Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek is pofátlanság...

Szerintetek is pofátlanság ilyen helyzetben meddőségi klinikára menni?

Figyelt kérdés

Van már két gyerekünk. Az első természetes úton fogant, de a pici már csak lombikkal sikerült. Mi eleve 3 gyereket terveztünk legalább, érzelmileg, anyagilag ne is lenne akadálya. Férjemnél vannak problémák sajnos, így elég kicsi az esélye (gyakorlatilag 0), hogy természetes úton jöjjön a 3. baba.

Nemrég baráti társaságban beszélgettünk a gyerekvállalás témáról, és mondtuk, hogy ha decemberig nem jön össze spontán, akkor januárban megyünk vissza a meddőségibe, az sem baj, ha esetleg két baba érkezik egyszerre. Mert hát ezen szörnyülködtek, hogy mi van, ha most jönnek össze az ikrek.

Nem is ez a lényeg, hanem hogy gyakorlatilag pofátlannak lettünk titulálva, hogy 2 gyerek után még van képünk visszamenni, mert ez nem arra lett kitalálva, hogy nagycsaládost játszunk, hanem hogy egy gyerek összejöhessen mindenkinek. Mert mi most az állam pénzét verjük el a saját önző vágyainkra, és mások elől vesszük el a lehetőséget.

Én ezt nem így gondolom, és borzasztó rosszul esett, hogy ezt mondták. Arra lennék kíváncsi, hogy ti mit gondoltok. Tényleg pofátlanság 3.-4. gyerekért meddőségibe menni? Köszönöm a válaszokat előre is.

2013. jún. 27. 12:07
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
47%

Végülis pofátlanság igen, DE:

Engem már mikor 2. gyerekért mentem, akkor kinéztek. Pedig tesót mindenképp akartunk, bár eredetileg mi is többet terveztünk, de így megelégedtem a 2-vel.

Most várom a 2. (spontán) babámat, de a fagyasztottakért mindenképp visszamegyünk, tehát 3-4. (5-6-7.) gyerekért. Stimuba nem kezdek, de kidobni nem fogom őket a közvélemény miatt.

2013. jún. 27. 12:11
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem pofátlanság, ott szülessen gyerek, ahol akarják, szeretik és el tudják látni anyagilag is. Gondolom van rá kapacitás is a meddőségi központban.
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Engem pl. kicsit sem zavar ez a dolog. Az állam pénzének elverése pedig szerintem nem rajtatok múlik...

Ha ti fel tudtok nevelni 3 vagy több gyereket is, akkor hajrá! Engem inkább a saját gyerekem foglalkoztat. :)

Sok sikert!

4/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ez nem azért lett "kitalálva", hogy az első összejöjjön, hanem azért, hogy aki babát szeretne, annak segítsenek. Részletkérdés, hogy az első, harmadik vagy ötödik babáról van szó. Ha tudnak segíteni, megteszik. Ez nem pofátlanság. Nem is értem, hogy merült ez fel.
2013. jún. 27. 12:14
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez hülyeség. Mindenki előtt ott a lehetőség ha nem jön össze a baba. Nem értem az, hogy érti, hogy más elől veszed el a helyett?
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem pofátlanság.

Nem veszed el senki elöl sem a helyet, sem a gyereket.

7/24 anonim ***** válasza:
74%

Eleve nem is kellene ragodni azon,hogy masok mit mondanak:

1. Minden ember azt gondol, amit akar.

2. Ez a te csaladod a ferjeddel, es mindenki azt csinal,amit akar.

3. Senkinek semmi koze az eletetekhez.

4. Nem pofatlansag, en is ezt tennem a helyetekben.

5. Senkinek semmi beleszolasa.

6. 2030-ra erolelathatoan azt josoljak, hogy 1 millio magyarral kevesebb lesz, es nem hiaba emeltek fel az egyszeri anyasagi tamogatast sem.

Joker: Ez a kettotok alma.

Szoval, minden mellette szol, hajra!

2013. jún. 27. 12:18
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

En ugy gondolom, kedves kerdezo, hogy az a penzpocsekolas, amit a kampanyokra, szorolapokra, tuzijatekokra stb forditanak, ez egyaltalan nem pocsekolas.

Ha mindig ugy elsz, ahogy masok akarjak, sosem leszel boldog.

2013. jún. 27. 12:21
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Te elelmes vagy, es ez masoknak nem tetszik.

Mas megelegszik annyival, amit engednek idegenek, te nem.

0rulj neki, hogy mersz onmagad lenni.

2013. jún. 27. 12:23
 10/24 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Aki volt már meddőségi klinikán, az tudja, hogy sajnos rengetegen vannak, ezt mi is meséltük már a baráti körben. Szerintem erre gondoltak, hogy a mi sokadik gyerekünk miatt másnak mondjuk egy hónappal többet kell várnia az első babájára. Egyébként nem így van, de ez már részletkérdés.

Anyagilag megengedhetnénk magunknak 10 gyereket is akár szerencsére, de annyi azért nincs tervben... :) Azért kicsit tényleg bennem van, hogy mások esetleg több lombikon is túl vannak, és küzdenek az első gyerekért még, és nekik lehet, hogy rosszul esne, hogy mi meg már a harmadikért megyünk.

2013. jún. 27. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!