kezdtem meg most. Ezenkívül 3 éve folyamatosan dolgozok. A párommal 1 éve vagyunk együtt (ő 31 éves). Nem mondom hogy terveztül, mert később szerettünk volna, de ha így alakult természetes, hogy megtartjuk és mind ketten nagyon örölünk neki. Én az iskolát mindenképp folytatni szeretném, több csoporttársam is kismamaként vagy pici gyerekkel csinálta meg a múlt évet, szóval nem lehetetlen,csak akarni kell. A párom dolgozik, én sem fogok olyan rossz pénzt kapni mert jó a fizetésem. Egyedül lakásunk nincs még, de már folyamatban van a vétel.
A terhességemet csak a párom, a szűk család tudja.
És ma sétáltam haza a szomszéd lánnyal aki pont felhozta a fiatalon szülést, és szépen kifejezve nagyon leszólta azokat akik fiatalon szülnek. Mivel még nem akarom közhírré tenni a dolgot nem szóltam magamról, de nagyon rosszul esett. Tényleg ennyire elítélendő ez manapság?
Igen, egyet értek vele. Mondom ezt úgy, hogy 18 évesen szültem.
Ne vedd magadra. Én is utána elvégeztem a fűsulit, dolgozom, nem bántam meg. Kimaradt a fősulis élet, mivel levelezőn jártam, de nem bánom.
De te is tudod, hogy nem "rólunk" beszélt az ismerősöd. Nekem is van olyan ismerősöm, aki fiatalon szült, nem is egyet, mert milyen jó felnőtteset játszani, persze iskola nincs, végzettség nincs, aztán lehet szidni a kormányt, meg mindenkit, hogy senkinek sem kell 8 általánossal. Meg a pasi is lelépett, és a most 30 éves csaj legaláb 40-nek néz ki.
Azt te is belátod, hogy egy huszonegy-két éves gyerek a mai társadalomban még nem felnőtt. Igenis jó iskola után dolgozni, szórakozni, mert gyerek mellett úgysem lehet azt csinálni, amit szeretnél. Dolgozni is kell, hogy ne gyes járjon, hanem gyed, meg párkapcsolati szempontból is jó néhány együtt töltött év. Sokan egyből fejest ugranak, jön a baba, de jó, milyen felnőttek vagyunk, aztán pár év múlva változik az ember személyisége is, rájön valamelyik fél, hogy nagyon korai volt, élni akar, szórakozni, korán lekötötte magát, itt is rengeteg az ilyen kérdés. Egy ennyi idősnek általában nincs lakása, odamennek valamelyik félhez lakni, aztán ott is jönnek a gondok, mert ott sem jó...
Ha te nem ez az eset vagy, (mint mondod, nem), akkor ne vedd fel. Ennyi. De gondolom az előbb írt példámmal te is egyet értesz, hogy igenis elítélendő, amikorr valaki a semmire szül, mert minek az iskola, a szakma, úgyis lesz valahogy.
Azért ne keverd össze magad azokkal akik 20 évesen a semmire (saját szüleiknek) szülnek. Nekem 21 évesen még nem volt meg az egzisztenciám ahhoz, hogy gyereket szüljek, sőt nekem annyi idősen csak a pasizáson és a bulizáson járt az eszem. Munkám sem volt. Nappali tagozatos egyetemista voltam és csak magammal törődtem én annyi idősen nem tudtam volna eltartani egy gyerket.
Nektek mindkettőtöknek munkátok van. Lesz saját lakásotok hamarosan (igaz albérletbe is sokan szülnek, azzal sincs semmi gond, ha tudják fizetni), te nem a semmire szülsz.
Én mostanra 27 éves koromra jutottam el oda, hogy van mellettem egy csodálatos férfi a férjem, van egy saját lakásunk, mindketten dolgozunk, azt amit tanultunk. Úgyhogy várrjuk, hogy beköltözzön hozzánk a csoda és hárman legyünk.
Sok boldogságot kívánok neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!