Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most komolyan melyik a felhábo...

Most komolyan melyik a felháborítóbb, mert én nem tudom eldönteni?

Figyelt kérdés

Ha a dohányboltba nem engedik be a gyereket(persze felnőttel),vagy ha szülő kint hagyja a gyereket!

Ma láttam ahogy a lányommal sétáltam hogy az egyik dohánybolt előtt egy 1,5év körüli kisgyerek csücsül a babakocsiban. Szülő sehol gondolom cigit vett az emberek meg jöttek mentek,szívem szerint bementem volna megrángatni az anyját.:(

2013. aug. 16. 14:14
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
0%

Ez teljesen környék függő.

Én a hentes előtt kint szoktam hagyni, mert két lépcső vezet fel, plusz egy küszöb, és nem bírom felvinni rajta. (Ezért írtam, mert mellette van a dohánybolt és ott is ugyanolyan lépcső van), ráadásul dupla ajtó van és mindig nyitva, tehát amíg a pultnál vagyok, rálátok a kicsire, ugyanennyire van mellettem, ha pl. a kocsi hátuljába pakolok.

Akkor már inkább az a kérdés, hogy a kisgyerekes anyák minek dohányoznak...

2013. aug. 16. 16:24
 22/48 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Mint írtam,én nem hagynám kint a gyereket,de ezt az egész helyzetet a törvényalkotó hozta létre és igen, főleg az a felháborító, hogy ilyen iszonyatosan rossz törvény egyáltalán létezhet. Ennyi erővel akkor ne menj be a gyerekkel a boltba, mert alkoholos üveget fog látni, óvszert fog látni stb. Érzed Kérdező, hogy mennyire valóságtól elrugaszkodott ez a törvény?
2013. aug. 16. 16:25
 23/48 anonim ***** válasza:
34%
Bocsánat, nem 1-es, hanem 12-es vagyok. Az pedig hogy ki dohányzik és ki nem, az a legteljesebb magánügy kedves Utolsó.
2013. aug. 16. 16:26
 24/48 anonim ***** válasza:
48%

13. vagyok, idézem magamat: "Az biztos, hogy egy pillanatra sem hagynám egyedül a babámat egy bolt előtt sem, de ez én vagyok."

Egyébként azért nem részletezték a többiek, - de ez csak az én meglátásom- mert a baba kint hagyása összefügg a rendelettel. A kérdésedben pedig az volt, hogy te magad sem tudod eldönteni, melyik a felháborítóbb...akkor most mi a problémád?

Engem viszont az "háborít fel", hogy megrángatnál egy anyukát, mikor a saját gyerekét hagyta kint, akihez semmi közöd.

2013. aug. 16. 16:39
 25/48 anonim ***** válasza:
23%
Az is a legteljesebb magánügye, hogy otthagyja a gyerekét.
2013. aug. 16. 16:44
 26/48 anonim ***** válasza:
És gondolod, hogy mindenki aki dohányzik kint hagyja a gyerekét? Vannak a dohányzásnál felháborítóbb dolgok is (nem is kevés), csak most divat azt lehordani mindennek, aki dohányzik. De a kérdés nem arról szólt, hogy ki miért dohányzik, úgyhogy én ezt a mellékvágányt le is zártam a magam részéről.
2013. aug. 16. 16:48
 27/48 anonim ***** válasza:
57%

Sajnos nem magánügy, mert fújják a füstöt mindenütt. Pl. a legviccesebb, amikor a vaskerítéssel elkerített játszótérnél kimennek az ajtón kívülre, és ott szívják. Mintha nem ugyanolyan lenne, mint hogy bent szívják.

Ha mindenki a saját lakásán belül szívná, azt mondanám magánügy. Így nem az...

2013. aug. 16. 16:59
 28/48 anonim ***** válasza:
Igen valóban eléggé gáz ez a törvény, pláne hogy bezzeg az nem zavar senkit ha a trafik előtt kocsma működik ahol ott ülnek a részegek és be be szólnak a kis gyerekes anyukáknak, vagy hogy minden sarkon van egy kocsma, előtte egy árok benne egy részeggel aki össze hányja vizeli magát. Az se nagyon zavarja a törvényhozó hon atyákat hogy 14-15 éves kölykök kerülnek hétről hétre detoxba egy egy buli után, hogy részeg lányokat erőszakolnak meg. Mert a pia nem káros csak épp nem 10-20 év alatt halsz bele hanem ha tulzásba viszed egy fél nap alatt. Bezzeg az a kis gyerek ne lássa hogy az anyja cigit vesz, meg ne vigyék be nehogy meglássa és rá szokjon, mert pont az érdekli és az anyja is biztos bujkál otthon előlle ha rágyújt. Egyébként nekem is kicsi gyerekem van, én nem cigizem de régen igen és nem ítélem el azokat akik cigiznek, de azért nem hagynám kint a gyerekemet egy bolt előtt sem. Ha már ez a felettébb buta törvény megszületett akkor probálnám megoldani valahogy. De tényleg nem dohányzóként sem értek egyet ezzel. Pici gyerek úgy se cigizik a kamasz meg ha akar úgy is megszerzi. Ezzel semmit se érnek el.
2013. aug. 16. 19:01
 29/48 anonim ***** válasza:
63%

Én nem gondolom, hogy ennyire bonyolult nem gyerekkel menni egy cigit megvenni. Vegye meg az apa míg hazaér a munkahelyről, ezen fennakadni, elég nevetséges.

Utolsó aki kocsma mellé viszi a gyerekét az meg is érdemli, hogy lásson hülye embereket a gyereke.

2013. aug. 16. 19:13
 30/48 anonim ***** válasza:

Szerinted csak akkor lát egy gyerek ahogy te fogalmaztál "hülye embereket" ha kifejezetten olyan helyre viszi a gyereket? Mi viszonylag jó helyen lakunk, de ettől függetlenül nagyon sokszor találkozunk olyan emberekkel, akik részegek, vagy bármi ilyesmi, a világukat nem tudják. Sőt sokszor buszon látok ilyesmit, és még jó pofizik is a lányommal, közben meg azt sem tudja, melyik bolygón él... A "kocsma mellett" meg csak egy példa volt szerintem a válaszoló részéről...

És valóban, akkor ilyen erővel sehova se vidd a gyereket, mert Úristen,miket fog látni...

Én sem hagynám kint a gyerekemet, elfogadom ( mert mást nem tehetek ) ezt az idióta törvényt a cigaretta vásárlás körül, és megoldom valahogy... Az meg,hogy egy kisgyermekes anyuka dohányzik e vagy sem, az mindenkinek a magánügye... Addig, amíg a dohányzó ember, anyuka, tök mindegy, nem a gyerekem fejébe fújja közvetlen a füstöt, nem érdekel..

A játszótérről kimennek az anyukák dohányozni, tehát nem közvetlen a fejébe fújja a gyereknek a füstöt, engem nem zavar... Ilyen erővel akkor a játszótér mellett elhaladó dohányzó emberre is lehetne "köpködni" mert a füst ugyanúgy beszáll.. nem zárt térről beszélünk... A kocsik által és minden más által kibocsájtott káros anyag épp úgy nem jó se a gyerek se a felnőtt szervezetre...

2013. aug. 16. 19:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!