Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek is korai ennyi...

Szerintetek is korai ennyi idősen családot alapítani?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok. 10 hetes kismama :)

Egyetemre járok levelező tagozaton, 3. évemet kezdtem meg most. Ezenkívül 3 éve folyamatosan dolgozok. A párommal 1 éve vagyunk együtt (ő 31 éves). Nem mondom hogy terveztül, mert később szerettünk volna, de ha így alakult természetes, hogy megtartjuk és mind ketten nagyon örölünk neki. Én az iskolát mindenképp folytatni szeretném, több csoporttársam is kismamaként vagy pici gyerekkel csinálta meg a múlt évet, szóval nem lehetetlen,csak akarni kell. A párom dolgozik, én sem fogok olyan rossz pénzt kapni mert jó a fizetésem. Egyedül lakásunk nincs még, de már folyamatban van a vétel.

A terhességemet csak a párom, a szűk család tudja.

És ma sétáltam haza a szomszéd lánnyal aki pont felhozta a fiatalon szülést, és szépen kifejezve nagyon leszólta azokat akik fiatalon szülnek. Mivel még nem akarom közhírré tenni a dolgot nem szóltam magamról, de nagyon rosszul esett. Tényleg ennyire elítélendő ez manapság?

2013. szept. 11. 22:00
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
71%

Úgy néz ki, veletek minden rendben van, úgyhogy ne foglalkozz a károgókkal. Én mindenképpen megbánnám, ha ilyen fiatalon szülnék, de ha te úgy döntöttél, hogy mindennek ellenére megtartod, valószínűleg (velem ellentétben) elég érett vagy hozzá. Nem a semmire szülsz, folyamatban van a diplomád, és dolgozol is.

Többnyire az anyagi háttér miatt mondják. De ehhez hozzátartozik, hogy sokan csak az egyetem után tudnak elkezdeni saját házra kuporgatni, ti pedig most fogtok saját lakást összehozni.

Ha eddig is együtt terveztétek az életeteket, előfordulhat, hogy rendben mennek a dolgok. Ha meg mégsem... úgy néz ki, téged akkor sem kell félteni.

2013. szept. 11. 22:04
 2/35 anonim ***** válasza:
61%
Ez a legideálisabb kor a szüléshez, nem a 30 feletti. Ha eltudjátok tartani, akkor sok sikert nektek.
2013. szept. 11. 22:05
 3/35 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem ez mindenkinek egyéni. Az én szülei viszonylag későn alapítottak családot 33-40 évesen így én sem akartam soha korábban.

Ti esetek nem vészes nem hiszem, hogy ilyenekre célzott a lány.

2013. szept. 11. 22:06
 4/35 anonim ***** válasza:
70%

"nagyon leszólta azokat akik fiatalon szülnek."

- gyenge egy lény lehet, ne törődj vele.

Boldog babavárást nektek! Isten áldjon!

2013. szept. 11. 22:07
 5/35 anonim ***** válasza:
68%

Nézd, én 20 évesen szültem a fiamat. A férjem 22 éves volt. Dolgoztunk mindketten, később megvettük a kis lakásunkat is.. Jól elvoltunk pár évig.. Eltelt azóta 21 év, és bevallom örülök hogy fiatalos maradtam, hogy élénk vidám nő vagyok, és van egy klassz srác akire nagyon büszke vagyok..

A házasságom tönkrement. De ez is az élethez tartozik. Az új házasságom jól működik lassan 14 éve.. Egy valamit sosem bántam meg. Hogy 20 évesen nem abortuszra hanem inkább a szülőszobába mentem..

2013. szept. 11. 22:08
 6/35 anonim ***** válasza:
61%
A ti helyzetetekkel semmi baj sincs! De sajnos egyre több fiatal lány megy abortuszra, vagy szüli meg a kisbabáját, amikor még maga is gyerek. Itt a középiskolásokra gondolok. Ez a része a dolognak szerintem tényleg szomorú. De, az, hogy egy felnőtt, 21 éves nő, aki maga is dolgozik, gyermeket vállal, még ha nem is tervezetten, szerintem nem gond, és inkább támogatni kéne az ilyet. Én már 26 vagyok, nagyon aktuális lenne a dolog, lassan talán valósággá is válik. Én nagyon szerettem volna 22-23 évesen szülni, még az egyetem alatt, de csak 23 évesen ismertem meg a megfelelő partnert, akivel most is vagyok. Most jutottunk el oda, hogy már mindenféle segítség nélkül tudunk vállalni egy kisbabát, mert van állásunk, lakásunk.
2013. szept. 11. 22:11
 7/35 anonim ***** válasza:
30%

"Nem mondom hogy terveztül, mert később szerettünk volna, de ha így alakult"

Ha még a fogamzásgátláshoz is buták vagytok, akkor miből gondolod, hogy a szülői szerephez majd érettek lesztek? Már terhes vagy, de csak most jut eszedbe szavaztatni, hogy ez elítélendő-e - előrelátás rulez... Amúgy mit akarsz ezzel a kérdéssel, önigazolást? És ha sokan írnák azt, hogy b+ igen, megvetendő vagy, akkor majd lesütött szemmel jársz? Picit életképtelennek tűnsz, vagy inkább álszentnek.

2013. szept. 11. 22:12
 8/35 anonim ***** válasza:
53%

Úgy megingat 1-2 beszólás, hogy megkérdőjelezed a dolgot?

Megtörtént, ez van.

2013. szept. 11. 22:17
 9/35 anonim ***** válasza:
37%
A lakás közös tulajdonú lesz, vagy a párod veszi?
2013. szept. 11. 22:19
 10/35 anonim ***** válasza:
47%
(kérdező, ne törődj az ilyen hetesféle kiégett-kiélt pontozómacákkal- irigyek, nekik "álszentnek " fogsz tűnni életed egyik legnagyobb eseményére várva csak a lényegre figyelj)
2013. szept. 11. 22:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!