Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyós baj. Vagy csak én...

Lues kérdése:

Anyós baj. Vagy csak én reagálom túl?

Figyelt kérdés
Párommal most várjuk az első babánkat.Idő közben kapott egy állásajánlatot,ami miatt költöznünk kellett volna 7-8 hónapos kismamaként,új orvost, kórházat keresve.Nagy nehezen, de megbeszéltük, hogy ezt most nem fogadja el,mert lesz épp elég változás az életünkben,nem kell még direkt bonyolítani új környezettel.Utána húsvétkor egyedül látogatott haza a szüleihez (innen 63km)és úgy jött haza,hogy beszéljük már újra át ezt a meló ügyet.Na akkor már gondoltam, hogy az anyukája keze van a dologban,de nem kimondottan foglalkoztam vele.Újra megbeszéltük, hogy nem költözünk!!Aztán eljött anyák napja.Elmentünk hozzájuk,majd párom a barátaival elment focizni egy kicsit.Nos míg én náluk maradtam,jött a lelkifröccs!Első kérdése az volt,hogy még ott lakunk-e ahol laktunk és ha igen, akkor meddig maradunk ott.Miért nem a céges kocsival mentünk hozzájuk?Milyen a céges telefon, amit kapott párom?Én meg csak kapkodtam a fejem,hisz nem költözünk,nincs céges kocsi, mivel nem fogadta el az állást.Utána jöttek a megjegyzések,hogy addig jó, míg mi ketten egyet tudunk érteni, de ez a lehetőség nagyon jó volt, nem kellett volna kihagyni,stb...A végén az jött le az egészből, hogy én meg a kicsi gátoljuk a hőn szeretett fiát a céljai elérésében.A gáz csak annyi, hogy életében nem foglalkozott úgy a fiával, mintha a fia lenne!Én meg felálltam és otthagytam, mert teljesen felidegesítettem magam.Ti mit gondoltok erről a szituról?Mit lehet kezdeni egy ilyen anyóssal?
2013. máj. 7. 07:30
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Belátom,nem volt a legjobb döntés ide kiírni azt a problémát.Nem azért,mert az anyósom pártját fogjátok!Lehet én is ezt tenném ha nem ismerném az előzményeket,de azokat most leírni képtelenség volna.Röviden annyit,hogy sose volt fontos számára a fia,egyszer kijelentette azt is,hogy párom nem az ő fia.Szinte a nagymamája nevelte.Sose érdekelte mi van vele,csak mióta együtt vagyunk és kikerült az otthoni légkörből.Ja,összeköltöztünk és évekig el sem jött megnézni,hogy hol lakik a fia.
2013. máj. 7. 08:05
 12/29 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem tök gáz, hogy anyós így "elkapott", az enyém ugyan ezt csinálja. :S

Gerinctelen dolog volt, hogy a férjed háta mögött osztotta neked az észt. Semmi köze hozzá, hogy ti mit csináltok, hiszen külön család vagytok, külön élettel. Ti megbeszéltétek és pont.

Másrészről, ez nem volt kérdés, de azért leírom a véleményem. :D

Most megbeszéltétek, oké, csak nehogy később visszaüssön, hogy férjed nem vállalhatta el ezt a melót. Most még közös döntés, egy későbbi vita alkalmával már csak a Te rossz döntésed lesz.

A mai világban egy jobb állásért és a biztosabb jövőért...

Na mindegy, ez nem a mi dolgunk, anyós egy kotnyeles banya, ne törődj vele!

2013. máj. 7. 08:07
 13/29 anonim ***** válasza:
24%
Tényleg nem volt jó ötlet. Én is észrevettem már, hogy összetömörülve a kérdezőbe való belekötés és "legyőzése" a cél. Lehetőleg úgy, hogy nem próbálják megérteni mi a kérdés, hanem valami azzal akapcsolatosat válaszolnak, lehetőleg nem is a kérdésre :) Már szinte röhejes, de mindig ez van
2013. máj. 7. 08:07
 14/29 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, a párod most teljesíti a kívánságot, de borítékolhatod, hogy minden veszekedésnél ki fog bukni, h "miattad nincs erre pénz, miattad nem lehet ezt-azt, miattad nem halad a karrierem, miattad nem vagyok boldog."

A mai világban elpotyázni egy álláslehetőséget ilyen hülyeség miatt, mint amit itt leírtál, ostobaság.

2013. máj. 7. 08:12
 15/29 anonim ***** válasza:
88%

14.nek igaza van. Innentől minden veszekedés alkalmával fel lesz ez hozva.

Anyós meg csak azért tudott ebbe beleszólni, mert a fia ugyanezen a véleményen van. Nem azért döntött a maradás mellett, mert egyetért vele, hanem azért, mert te igy akartad.

Teljesen mindegy, hogy anyós/testvér/barát/szomszedpisti hozta fel a témát, a lényeg az, hogy igaza van. Alapból nem tartozik ra, de ha felmerült a téma, nyilván azért volt, mert a ferjed beszélt róla.

