Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ismét anyós téma. Aki csak...

Ismét anyós téma. Aki csak beszólogatni akar, az inkább el se olvassa. Tanácsra lenne szükségem, nem tudom nem e én reagálom túl?

Figyelt kérdés

A szitu:kétgenerációs házban élünk,anyósék lenn,mi fönn.Baba elvileg 2 hét múlva érkezik.Szobája kész,minden van ami kell a kezdéshez.Én nem engedtem nagyon senkinek,hogy ebbe a témába beleszóljon.

Na de mindegy,ami zavar az az,hogy falubeli nő felajánlotta hogy ad babaruhákat,mivel épp anyósommal futott össze őt kérdezte meg,hogy kell-e.Ő egyből rávágta hogy igen.És ami engem zavar,az az hogy meg se kérdezett engem,az édesanyát.Meg mindig úgy beszél,hogy hazahozzuk a kórházból,megfürdetjük...stb.Nem akarom kizárni az életünkből,az ő unokája is lesz,de már kezd sok lenni.Édesanyám miért tudja,hol a határ?Ő mindig megkérdezi,ha valamit szeretne varrni,vagy venni a babának.

2009. máj. 23. 11:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Remélem a párod elég erős lesz és megérti anyós a dolgokat. Bár ahogy leírtad, hogy az anyukája pampogott hogy miért nem rózsaszín függöny a párod meg erre mondta hogy jó akkor legyen az, hát ebből nem sok jót látok. De remélem azt csak pillanatnyilag mondta hogy elkerüljön egy vitát.

Remélem tiszta szívből hogy megoldódik minden! Legalább valamennyire!

2009. máj. 23. 18:07
 12/18 anonim ***** válasza:

Hát kezet foghatunk.

Engem ki idegelt a párom nagymamája!

Kezdtem kifordulni magamból, mert nem bírtam elviselni, hogy mindenhez volt hozzáfűzni valója, mindent összevásárolt( csupa műszálas cucc, meg bóvli szarok)már bocsánat.A függöny nálunk is napirenden van mindig. Megőrülök a hatalmas virágmintás függönytől, és mégis megveszi. Inkább adná oda a pénzt, és mondaná, hogy vegyek olyat, amilyet akarok.

Próbáld meg azt, hogy beszéljétek meg, hogy senki nem szól bele a másik életébe, és ha segíteni akar, akkor mondja meg mit szeretne te megveszed, és odaadja a zsét.

Sok kitartást, és szurkolok!

2009. máj. 23. 19:58
 13/18 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok!

Könnyű szülést, és boldog babázást

2009. máj. 23. 19:59
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. máj. 23. 20:32
 15/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a ruhás dolog nemkéne hogy zavarjon mert a nőnek gondolom rögtön kelett a válasz. De ha nemtetszik akkor viszaküldöd anyóssal. Tudod ha te laksz nála neked kell jobban alkalmaszkodni!Szerintem .Te anyukádhoz miélrt nem költöztök oda?
2009. máj. 23. 23:00
 16/18 A kérdező kommentje:
Nem anyósomhoz költöztem,hanem a páromhoz.Két külön lakás egy telken.Alkalmazkodtam már eleget.Amiből elég.Mert hiába ő az idősebb,de ha én megadom neki a teljes tiszteletet,akkor visszafele is működni kellene,nem rám tukmálnia magát.Na de aki nem él ebben a helyzetben,nem tudja milyen.
2009. máj. 24. 08:43
 17/18 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem azért alakult ki ez az egész helyzet, mert - hiába költöztél te a párodhoz - a telek közös, tehát tulajdonképpen anyósodékkal laksz. Ezért költöztem én inkább a férjemmel egy olyan házba, ahol még víz sem volt, nehogy ilyen helyzet alakuljon ki. Jó távol lakunk mindkét szülőtől. Ha ti is messzebb laknátok anyóséktól, garantálom, hogy nem ilyen lenne az anyósod rádtelepedése. Hiába nem akarod, hogy így viselkedjen, ő úgy fogja fel, hogy náluk laktok, tehát az ő tulajdonuk vagy. SZerintem megoldás lehet, ha egyszerűen elzárkózol attól, hogy bármit is mesélj neki, bármibe ie beavasd, ami a te döntésed, inkább általános dolgokról beszélgessetek. Ne engedd be a lakásba, csak ha van otthon valaki, szoktasd rá pl. arra, hogy ha vásárolni akarsz egy szép függönyt, ne mondd el neki előre, hogy függöny kell a nappaliba, mert akkor azonnal meg is mondja, hogy az milyen legyen, hanem egyszerűen bejelented, hogy függönyt vettél a nappaliba. Sőt, az a legideálisabb, ha egyszer csak, mikor hozzád jön, megmutatod neki, hogy ni, milyen szép függönyt vettem! Remélem, érted, mit akarok ebből kihozni.

Vagy pl. nem kell majd az orrára kötni, hogy mikor akarjátok füröszteni a babát. Intézd úgy, hogy mire ő feljönne, hogy fürösszétek együtt, addigra véletlenül a baba már épp legyen megfürösztve. Ha nem avatod be a napi dolgaitokba, akkor egy idő után nem lesz tisztában azzal, hogy épp mi történik nálatok, és nem fogja tudni, hogy mit kezdjen. Pl. ha nem kötötek az orrára, hogy vettetek-e babakocsit, nem fogja tudni, hogy van-e már nektek, vagy nincs.

Lehet, hogy nehéz kialakítani egy ilyen távolságtartást, de gondolj bele abba, hogy lehet, hogy a helyzet idővel csak rosszabb lesz. Most lépj! Sok sikert.

2009. máj. 24. 10:31
 18/18 anonim ***** válasza:

Szegénykém! A Te anyósod törődni akar veletek...(megértem, hogy kivagy, mert ez túlzás!!!), az enyém, pedig meg se kérdezi, hogy hogy vagyunk (21 hetes kismama vagyok), sőt ha a párom náluk van (anyukámmal élünk) és esetleg valami miatt felhívom, még azért is el vagyok mondva mindennek!

Szerintem hármasban (vagy még az após is szóba jöhet) üljetek le, ne csak a párod, meg Ő, mert abból megint sértődés lesz, hogy mert nem mered neki Te mondani...és próbáljátok valahogy megbeszélni...pl. hozd fel példának, hogy ő sem örült volna fordított helyzetben! Ez legtöbbször beválik!

Ja igen fürdetés...én anyukámmal elég jó viszonyban vagyok, és én szeretném, hogy az első fürdetéskor ott legyen velünk, nem azért, mert ne tudnám hogyan kell, csak mégis biztonságérzetet nyújt és tudom, hogy ő is nagyon várja a babát. Biztosan jól esne neki, de tudod ő az anyám...szóval, az anyósommal én is máshogy lennék!

Sok sikert és jó egészséget kívánok Nektek!

2009. jún. 1. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!