Szerintetek is pofátlanság ilyen helyzetben meddőségi klinikára menni?
Van már két gyerekünk. Az első természetes úton fogant, de a pici már csak lombikkal sikerült. Mi eleve 3 gyereket terveztünk legalább, érzelmileg, anyagilag ne is lenne akadálya. Férjemnél vannak problémák sajnos, így elég kicsi az esélye (gyakorlatilag 0), hogy természetes úton jöjjön a 3. baba.
Nemrég baráti társaságban beszélgettünk a gyerekvállalás témáról, és mondtuk, hogy ha decemberig nem jön össze spontán, akkor januárban megyünk vissza a meddőségibe, az sem baj, ha esetleg két baba érkezik egyszerre. Mert hát ezen szörnyülködtek, hogy mi van, ha most jönnek össze az ikrek.
Nem is ez a lényeg, hanem hogy gyakorlatilag pofátlannak lettünk titulálva, hogy 2 gyerek után még van képünk visszamenni, mert ez nem arra lett kitalálva, hogy nagycsaládost játszunk, hanem hogy egy gyerek összejöhessen mindenkinek. Mert mi most az állam pénzét verjük el a saját önző vágyainkra, és mások elől vesszük el a lehetőséget.
Én ezt nem így gondolom, és borzasztó rosszul esett, hogy ezt mondták. Arra lennék kíváncsi, hogy ti mit gondoltok. Tényleg pofátlanság 3.-4. gyerekért meddőségibe menni? Köszönöm a válaszokat előre is.
Hát a barátaitok nem túl okosak már bocsi :(
Nem arra van kitalálva, hogy 1 gyereket lehessen szülni, hanem hogy aki akar, és fel tudja nevelni jó körülmények között, az tudjon. Bármennyit!
Az államnak is az az érdeke, hogy minél több gyerek szülessen, hiszen elöregszik a társadalmunk, ami ezer probléma okozója. Úgyhogy nem hogy pofátlanság, hanem éppen ellenkezőleg, üdvözlendő a szándékotok, hogy vissza akartok menni még egy babáért, vagy akár egy ikerpárért, és őket feltételezem rendezett körülmények között felneveljétek! Ez becsülendő, az hogy ezt természetes úton nem sikerülhet, az részletkérdés. Erre van a tudomány, és annak hasznos eredményei!
Az ilyen idióta barátokat meg redukáljátok le, vagy legalábbis engedjétek el a fületek mellett a véleményüket, mert hülyeség!
Kedves Kérdező,
én is egyetértek az előttem szólókkal, annyival egészíteném még ki, hogy:
- attól, hogy te 3. (4., 5. xdik) babát szeretnél segítséggel, azzal semmilyen módon nem rontod az esélyét azoknak, akik még az elsőért tesznek valamit. Más sorsok, más egészségi állapotok vannak ott is, nehéz összehasonlítani és nem is kell.
- ha tisztességesen dolgozol vagy vállalkozol, adózol és társadalombiztosítást fizetsz, akkor jogosan és nyugodt szívvel veheted igénybe a szolgáltatást és ezzel megintcsak nem mások zsebéből húzod ki a pénzt vagy előlük veszed el a lehetőséget.
Gratulálok az elhatározáshoz, sok sikert kívánok.
hát vazze, jófej barátaitok vannak :D
A meddőségi azoknak van kitalálva, akiknek természetes úton, segítség nélkül nem jön össze a baba. A lehetőség adott, sehol nincs megírva, hogy 2-3 gyerek után már senki nem mehet oda. Ez is a magyar mentalitás, hogy "az állam, meg az én pénzemből". Lehetőleg mindenkinek legyen szarabb, mint nekem-típusú hozzáállás. Ha hivatalosan ez a lehetőség jár nektek, akkor nem pofátlanság.
Ne vedd a szivedre, kedves elso, itt mindenkit leszavaz mindenki.
Nem lehetsz regi motoros ezen a reszlegen.
Azert kaptal tolem egy zold pacsit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!