Hogy nem akkor, amikor ott volt a ferjed is, valahol érthető, nem akart veszekedést szítani, vagy szembe állítani benneteket, ugy gondolta, hátha meg tud téged győzni.

2013. máj. 7. 08:20
 16/29 anonim ***** válasza:
88%

Nekünk van egy 4 éves lányunk, s a férjem 1 évre leküldték vidékre dolgozni. Akkor derúlt ki terhes vagyok, de költöztem a gyerekkel terhesen a férjemmel!

Pont hogy be szokott az oviba szeptemberben, októberben elköltöztünk, itt kezdte az új ovit.

1 hónap múlva szülők, de 2 hét múlva költözünk vissza.

Semmi gond nem volt ebből, itt jártam terhes gondozásra, itt volt orvosom, ha megszülöd itt akkor nála szülők, ha Bp-en ér el a szülés, akkor majd az ügyeletesnél a János kórházban.

Nem kell a terhességből akkora problémát csinálni, a gyerek ott érzi jól magát ahol ti vagytok!

Egyet értek az Anyóssal, annyi mindent vissza utasított a férjed ezzel a munkával kapcsolatban, nem csodálom ha így áll hozzád!!!

2013. máj. 7. 08:22
 17/29 anonim ***** válasza:
85%

Nekem speciel sosem célom a kérdezőbe való belekötés!!! A kérdés alapján leírtam a véleményemet. "addig jó, míg mi ketten egyet tudunk érteni, de ez a lehetőség nagyon jó volt, nem kellett volna kihagyni,stb" Ez nekem egy normális beszélgetésnek tűnik. A többit nem tudjuk hogy zajlott, a kérdező írta hogy neki mi jött le.

Abban meg szerintem semmi rossz nincs, hogy négyszemközt beszélgetnek...

Valóban nem kellett volna kiírni a kérdést, mert mi annyit tudunk a körülményekről, amit leírsz...

De én úgy érzem, senki nem írt most bántó választ, nem bunkózott senki csak normálisan leírtuk a véleményünket!

2013. máj. 7. 08:26
 18/29 anonim ***** válasza:
70%

4-es válaszoló vagyok!

Nem volt hülyeség kiírni a kérdésedet de abból amit eddig tudtunk a java embereknek így jött le. Tényleg nem ismerjük az egész sztorit de akkor ne várd el h mindenki igazat adjon. Én speciel egyáltalán nem támadtalak csak jót akartam azzal amit leírtam. De ha valóban ennyire szörnyű a helyzet akkor meg ne foglalkozz vele. Vki mondta felnőtt emberek vagytok külön éltek ráadásul nem egymás szomszédságába. Akkor meg nem kell észrevenni. De azért ne a válaszolók legyenek a hibásak mert nem értettek elsőre egyet veled. Ha a teljes sztorit tudná mindenki másképp látnánk. Nem mindenkinek esik le rögtön h mi a helyzet. És az egyik válaszolónak üzenem aki azt írta h az a cél h belekössenek a kérdezőbe szerintem túlzásokba estél. Itt mindenki csak leírta neki h jött le ebből a dolog. Nem kell megsértődni egyből magyarázd el de ha még akkor is van olyan aki nem ért veled egyet az se legyen bűn. Nem az volt a feltétel h csak az írjon ide aki egyetért veled. Te magad kérdezted Te reagálod-e túl. Szóval csak higgadtan fogadni kell azokat a véleményeket is akik nem épp tetszenek neked :)

2013. máj. 7. 08:28
 19/29 anonim ***** válasza:
pl. azt a részt nem ismerjük a sztoriban, hogy a férj is egyet értett a nem elvállalással és az anyja befolyásolta csak, tehát inkább az első döntés a saját véleménye, vagy pont fordítva. Illetve még azt sem tudjuk, hogy ez mennyivel jobb állás a mostaninál. Azért valljuk be a munkáltató is szeret szépíteni az elején, amit először mond, elég ha csak egy részét vesszük biztosra.
2013. máj. 7. 08:45
 20/29 A kérdező kommentje:
Én nem támadok senkit,írtam is, hogy én is így reagáltam volna ha nem ismerem az egész történetet,ami 7 évet ölel fel.Persze, hogy mindenkinek megvan a maga véleménye,amiket el is olvastam. Egyébként anyós nélkül döntöttünk a maradás mellett és utána az ő ráhatására került elő újra a téma.Az új munkával kapcsolatban meg csak annyit,hogy mivel a mai napig nem találtak embert arra a posztra(1-2évnél tovább senki sem bírja,mert a nagyfőnök hülye és eddig mindenki jobb állás miatt hagyta ott ezt a bizonyos álom munkát),így párom csinálja addig,míg nem találnak valakit.
2013. máj. 7. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!