Hova lett az emberekből a tolerancia (a kismamák iránt)?
Még a múlt héten, egy esős napon vásárolgattam a városban. Eszeveszett dudálást hallottam, kíváncsiságból szaporáztam a lépést. Hát mit látok? Egy nő, hatalmas hassal (nem lehetett nem látni,h. terhes) próbál felkelni a zebrán. Szerencsétlen valahogy eleshetett és az az állat sofőr, ha már megmozdulni nem tud,h. segítsen, nemhogy csendben várakozott volna, hanem nyomta a dudát! Elkezdtem futni, de már nem tudtam utolérni a zebrán, csak utána. Megkérdeztem, nem esett-e baja, mondogatta,h. minden rendben, megcsúszott, mert gyorsan át akart érni a zebrán, de szerencsére nem a hasára esett. Láttam rajta,h. a könnyeivel küszködik, így elkísértem a buszmegállóig és megvártam, amíg felszáll.
Azóta se térek magamhoz, hogyan lehetnek ilyen emberek???
Az előttem szólónak igaza van. Szerintem már nagyon sok emberből kiveszett a bizalom a másik iránt. És ez nagyon nem jó így.
Én is Pesten voltam kismama, illetve Pest mellett lakom, de oda jártam dokihoz. Volt, hogy a 40 perces hév utat végigálltam 9 hónaposan, mert senki nem adta át a helyét, volt, hogy idős néni nekem esett, hogy miért nem segítek neki, de bkv-n a 9 hónap alatt talán kétszer fordult elő, hogy átadták e helyet, akkor is kisgyerekes anyukák.
Szerintetek lehet ebben a világban állandóan másokon segíteni? Nem azért fontos az Én,Én,Én mert mindenki szemét állat, hanem azért mert ha mással törődünk akkor mi döglünk meg... Nincs pénz, nincs munka, . Arra nem gondoltok, hogy másnak is van baja? Nektek a súlypontotok helyleződött át , más meg rosszul van, beteg, fáradt stb... És persze van aki bunkó (pl aki becsapja az ajtót a kismama előtt), de azért nem kell mindenkit egy kalap alá venni! Amikor hónapok óta nem aludtam, hogy tanulhassak és felvegyenek az egyetemre, és mentem 2 óra alvás után érettségizni, akkor pl én egy rohadt k*csög voltam mert nem adtam át a helyem a terhes nőnek meg a néniknek? És mi van ha azért bukok meg, mert egy órán keresztül állnom, míg ha addig relaxálhatnék akkor lehet sikerülne?!? Sajnos a szüleimnek nem volt és nincs is annyi pénze, hogy még egy iskolát, érettségit fizessen nekem... Meg amúgy is azt gondolom, hogy amikor anyák, terhes nők azt mondják nekem, hogy kapartatott volna ki anyám, azért, mert én nem akarok gyereket, meg lelőtték (komolyan lelőtték, a lábam memllől) a kutyám és ránk engedték a rotit mert a Gyerek nem tudott aludni amikor az ő kutyájuk ugatta az én kutyám aki a napi sétáját végezte velem. Akkor én miért legyek jó hozzájuk? Én is tudok szépeket mesélni....
Az embereknek rengeteg baja van, és ez semmivel sem hátrébbvaló mint aki terhes.
Aki dudál az eleső kismamára, meg becsapja az ajtót, na az tényleg egy bunkó állat, no de ez velem is megtörtént, pedig nem vagyok terhes...
Az utolsónak csak annyit kívánok, hogy egyszer élje át azt, hogy milyen terhesen órákig utazgatni Budapesten vagy bárhol állva.
És tudod az érettségire nem a hajrában kell nagyon készülni, hanem a négy év alatt kellett volna megszerezni a tudást, ahhoz, hogy leérettségiz. És akkor nem kellett volna két óra alvással menni vizsgázni.
De hidd el lesznek még ennél sokkal nehezebb dolgok is az életben, és ha már ez nehézséget jelentett számodra, akkor nem tudom, hogy veszed majd a többi akadályt.
17:36-os válaszolónak: abban igazad van,h. az embernek magára is kell gondolni, különben eltapossák.
De ha Te fekszel a földön előttem vagy egy kismama vagy egy öreg, akkor ugyanúgy felsegítelek téged is! És nem taposok át rajtad sem.
És igenis a kismamák megérdemlik a figyelmességet, elvégre egy kis életet hordanak a szívük alatt. A buszon átadni a helyet nem olyan nagy dolog. Gondolj bele abba, ha a Te anyukáddal történik ez, hogy reagálsz? Nem akarlak bántani, de Te simán elmentél volna egy ilyen mellett, ha a saját szemed előtt történik?
Na ez jó! Az érettségit egy kalap alá venni a terhességgel. Az ilyen emberektől csömörlik meg a világ! Érettségi na bummm.... Egy páran átestünk rajta, biztos nemrég érettségiztél és még olyan nagy dolognak tartod, nagyobbnak mint amikor egy kis életet hordasz a szíved alatt. Megáll az eszem komolyan mondom.
7 hónapos baba anyukája akinek van érettségije és azon kívül magasabb iskolai végzettsége
Én ma adtam át a helyem a villamoson (8 hónapos terhesen) egy idős néninek. Körülötte 'életerős' férfiak(?) ültek, sőt az egyik még rá is nézett. Épp mellette állt a néni.
Tegnap terheléses cukorvizsgálat után igyekeztem be a melóba, a buszon olyan rosszul lettem, hogy a keletinél leszálltam, mert majdnem kidobtam a rókát. Csak gugolni tudtam, valszeg látszódott, hogy nem vagyok se részeg se semmi, csupán rosszul vagyok. Senki nem jött oda.
Később lementem a metróba, senki nem adta át a helyét, egy nő nézett bambán rám, miközben majdnem összeestem.
A tegnapi mondjuk nem volt valami felemelő nap.
A Széna tér környékén rám is már rámdudált egy "menőautós" kopasz kisebbségi, mert méltóztattam épp a zebra közepén járni. :))
De szerencsére ez a kevesebb, nagyátlagban normálisak az emberek, legalábbis nekem ezeken kívül nem nagyon volt rossz tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!