Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hova lett az emberekből a...

Hova lett az emberekből a tolerancia (a kismamák iránt)?

Figyelt kérdés

Még a múlt héten, egy esős napon vásárolgattam a városban. Eszeveszett dudálást hallottam, kíváncsiságból szaporáztam a lépést. Hát mit látok? Egy nő, hatalmas hassal (nem lehetett nem látni,h. terhes) próbál felkelni a zebrán. Szerencsétlen valahogy eleshetett és az az állat sofőr, ha már megmozdulni nem tud,h. segítsen, nemhogy csendben várakozott volna, hanem nyomta a dudát! Elkezdtem futni, de már nem tudtam utolérni a zebrán, csak utána. Megkérdeztem, nem esett-e baja, mondogatta,h. minden rendben, megcsúszott, mert gyorsan át akart érni a zebrán, de szerencsére nem a hasára esett. Láttam rajta,h. a könnyeivel küszködik, így elkísértem a buszmegállóig és megvártam, amíg felszáll.

Azóta se térek magamhoz, hogyan lehetnek ilyen emberek???

2009. nov. 3. 10:06
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:

én 25 éves vagyok, jártam már jópár király buliban, csináltam jópár hülyeséget "buliból", éltem, ahogy kellett, ki is akasztottam anyámékat egy párszor rendesen, de most így visszatekintve, semmi nem annyira jó, mint egy kisbabát felnevelni, látni, ahogy fejlődik. soha nem éreztem még semmit ennyire magaménak. a lakás, a kocsi, ezek csak múló boldogságok, nekem is megvan már mindenem, mindenben részt vettem már, amiben csak akartam, ahogy csak akartam, de én azt mondom akkor is, hogy egy gyereknél nincs jobb.

dehogy beszéllek rá, ne érts félre, mert a te döntésed. ilyen hozzáállással amúgy is utálnád magad terhesen. csak a volt középiskolai osztálytársaim szerintem álmukban sem merték azt gondolni, hogy nekem lesz először gyerekem, pedig igen, méghozzá tervezetten.

mint mondtam, változnak az idők.

5 évvel ezelőtt még egy koszos albérletben laktam, kerültem a sulit, vedeltem és szívtam, és az volt a hóbortom, hogy mindenképpen különbözzek másoktól. mára ez megváltozott. majd ha te is felnősz, nem korban, agyilag, akkor érteni fogod. ha találsz egy olyan embert, akiért mindent megtennél, még az életedet is odaadnád érte, mert annyira szereted, és 3 eltöltött év után úgy gondolod, hogy az egész életedet neki szánod, és egyre és egyre többet akarsz majd adni neki, elérkezel ahhoz a ponthoz, hogy kell egy kisbaba, egy kapocs, a világ legszorosabb köteléke, amivel két ember megörvendeztetheti magát. nyálas lett, de igaz. bocs.

2009. nov. 5. 13:19
 32/55 anonim ***** válasza:
0%
De már megtaláltam. :D Van férjem (aki úgy gondolkozik mint én, hiszem különben nem vele lennék, én nem kényszerítem gyerek nélkül élni), ház, autó. Amúgy sosem buliztam, piáltam meg ilyesmiket, mert nem nagyon vágytam rá. Én nem direkt nem vagyok olyan mint a többiek. Ugyanolyan ruhát hordok, ugyanolyan zenét hallgatok, tanultam, ugyanazt a filmet nézem. Mindenkinek van egy-két gondolata ami különböző csak nem mindenki meri elmondani. Nem csakazértisből gondolom ezt, de az tény hogy nem is fogok soha semmit azért megcsinálni, mert a többiek is. Ha én is azt akarom az jó, de sosem a többiek miatt. Éas sokan ezt nem merik megtenni. Amúgy meg mielőtt rossz tapasztalataim voltak, azelőtt is ilyesféleképp gondolkoztam. Már a Barbie-m is először dolgozott, ápolta a férjét, állatokkal játszott, megmentette világot, és csak immel-ámmal szült. xD Rólam sem gondolták volna, hogy először nekem lesz férjem, mert csendes kis különc voltam aki nem is szép szerintük. :D
2009. nov. 5. 13:32
 33/55 anonim ***** válasza:
100%
hát akkor csak azt tudom mondani, hogy nem kötelező gyereket vállalni. :) én ezért nem ítéllek el. az kicsit bánt, hogy leáltalánosítottad a kismamákat, pedig én is az vagyok. igaz nem vettem magamra, mert nem volt miért. de ne csodálkozz, hogy kiakadtak egy páran a stíluson. az emberek nem szeretik, hogyha b*szogatják őket. ;)
2009. nov. 5. 13:34
 34/55 anonim ***** válasza:
68%

Én elfogadom, hogy nem akarsz szülni, de tudod mit, ne is szülj, mert neked nem való gyerek!

