Most komolyan melyik a felháborítóbb, mert én nem tudom eldönteni?
Ha a dohányboltba nem engedik be a gyereket(persze felnőttel),vagy ha szülő kint hagyja a gyereket!
Ma láttam ahogy a lányommal sétáltam hogy az egyik dohánybolt előtt egy 1,5év körüli kisgyerek csücsül a babakocsiban. Szülő sehol gondolom cigit vett az emberek meg jöttek mentek,szívem szerint bementem volna megrángatni az anyját.:(
Ez teljesen környék függő.
Én a hentes előtt kint szoktam hagyni, mert két lépcső vezet fel, plusz egy küszöb, és nem bírom felvinni rajta. (Ezért írtam, mert mellette van a dohánybolt és ott is ugyanolyan lépcső van), ráadásul dupla ajtó van és mindig nyitva, tehát amíg a pultnál vagyok, rálátok a kicsire, ugyanennyire van mellettem, ha pl. a kocsi hátuljába pakolok.
Akkor már inkább az a kérdés, hogy a kisgyerekes anyák minek dohányoznak...
13. vagyok, idézem magamat: "Az biztos, hogy egy pillanatra sem hagynám egyedül a babámat egy bolt előtt sem, de ez én vagyok."
Egyébként azért nem részletezték a többiek, - de ez csak az én meglátásom- mert a baba kint hagyása összefügg a rendelettel. A kérdésedben pedig az volt, hogy te magad sem tudod eldönteni, melyik a felháborítóbb...akkor most mi a problémád?
Engem viszont az "háborít fel", hogy megrángatnál egy anyukát, mikor a saját gyerekét hagyta kint, akihez semmi közöd.
Sajnos nem magánügy, mert fújják a füstöt mindenütt. Pl. a legviccesebb, amikor a vaskerítéssel elkerített játszótérnél kimennek az ajtón kívülre, és ott szívják. Mintha nem ugyanolyan lenne, mint hogy bent szívják.
Ha mindenki a saját lakásán belül szívná, azt mondanám magánügy. Így nem az...
Én nem gondolom, hogy ennyire bonyolult nem gyerekkel menni egy cigit megvenni. Vegye meg az apa míg hazaér a munkahelyről, ezen fennakadni, elég nevetséges.
Utolsó aki kocsma mellé viszi a gyerekét az meg is érdemli, hogy lásson hülye embereket a gyereke.
Szerinted csak akkor lát egy gyerek ahogy te fogalmaztál "hülye embereket" ha kifejezetten olyan helyre viszi a gyereket? Mi viszonylag jó helyen lakunk, de ettől függetlenül nagyon sokszor találkozunk olyan emberekkel, akik részegek, vagy bármi ilyesmi, a világukat nem tudják. Sőt sokszor buszon látok ilyesmit, és még jó pofizik is a lányommal, közben meg azt sem tudja, melyik bolygón él... A "kocsma mellett" meg csak egy példa volt szerintem a válaszoló részéről...
És valóban, akkor ilyen erővel sehova se vidd a gyereket, mert Úristen,miket fog látni...
Én sem hagynám kint a gyerekemet, elfogadom ( mert mást nem tehetek ) ezt az idióta törvényt a cigaretta vásárlás körül, és megoldom valahogy... Az meg,hogy egy kisgyermekes anyuka dohányzik e vagy sem, az mindenkinek a magánügye... Addig, amíg a dohányzó ember, anyuka, tök mindegy, nem a gyerekem fejébe fújja közvetlen a füstöt, nem érdekel..
A játszótérről kimennek az anyukák dohányozni, tehát nem közvetlen a fejébe fújja a gyereknek a füstöt, engem nem zavar... Ilyen erővel akkor a játszótér mellett elhaladó dohányzó emberre is lehetne "köpködni" mert a füst ugyanúgy beszáll.. nem zárt térről beszélünk... A kocsik által és minden más által kibocsájtott káros anyag épp úgy nem jó se a gyerek se a felnőtt szervezetre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!