Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Így belállalnátok a kistesót?

Így belállalnátok a kistesót?

Figyelt kérdés
Párommal 7 éve vagyunk együtt, van egy 23 hónapos kisfiúnk és szeretnénk neki kistesót. Saját lakásban élünk, autónk ugyan van de már nagykorú. Ha kifizetünk minden számlát és hitelt akkor 90.000Ft-unk marad kajára, gyógyszerre, benzinre, ruhára stb, szóval mindenre. Ebbe beleférhet még egy gyerek? Gyedet nem kapnék mert nem vagyok bejelentve. :( A családi pótlék lenne több mint eddig mert ugye 2 gyerek...
2013. júl. 4. 13:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nagyon szűkösen jönnétek ki. Van megtakarítás? Nekünk is volt pár hónap, amikor ennyi maradt ezekre, 2 gyerekkel. (ikrek).

Mennyit tankoltok el 1 hónapban? Mert ha 15-20ezret, akkor nagyon kevés marad. Váratlan kiadás pedig mindig van, mint ahogy te is írod, gyógyszer ruha stb,...

A pelenka meg egyéb tisztálkodási szereket is levontad már vagy azok is a 90-ből jönnének le? Ezek nem kis költségek, ezt mérlegeld!

Nekünk most ezért sincs kocsi, mert nem létszükséglet, (páromnál sokszor van egy céges kisbusz, igaz, csak 2 üléses, tehát mi nem férünk el benne, de ő azzal jön meg megy sokszor a melóba), jelenleg pedig havi 20ezret inkább nemáldozunk rá. Ja, igen és mi is csak idősebb használt autót tudnánk venni, azzal meg mindig van javítanivaló:( Tehát ezt is kalkuláld bele!

2013. júl. 4. 13:51
 2/13 anonim ***** válasza:
Nekünk is egy gyerekünk van és ha levonok mindent akkor 150.000 Ft marad, de én most egyértelműen azt mondom, hogy nem. Beleférne, úgy, hogy épphogy kijövünk valahogy, de azzal a tudattal én nem lennék nyugodt. Mivel eléggé alulfizetettek vagyunk a szakmán belül, ezért pozitív változás még lehet, de előre nem alapozunk rá. Ha meg lesz a fizetésemelés, lesz kis tesó is, nem tudjuk, hogy hány év múlva. Így is boldogok vagyunk és ez a lényeg. Más meg úgy érzi, hogy csak két gyerekkel teljes a család, azt is megértem. De azért a racionális részét is át kell gondolni, mint ahogy teszed is. Az igényeiteket kell összevetni ezzel az összeggel. Bár így szerintem csak nagyon szerény igényekkel, vagy sok külső segítséggel, vagy plusz pénz/természetbeni forrás bevonással lehet kijönni.
 3/13 anonim ***** válasza:
Szerintem belefér még egy gyerek.
 4/13 anonim ***** válasza:
Szerintem is belefér még egy. De a nagy mehet egy kicsit bölcsibe, és dolgozhatsz, ha szeretnél gyedet. De szerintem 90 elég. Bár nekünk is úgy, hogy van megtakarításunk - jobb időkből - meg a szülők segítenek sajna. De most gőzerővel azon vagyunk, hogy mi tartsuk el szülőket :)
2013. júl. 4. 14:01
 5/13 anonim ***** válasza:
Nekünk ennyi marad 2 gyerekre.
2013. júl. 4. 14:03
 6/13 anonim ***** válasza:
Mi 3 gyereket nevelünk kb.130 ezer ft-ból,vagyis ennyi marad ha a számlákat befizetem.De ez a 130 nem megy el,mert minden hónapban teszünk félre is,35-40 ezert.Tehát kb. 90 ezerből simán kijövünk 5-en!! Nem zsíros kenyeret eszünk,megvan mindenünk.Tény,hogy hitelünk nincs,csak kocsi van.
2013. júl. 4. 14:22
 7/13 anonim ***** válasza:
Szerintem belefér, persze nem lehet nagylábon élni belőle. Én kevesebből tartom el a 2 gyerekem.
2013. júl. 4. 14:33
 8/13 anonim ***** válasza:
Én nem, de ti tudjátok.
2013. júl. 4. 15:17
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem elég necces, én nem vállalnám. Nekünk is kb. ennyi marad 1 gyerekkel és nem élünk túl fényesen...
2013. júl. 5. 08:29
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekünk kb.120 000 marad és mi is szeretnénk kistesót:)
2013. júl. 10. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!