Tényleg bunkó voltam?
Tegnap találkoztam egy régi, gyerekkori barátnőmmel, akinek 2 hónapos a kislánya. Kérdeztem, hogy hol a baba, szívesen megnézném. Mondja, hogy most az anyukájánál van, mert Ő siet dolgozni. Akaratlanul is kicsúszott a számon, hogy Te tényleg visszamentél dolgozni? És a gyerekedet a nagyszülők nevelik majd fel?
Más is kiakadt volna, vagy csak én vagyok ilyen? Kisfiam 1 éves, de semmi pénzért nem mennék még vissza dolgozni.
Szia!
Nem voltál bunkó. egy 2 hónapos csecsemőnél otthon van a helye! régen visszamentek a nők dolgozni, de a munkahely figyelembe vette, hogy anya, így ún. szoptatási szünet volt, amikor mehettek szopiztatni a babát.Ezek a nők sem azért mennek vissza, mert nincs elég pénzük, hanem mert megszülték a gyereket és ezzel "letudták" az összes kötelezettségüket. Ha fél órára is távol vagyok az 5 hónaposomtól, percenként azon jár az eszem, hogy hogy van? Nem is mozdulok ki mellőle sokszor, max. ha a férjem itthon van.
Főleg így megfogalmazva elég bunkó.
Örülj, hogy otthon maradhatsz, nem tudhatod, hogy nála mi a helyzet.
Mit szólnál, ha neked is vissza kellett volna menned (mert nem igaz amit írsz, hogy "semmi pénzért" mert ha kiraknának a lakásodból, vagy nem tudnál enni adni a gyereknek, akkor mennél) és neked mondanának ilyet?
Azóta beszéltem már közös ismerőssel, aki mondta, hogy Ő így is tervezte. Szülei úgyis nyugdíjasok, el lesznek egész nap a babával, aki úgyis tápszeres lesz, mert Ő ugyan nem fog szoptatni. Nem anyagi okokból ment vissza, ez biztos. Semmilyen hitelük nincs, a férje jól keres.
Én kiakadtam. Minek az ilyennek gyerek?
Akkor sincs jogod megítélni őt. Az ő dolga, az ő élete, az ő gyereke. Még mindíg jobb mintha 10 gyereke lenne és pucéran rohangálnának az udvaron.
Én otthon voltam 8 évig a 3 gyerkemmel, de nem érzem magam se mindentudónak se istennek, hogy megmondjam másoknak, hogy mi jó és mi nem. És főleg nem ebben a stílusban.
Mostanában mindenki mindent tökéletesen tud, megkövezik akik nem szoptatnak, ölremennek a ringatva altatók és a gyereket simán letevők. Van ennek valami értelme? Hagyjuk már a többi embert meghozni a saját döntéseit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!