Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Túlreagálom? ("Anyós téma",...

Túlreagálom? ("Anyós téma", bővebben lent)

Figyelt kérdés
Holnap elvisszük anyósomékhoz az 1 éves kisfiamat, pár órát ő fog rá vigyázni. Közölte hogy elviszi majd sétálni, mert meg akarja mutatni egy ismerősének, aki reklamált hogy eddig csak fényképen látta. Mondtam a páromnak hogy finoman közölni kellene vele, hogy ha vinni akarja valahova akkor kérdezze meg hogy elviheti-e, ne pedig közölje hogy ő ide és oda fogja vinni amíg vigyáz rá. Igazam van vagy túlreagálom?
2009. okt. 2. 21:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát, egy 50 éves nem fog megvltozni ripsz ropsz! Ha nem tetszik mond meg neki normális hangon, hogy mért nem kérdez meg előbb titeket róla? Bár nem hiszem, hogy ezzel ártana a gyermekednek.
2009. okt. 2. 21:56
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Csak büszke a babára, mint minden nagyszülő.

Addig, amig nem viszi tőlzásba, és minden rendben a picúrral, én nem bántanám, hagy fürödjön egy kicsit a népszerűségben. Legyél te is kicsit türelmesebb!

tudom, hogy ezt mostmár könnyű mondanom, annak idején én is nagyon sokat hadakoztam minden miatt, de ha betartja azokat a dolgokat, amiket viszont neked kell kikötnöd (napirend, étkezések, stb), akkor engedd el magad, nem dajka, akinek te parancsolsz és te fizetsz, hanem szivességet tesz. Hagy lelje benne igazán az örömét!

2009. okt. 2. 22:08
 3/12 anonim ***** válasza:
Szerintem picit túlreagálod. :) Én anyukám is szokott ilyesmit csinálni, én mindig büszkén és boldogan mondom neki, hogy ok, vidd, csak nagyon vigyázz rá. (mintha nem vigyázna szegénykém). Anyósommal is ugyanez lenne a helyzet, csak sajnos ő már nem él. :(
2009. okt. 2. 22:11
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Máskor sem mindig tartja be ha megkérjük valamire. Persze nem nagy dolgok, de nagyon tudnak bosszantani. Tudom hogy nem árt neki ha elviszi sétálni, nem is azon akadtam ki, hanem hogy meg sem kérdez, csak közli.
2009. okt. 2. 22:15
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt gondolom, hogy még mindig jobb, hogy előre megmondta, hogy elviszi kicsit dicsekedni, mintha csak utólag tudnátok meg.

Amúgy szerintem sincs ebben semmi rossz, Te reagálod egy kicsit túl.

2009. okt. 2. 22:23
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ők már csak ilyenek.. :) Anyám se kérdez, csak cselekszik. De nincs okom panaszra, mert imádja az unokáját, az unokája is őt, és végül is nem baj az, ha másokat is megismer a pici, hadd gyűjtse a tapasztalatokat. Ami anyóst meg anyát illeti, inkább örüljünk, hogy vannak ők nekünk... Speciel én meghalnék anyám nélkül... annyi gondot levesz a vállamról, már csak azzal is, hogy 2 naponta átjön, és játszik egy kicsit az unokájával :)

Ne bántsd érte anyóst, nem éri meg a rossz viszonyt, vagy a sértődést, pedig igazad van, de ez nem olyan horderejű dolog, ami miatt borítani kell a családi békét. :)

2009. okt. 2. 22:24
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

És sosem értem ezeket a "anyós túlreagálásokat"... Ha anyádál lenne egy órát a gyerek, tőle is elvárnád, hogy megkérdezze, elviheti -e sétálni?

Nemtudom, de én bízom annyira anyámban, anyósomban sőt férjem mamájában is, hogy pici korától rájuk hagyom a babám. Memgondom, mikor mit ehet, mikor tegyék tisztába, kimehentek-e vagy nem, ha igen miben, és ennyi. Otthagyom, imádják egymást, jól megvannak és sosem volt gond.

Szeritnem túlreagálod, mert mi baj lesz akkor, ha nem kérdez meg, elviszi sétálni, és megmutatja valakinek? Össszedől a világ? És ha nem mondaná, lehet meg sem tudnád, akkor mi van? ...

Nyugodjatok már meg és lazuljatok kicsit, inkább élvezzétek ki azt a pár órát, ami a tietek!!

2009. okt. 2. 22:29
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Anyukám pont az ellenkezője, ő mindig mindenről megkérdez, és nem csinál semmit a babával, csak mert ő úgy látja jónak (pedig csecsemőgondozó). Tudom én hogy ez nem egy nagy dolog, csak a sok kis apró már kezd bennem nagyon felhalmozódni, persze finoman néha megmondom neki a dolgokat, de annyira el van a saját maga kis világában hogy szinte meg sem hallja (nem csak babával kapcsolatos dolgot, hanem bármit mond neki az ember, semmit sem jegyez meg, mindent ötször el kell neki mondani)
2009. okt. 2. 22:46
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Aki nem érti az anyós túlreagálásokat, annak szerintem szerencséje van az anyósával. Nekem nem. Én is így reagálnék erre, pontosabban az enyém olyan (beteg, alkohol, butaság), hogy egy pillanatra nem hagynám kettesben vele az egyetlenemet. HÁt, ennyi.
2009. okt. 3. 07:36
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!!

Hát nemtudom én nagyon jóban vagyok az anyósommal aminek nagyon örülök! Nekem még csak 4,5 hós a babám és sokat foglalkozik vele ha 1 nap nem látja mert tiszta rosszul van:)! Én büszke vagyok arra ha sétálni megyünk és dicsekszik vele:D! Nagyon szereti a kis unokáját aminek szintén nagyon örülök:)! Ha 1 éves lesz a kisfiam akkor biztos nyugodt szivvel fogom rá hagyni 1-2 órára, most is rábiznám ha nem lenne ilyen anyás a kis drágám:)!

2009. okt. 3. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!