Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mernétek babát vállalni...

Ti mernétek babát vállalni ilyen anyagi helyzetben vagy inkább várnátok még vele?

Figyelt kérdés

9 éve vagyunk együtt a párommal. Ebből 4.5 éve együtt is élünk. Én 28 éves vagyok, ő pedig 34. Szerencsére köztünk minden a legnagyobb rendben, de az anyagiakat tekintve bizonytalan vagyok.

Rendelkezünk némi megtakarítással, azonban arra úgy tekintünk mintha "nem is lenne". A párom nettó 130 000 forintot kap, én pedig nettó 110 000 forintot havonta.

Albérletben élünk Budapesten, viszont a mostanit ( 1 szobás, 50 000 ft/ hó), ha esetleg bővül a család akkor mindenféleképpen nagyobbra kell cserélnünk. Nézelődtem a neten, átlagosan 60 000 forint/ hó bérleti díjért vannak bútorozottan a nagyobb lakások.

Ezen kívül valószínű a rezsi is megugrik majd és van egy autónk is aminek szintén vannak költségei.

Hitelünk nincs. Egészségpénztári kártyán van még nagyjából 90 000 forintunk.

Szerintetek, hogy járunk jobban? Ezt ugyan előre nem lehet kiszámítani, de merjünk albérletbe babát vállalni az anyagiak ismeretében, vagy inkább várjunk még vele amíg össze nem jön a pénz egy saját lakásra? Annyira tanácstalan vagyok, hogy albérlet esetén elég lenne-e a pénzünk vagy sem...

Igazából ez az egy dolog az, ami miatt "fáj a fejem" jelenleg és fogalmam sincs, hogy lenne a legjobb. :)

2013. júl. 24. 12:46
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

46 nm a mostani albérletünk. Előszoba, konyha, étkező, "főzőfülke", fürdő, wc, meg egy nagyobb szoba. Igazából lehet, hogy hülyeség, de szeretnék legalább 1.5 szobás lakásba menni, hogy azért a párommal is maradjon egy kis magánéletünk és az lehetőleg ne a gyerek előtt teljesedjen ki, akármilyen kicsi is. :)

Őt ne zavarja az alvásban ha mi pl. tovább nézzük a televíziót, vagy jövünk-megyünk a szobában napközben amikor ő alszik, legyen helye a játékainak stb.

Ez lényegében úgyis csak a pici megszületése után derülne ki. Hiszen lehet, hogy minden elképzelésünket felülírná, de azért megadnám a lehetőséget arra, hogy úgy legyen minden ahogy elképzeljük, hááátha... :)

2013. júl. 24. 14:43
 12/12 anonim ***** válasza:
48%
A korotok miatt mindenképp jöhet a baba, amùgy èn nem mernèm...
2013. júl. 24. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!