Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyós baj. Vagy csak én...

Lues kérdése:

Anyós baj. Vagy csak én reagálom túl?

Figyelt kérdés
Párommal most várjuk az első babánkat.Idő közben kapott egy állásajánlatot,ami miatt költöznünk kellett volna 7-8 hónapos kismamaként,új orvost, kórházat keresve.Nagy nehezen, de megbeszéltük, hogy ezt most nem fogadja el,mert lesz épp elég változás az életünkben,nem kell még direkt bonyolítani új környezettel.Utána húsvétkor egyedül látogatott haza a szüleihez (innen 63km)és úgy jött haza,hogy beszéljük már újra át ezt a meló ügyet.Na akkor már gondoltam, hogy az anyukája keze van a dologban,de nem kimondottan foglalkoztam vele.Újra megbeszéltük, hogy nem költözünk!!Aztán eljött anyák napja.Elmentünk hozzájuk,majd párom a barátaival elment focizni egy kicsit.Nos míg én náluk maradtam,jött a lelkifröccs!Első kérdése az volt,hogy még ott lakunk-e ahol laktunk és ha igen, akkor meddig maradunk ott.Miért nem a céges kocsival mentünk hozzájuk?Milyen a céges telefon, amit kapott párom?Én meg csak kapkodtam a fejem,hisz nem költözünk,nincs céges kocsi, mivel nem fogadta el az állást.Utána jöttek a megjegyzések,hogy addig jó, míg mi ketten egyet tudunk érteni, de ez a lehetőség nagyon jó volt, nem kellett volna kihagyni,stb...A végén az jött le az egészből, hogy én meg a kicsi gátoljuk a hőn szeretett fiát a céljai elérésében.A gáz csak annyi, hogy életében nem foglalkozott úgy a fiával, mintha a fia lenne!Én meg felálltam és otthagytam, mert teljesen felidegesítettem magam.Ti mit gondoltok erről a szituról?Mit lehet kezdeni egy ilyen anyóssal?
2013. máj. 7. 07:30
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
69%

Csak ez a kifogásod a költözés ellen, hogy 7-8 hónapos terhesen új dokihoz kellene járnod?

Tudod, mi 3 gyerekkel fogtuk magunkat és elköltöztünk év közben másik városba, új óvóda...új környezet, na és?

Legalább talpraesettek lesznek.

Örülj, hogy adódik munkahely a férjednek!!!

2013. máj. 7. 09:01
 22/29 A kérdező kommentje:
Miért olyan nehéz megérteni,hogy a munka téma le van zárva kettőnk között?! Nem ez a probléma,nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy miért kell az anyósomnak beleszólnia a dologba mikor soha a büdös életben nem foglalkozott a fiával?!?!?!?!?!Most meg hirtelen büszke lett a nagy fiára is,akit anno ő nem engedett tanulni.
2013. máj. 7. 09:12
 23/29 anonim ***** válasza:
77%
Az esetleg nem lehet, hogy a férjed panaszkodott neki? Teljesen biztos vagy benne, hogy ő nem bánta meg a döntést?
2013. máj. 7. 09:20
 24/29 anonim ***** válasza:
73%
Te nem erted, hogy a tema nincs lezarva kettotok kozott. Az anyosod azert hozta fel, mert a fia beszelgetett vele errol. Nemartana megegyszer leulni a paroddal es megkerdezni hogy mi az amit o valojaban szeretne. Ha maradni, akkor szepen keenfogva elmentek az anyjahoz es elmondjatok neki, hogy ez a dontesetek.
2013. máj. 7. 09:20
 25/29 anonim ***** válasza:
61%

Ha 100%ban biztos vagy benne hogy KÖZÖS döntésetek volt akkor ne törődj anyósoddal. Persze lehet csak a javatokat akarja, de a ti döntésetek. Nincs joga beleszólni senkinek.

Ha tartasz attól, hogy a férjedben is maradt tüske akkor beszélj vele.

Nem ismeretlen a téma, mi külföldről jöttünk haza, mert a férjem haza akart. Előtte ezerszer átrágtuk, de jöttünk. Aztán éreztette ez a kapcsolatunkon a hatását rendesen, mert nagyon nem úgy jött be eleinte a vállalkozás amit indítottunk ahogy képzeltük. Nem is én hibáztattam igazán, hanem ő magát. De sok melóval beért. Szóval csak idő kellett hozzá. Én nem hiszek benne hogy csak egy lehetősége van az embernek. Jön az több csak meg kell érte dolgozni. És azért mindet ne dobáljátok el szerintem :)

2013. máj. 7. 09:22
 26/29 anonim ***** válasza:

mert anyósod úgy látja jónak, hogy a férjednek el kellene vállalni az a munkát, attól függetlenül természetesen ez a ti döntésetek kell, hogy legyen.

Gondolom, csak jót akar a fiának.

2013. máj. 7. 09:23
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én a kérdésre válaszolok,függetlenül a melódologtól.Leírtad,közös döntés,meghoztátok,anyósnak semmi köze hozzá.Elmondhatja a véleményét,de pont.Én hallgattam az enyémre,amikor azt nyomatta h a kisfiát kímélni kell,mert fáradt,csináljak mindent meg helyette.A nagy pihengetést más karjaiban töltötte,jövő hónapban válunk.Új család vagytok,a benneteket érintő döntésekbe ne engedjetek beleszólást.Ha újrakezdhetném,nem akarnék megfelelni az anyósomnak,sőt konfrontálódnék.Fiatal voltam és naiv,azt hittem ha családi béke van mindig,az vezet jóra.Lehet h a tiéd jót akar,de hátulról,kerülőkkel.
2013. máj. 7. 09:30
 28/29 anonim ***** válasza:
Így van.meg kell hallgatni anyóspajtás, és közölni kell vele, hogy majd TI eldöntitek ezt a kérdést.
2013. máj. 7. 09:36
 29/29 anonim ***** válasza:
77%
OFF: még vmi, ismerősöm 7hós terhesen költözött, még csak meg sem emelte magát, elidegeskedte, megszült 7hónapra. Van akit ez igenis megvisel, írom ezt úgy h sok km-t gyalogoltam majdnem a végéig és 33hetesen a férjem elhagyott, elköltöztünk a gyerekkel és minden orvost váltani kellett az új városban és válóper, ennek ellenére benn maradt majdnem a 40. hétig. Szerintem ezt csak az adott kismama érzi h mennyit bír fizikailag, lelkileg.Ha vki nem, ne erőltesse se az anyós tanácsára se máséra.
2013. máj. 7. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!