Az idősebbek jobb szülők?
A Győzikés megjegyzésre nem reagálok, utaltál rá, hogy úgysem hiszed el.
Az említett műsorban viszont konkrétan az hangzott el, hogy az idős kismamák már megtalálták a saját útjukat, emellett több idejük volt felkészülni a gyereknevelésre, tapasztaltabbak és bölcsebbek, ezért lesznek okosabbak a gyerekeik. A képzettségről - úgy emlékszem -, nem volt szó ebben az összefüggésben.
"arról volt szó,hogy aki 35-40 évesen csak az tanul tovább,meg csak az intelligens"
Hol volt erről szó?
Ez megint egy tipikus gyik-es kérdés?
Már a kérdező sem emlékszik mi volt a műsorban, sőt nem is látta igazán de sértve érzitek magatokat ezért össze hordtok hevet havat. Már maga a kifordított kérdés is csak negyed részben igaz.
A díjait, tök felesleges felsorolni. Nem tartzik a témához, főleg hogy nem is feltétlenül orvosi díjak.
És kedves kötekedő, elég sokan vannak, akik egyetem/ főiskola alatt szülnek, és befejezik.
S bár ő nem szülő, de 18 éveseket is ismerek, akik diszkó, és mozi helyett színházba járnak. Fiatalok, úgyhogy ez sem indok. Az érettség és az anyagiak sem pénz kérdése.
Ahogy írtam, 21 évesen szültem először, már megvan a diplomám, és dolgoztam is egyetem alatt, pontosan 18 éves korom óta (fiatal is képes rá, 2 tanítási nyelvű gimnáziumot végeztem, dolgozni kezdtem, közben egytemre jártam- na jó, levelezőn, szakmát szereztem, 1 évet ugyan csak mekiben dolgoztam, a szakma megszerzése után irodában. 2 évet. Ilyen is van.
Másfelől ezer helyen olvasni hallani, hogy milyen felesleges egyetemet végezni, sokkal nagyobb szükség van kétkezi munkásra, mert kevés van. Egy hegesztő pl 8 ált. isk. + 1 év tanfolyam. -férjem az, 250e nettó. Míg diplomás tanárnő 120e. (a férjem 28 volt, amikor született a fiúnk).
Gyerekekkel megyünk állatkertbe, vittük őket "babaszínházba", moziban még nem voltunk velük. Mivel mindkettő 2 év felett van már, havonta van egy szabad esténk apával (nagyszülők, vagy ha ők nem, akkor "bébiszitter" vigyáznak rájuk), meglepő módon legtöbbször színházba megyünk- bérletünk van-, esetleg koncertre (pl augusztusban a The Wall-ra fogunk menni, amiről egyébként nem hinném, hogy a fiatal korosztály megy rá főleg), legritkább esetben moziba.
Ezt most csak azért írtam, mert van ilyen, és igazából nem is kevés. Rengeteg ilyen korú, hasonló anyukét ismerek.
És persze van, aki 35 évesen sem jutott sehova, nincs semmije, felelőtlen. (egyébként a 18 év körüli gyerekvállalás szerintem is idiótaság, felelőtlenség. De ha megesnek ilyen idősen, akkor ti köpitek le elsőként, ha abortuszra megy.)
Szóval szerintem semmilyen szempont nincs amellett, hogy valaki későn szüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!