Szerintetek is korai ennyi idősen családot alapítani?
21 éves vagyok. 10 hetes kismama :)
Egyetemre járok levelező tagozaton, 3. évemet kezdtem meg most. Ezenkívül 3 éve folyamatosan dolgozok. A párommal 1 éve vagyunk együtt (ő 31 éves). Nem mondom hogy terveztül, mert később szerettünk volna, de ha így alakult természetes, hogy megtartjuk és mind ketten nagyon örölünk neki. Én az iskolát mindenképp folytatni szeretném, több csoporttársam is kismamaként vagy pici gyerekkel csinálta meg a múlt évet, szóval nem lehetetlen,csak akarni kell. A párom dolgozik, én sem fogok olyan rossz pénzt kapni mert jó a fizetésem. Egyedül lakásunk nincs még, de már folyamatban van a vétel.
A terhességemet csak a párom, a szűk család tudja.
És ma sétáltam haza a szomszéd lánnyal aki pont felhozta a fiatalon szülést, és szépen kifejezve nagyon leszólta azokat akik fiatalon szülnek. Mivel még nem akarom közhírré tenni a dolgot nem szóltam magamról, de nagyon rosszul esett. Tényleg ennyire elítélendő ez manapság?
Könnyű: vállalkoztam és bejött. Nem elégedtem meg az alkalmazotti léttel, mert az nem vezetett sehová. Voltak céljaim, amiket meg akartam valósítani.
Ha nem így gondolkozom, akkor még ma is a szülővárosomban tengődnék havi százhúszért, és esélyem se lenne semmire.
Aki a párod korát firtatja, és lúzernek nevezi, annak nagyon savanyú lehet a szőlő..
Kérdező, te szerencsés helyzetben vagy. Van egy biztosnak tűnő kapcsolatod, régóta dolgozol, tanulsz, nem a semmire jött a baba, és mindketten örültök neki. Hát sok boldogságot hozzá!
A szomszéd lánykával és az egyéb rosszindulatú népséggel pedig ne törődj! Ti várjátok a picit, a család is támogat, ennél több nem is kell. :)
Én inkább a kapcsolatért aggódnék. Mert egy egyéves kapcsolatba gyereket szülni.... ez válás gyanús.
És megint lesz egy felnőtt aki azt bizonygatja, milyen jó a házasság és a gyerekvállalás és közben ott van a háta mögött 2-3 válás és pár gyerek aki szarik rá...
De a te életed, ha ezt az utat választottad akkor harcold is végig!
Ne foglalkozz a sok befásult,rosszindulatú válaszolóval,valószínűleg egyedül vergődnek otthon,sz*r az életük ezért rögtön a másikat bántják.20-30 között ideális a gyerekvállalás,35-40 között meg kifejezetten késő.Persze a sok" ha várunk,lesz mindenünk,és leszóljuk a fiatal anyukák a
t,mert fáj,hogy 35 évesen ráncosodom,de még gyerekem nincs",vagy "jaj terhes vagyok és a pasim elhagyott 10 év után szóljuk le aki 1 éves kapcsolatban vállal gyereket nehogy jól érezze magát"
Nem elítélendő csak az irigy,rosszindulatú,kevésbé értelmes emberszerű lények ítélik el.1 év nem kevés,mindketten felnőttek vagytok.Anyukám engem 21 évesen szült már volt munkaviszonya,diplomája,házasok voltak apukámmal,voltak,lakásuk,autójuk,én is 21 évesen szültem annyi a különbség,hogy most fogok államvizsgázni,de van munkánk,lakásunk,autónk 19 éves korom óta,egyedül látom el a saját háztartásom,és 1 éve voltunk együtt a párommal mikor terhes lettem,köszönjük szépen nagyon szeretjük egymást immár 4 éve....Aki bánt,vagy beszól csak a saját tyúkszaros kis életével nincs megelégedve...
Egy tök szimpla kérdésnél is előjönnek a rosszindulatú emberek, akiknek ez tölti be a mindennapját, hogy mondjanak ellent. Istenem. Miért ne tehetné fel egy fiatal kismama a kételyes kérdését? Ha abortuszra akarna menni 4x ennyi válasz lenne, hogy tartsd meg jók a körülményeid és a többi. Nem ezektől a válaszoktól fogja építeni az életét, csak kíváncsi a véleményekre.
Kérdező! Semmi gond nincs azzal, hogy 21 évesen kismama vagy. Én 20 évesen szültem meg a kisfiamat, nekem nem volt munkám csak a páromnak, albérletben éltünk. Évek óta együtt voltunk, mégsem volt tervezett baba. Jött és mi vártuk. Ennek 3 éve, azóta is boldogan élünk. Engem csak a családban néztek furcsán, mondván "nem tudod kiélni magad, fiatal vagy még". Nem is akartam, soha nem voltam eljárós bulizós. Nem feltétlen korban mérik az érettséget és a gondolkodást. Boldog babavárást, a sok rosszindulatú emberen meg mosolyogj egy jót.
Igen, kicsit túl érzékeny vagy most. A lány általánosságban beszélt róla, nem rosszindulatból, nem ellened irányult, kár magadra venni. Te is tudod, hogy a te helyzeted nagyjából ideális. Akartál gyereket(ha nem is most), van pénzetek hozzá, van normális kapcsolatod, amibe szülöd. Mindezt azért nem mondhatja el magáról sok 18-22 éves lány/nő, sőt. Ebben a korban még sokaknak se kialakult jövőképe, se biztos kapcsolata, se annyi pénze nincs, hogy magát eltartsa. Mégis rengeteg gyerek születik ilyen körülmények közé. És erre sem mondhatjuk azt, hogy felelőtlenség? Ó, dehogynem, ez ugyanis az. És itt nem az abortuszt pártolom, hanem többféle védekezési mód ötvözését. Létezik biztonságos szex, de aki olyan(nem ilyen, mint a tiéd) körülmények közé szül, az valószínűleg pont sz.rt a biztonságos szexre is. EZ elítélendő, akkor is, ha ítélkezni csúnya dolog és a pokol tüzén fogok megégni. A gyerek érdekeit kell(ene) szem előtt tartani. Nálatok valószínűleg nem lesz baj. De az ilyen fiatalon szülők esetében gyakori a probléma. Akik 25-30 éve szültek fiatalon, azoknak még könnyebb volt a lakhatást elintézni, stb. Volt olyan hitel, ami nem dőlt be, volt biztosabb állás. Ezek manapság nincsenek olyan nagy számban, hogy egy 20 körüli fiatal bátran vállalhasson gyereket. Helyzetfüggő, ne vedd magadra.
20L, sok boldogságot a kicsihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!