Ismét anyós téma. Aki csak beszólogatni akar, az inkább el se olvassa. Tanácsra lenne szükségem, nem tudom nem e én reagálom túl?
A szitu:kétgenerációs házban élünk,anyósék lenn,mi fönn.Baba elvileg 2 hét múlva érkezik.Szobája kész,minden van ami kell a kezdéshez.Én nem engedtem nagyon senkinek,hogy ebbe a témába beleszóljon.
Na de mindegy,ami zavar az az,hogy falubeli nő felajánlotta hogy ad babaruhákat,mivel épp anyósommal futott össze őt kérdezte meg,hogy kell-e.Ő egyből rávágta hogy igen.És ami engem zavar,az az hogy meg se kérdezett engem,az édesanyát.Meg mindig úgy beszél,hogy hazahozzuk a kórházból,megfürdetjük...stb.Nem akarom kizárni az életünkből,az ő unokája is lesz,de már kezd sok lenni.Édesanyám miért tudja,hol a határ?Ő mindig megkérdezi,ha valamit szeretne varrni,vagy venni a babának.
11:59-es.
Menne is,ha nem évek óta küzdenék ezzel a gonddal.Amíg nem volt a baba,addig a lakást akarta berendezni.Akkor is sokáig próbáltam szépen,de nem megy.Ha szólok valamiért megsértődik.Most is egy hülye függöny miatt is...mert ő a lány unokájának rózsaszín szobát,hercegnős függönyt szeretne.Én mondtam,hogy sajnálom,de nekem azok nem tetszenek.Almazöld lett a szoba,mert így képzeltem el már évekkel ezelőtt,és semmi csicsásat nem akartam.De panaszkodott a páromnak,így hercegnős függöny lesz. :o(
Baromi idegesítő lehet, megértelek.
De sztem a ruhakérdést túlreagálod, ill. nagyobb jelentőséget tulajdonítasz neki. Fogadd el, tedd el valameddig, aztán meg végső esetben - ha nem olyanok, mint a Te ízlésed, add oda valami rászorulónak, vagy add el.
Ez a gáz, mikor olyankor "másznak Rád" és macerálnak mindenfélével, mikor a legnagyobb nyugalomra lenne szükséged.
Az a baj ezzel, hogy mivel már régóta feszélyez téged ez a dolog, már mindent nagyobbnak látsz és hamarabb túlreagálsz. Megértem egyébként. Szerintem a ruhakérdést hagyd a csudába, de a többesszám nekem is elég furcsa.
Mi is együtt lakunk anyósomékkal (egy telken, két lakrészben), de ők így nem szólnak bele a dolgokba. Vagy pedig tényleg hasznos és jó ötletekkel próbálnak segíteni. Viszont az unokát már ők is nagyon várják és a fürdetéshez is jön majd anyósom segíteni - amitől én berzenkedek, mert a férjemmel akarjuk együtt megoldani. Bár lehet az lesz a vége, hogy anyós néz és tanácsot ad, mi meg fürdetünk - szerintem ő is így gondolja.
Ahova ki akarok lyukadni végre: a pároddal egy véleményen vagytok ezekben a dolgokban? Mert az lenne az egyetlen megoldás szerintem, ha ő is titeket "védene".
De ha elég jó a viszonyotok egyébként, akkor próbálj meg vele egy kávé/tea/akármi mellett elbeszélgetni erről vele, például úgy, hogy megkérdezed, ő hogyan csinálta ezeket anno, az ő anyósával milyen volt a szitu.
Ennél jobbat nem tudok tanácsolni, nekem ha bajom van, megmondom anyósomnak, de éppen úgy ő is elküld a fenébe engem is, mint saját gyerekeit és nincs gondunk egymással, mintha a másik anyukám lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!