Viszont az hogy átadod-e a helyed vagy sem, az már ne is haragudj, de jólneveltség és nem kényelem kérdése. Én is vagyok k..rva fáradt meló után, mert tudod én 24 órát húzok le a melóhelyen alvás nélkül és utána még haza kell mennem ami kb két órámba telik, mire átbumlizom magam Pesten, meg haza érek a hévvel. Mégis átadom a helyem a kismamáknak, meg az időseknek, mert engem erre tanítottak, nem arra hogy önző módon a tömegközlekedésen pihenjem ki magam,és közben nézzem, hogy szegény kismama, vagy gyerekes anyuka majd összeesik mellettem. Majd pihenek otthon, márha van időm, mert otthon még vár a főzés, a takarítás, szokásos házimunka, és jó ha a nap végére, éjfél tájban sikerül ágyba esnem. Ergo, közel két napot vagyok talpon alvás nélkül, úgyhogy nekem ne magyarázdd meg, hogy mennyire fáradt vagy meló után. Te szegény! Én mondhatnám, hogy fáradt vagyok.

2009. nov. 5. 13:37
 35/55 anonim ***** válasza:
Én csak leírtam a véleményem és amit tapasztaltam, csak amikor beszólnak mert mást gondolok, akkor nem fogom moslyogva tűrni. :)
2009. nov. 5. 13:42
 36/55 anonim ***** válasza:

És mindenkinek a saját gondja a legnagyobb. Te add át a helyed, a te dolgod. Ha én, az az én dolgom. Te ne törődj vele. :)

És odaírtam hogy tisztelet a kivételnek, kifejezetten örülök neki, ha valaki emberként szól hozzám.

2009. nov. 5. 13:44
 37/55 A kérdező kommentje:

Én sajnálom,h. ez történt az állataiddal, de ezt nem veheted az összes kismama/anyuka rovására.

Elfogadom,h. nem szeretnél gyereket, szerintem nincs ezzel semmi gond. Ez a te döntésed, nem akarom felülbírálni. Én szeretnék, te nem, ennyi.

Csak abba gondolj bele, visszatérve az érettségis példádhoz,h. ha esetleg nem mész át, akkor nem történik semmi, újra megpróbálod. Na de ha egy kismama elveszíti a babáját, mert pl. az az állat sofőr a duda helyett a gázt nyomja, akkor...? Soha az életben nem fogja tudni kiheverni a babája elvesztését.

2009. nov. 5. 13:53
 38/55 anonim ***** válasza:
51%

még mindig az előző vagyok.

az, hogy nem adod át a helyed terhes nőnek, szerintem az alapvető tisztelet hiánya. nem feltétlenül te vagy a hibás, inkább a szüleid.

2009. nov. 5. 13:56
 39/55 anonim ***** válasza:
Na de én sem adtam igazad az ilyen "állatoknak"... De az hogy átadom a helyem, kicsit más mint amikor a zebre közepén szemétkednek a kismamával. Természetesen akkor segítek, de a helyátadás teljesen más. Szerintem a szüleim jól neveltek. Ez már az mit én látok a világból, amit tapasztaltam. Senki nem figyel senkire. Amikor másnak segítek megütöm magam. És ez mindenkire vonatkozik, nem csak kismamára. Aki nem áll nagyon közel hozzám annak nem akaródzik... Anyám is mindig csak másokkal törődött, meg is lehet nézni mi lett belőle...
2009. nov. 5. 14:05
 40/55 anonim ***** válasza:
51%

Azért remélem majd az élet megtanít még egy-s másra. Te is megöregszel és Te is fogsz nehezen közlekedni, és biztos jól fog esni, ha átadja valaki a helyét a buszon és nem kell végigállni a hazautat, mert jelen törvények szerint még 65 évesen is az igát húzod majd. Néha ez is jusson eszedbe, mikor egy idős néni (és nem kismama) áll melletted.

És tudod én megtanítom a lányomat erre, mert majd ő lesz az a korosztály aki majd neked fogja átadni a helyét, mikor már a hamut is mamunak mondod.

2009. nov. 5. 14:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!