Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az idősebbek jobb szülők?

Az idősebbek jobb szülők?

Figyelt kérdés
Most olvasom, hogy Czeizel Endre szerint az idősebb szülők gyerekei intelligensebbek, és több útravalót kapnak az élethez. Egyetértesz?
2013. ápr. 22. 08:39
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
75%
Mellesleg ott van, hogy előny: fejlett terhesgondozás, fiatalon is lehet kérni a legtöbb vizsgálatot, és van ahol ingyenes (kombinát teszt pl a Bajcsí kh-ban ingyen vpolt)
2013. ápr. 22. 10:58
 22/46 anonim ***** válasza:

"Annyira jellemző, hogy a sok karriesrista pi..a próbálja idealizálni, hogy csak 30-35-40 évesen szült. :) :)"

Itt arról volt szó, hogy Dr. Czeizel Endre mit mondott. Szerinted Ő egy karriesrista pi..a?

2013. ápr. 22. 11:22
 23/46 anonim ***** válasza:
26%

"Annyira jellemző, hogy akik magukra nézve sértőnek tartják a megállapítást (jelen esetben a fiatal anyukák) egyből sokkal jobban tudják, mint Czeizel Endre. Azért van ő akkora szaktekintély, hogy nem beszél hülyeségeket. Nyilván van alapja annak, amit modott. Persze az más kérdés, hogy már a kérdező jelentősen eltorzította azt, amit Czeizel Endre mondott."

Nagyon igazad van és igen a nulla%-os pontozásból is látszik. Meg mindenki úgy álltja be mintha ez a két véglet lenne, hogy 18-20 évesen szülni vagy 35-40. évesen.

2013. ápr. 22. 11:31
 24/46 anonim ***** válasza:
SZERINTEM SENKI SEM MONDTA HOGY CSAK A 20 ÉVES SZÁMÍT FIATALNAK.IDŐSEBB SZÜLŐ AZ AKI 35 FELETT SZÜL.
2013. ápr. 22. 12:09
 25/46 anonim ***** válasza:
75%

Én 19-essel igenis egyetértek.

Czeizel is csak az anyagiakból fakadó előnyöket tudta felsorolni, mert genetikai, biológiai, orvosi ok nincs a későn szülés mellett.

Csökkenteni kell a karrierista nők bűntudatát, és fokozni a kedvet a szülésre. És hát. Náluk mi mással lehetne, mint az anyagiakkal?!

A doktor úr is bevallotta a videóban, célja, hogy minél többen csináljanak gyereket. Akkor miről beszélünk?!?!

Egy embertől hallom ezt. Ezer más helyen meg olvasom, hogy mennyire veszélyes későn szülni, főleg 40-45 évesen. De már 35 évesen is.

Nem mondom, nem is gondolom, hogy okosabb volnék, vagy tájékozottabb a témában mint ő. De csak azért, mert híres, és könyve(ke)t írt, még nem fogom minden szavát elhinni, ha sokan cáfolják.

2013. ápr. 22. 13:37
 26/46 anonim ***** válasza:

Kiragadtál egy mondatot valahonnan, amit nem ilyen összefüggésben mondott Czeizel Endre:

- Ha jól emlékszem, ő ezt azzal (is) magyarázta, hogy idősebb korban több a rendellenesség, vetélés, stb., meg több a szűrővizsgálat is. Ezért az idősen szervezet csak az igazán életképes egyedeket tudja kihordani, amiből következik az általad fent idézett állítás. Ilyen összefüggésben pedig logikus, érthető az állítás és még csak nem is sértő.

2013. ápr. 22. 16:09
 27/46 anonim ***** válasza:

Most ezt is meghallgattam. Egyet értek, igen.

Nem kell személyeskedésnek tekinteni, hanem általánosságban beszél és teljesen logikus ez is, de az előbbi gondolat menet is, amit írtam.

2013. ápr. 22. 16:22
 28/46 A kérdező kommentje:

Igazság szerint csak olvastam, hogy ezt mondta, a műsort nem láttam korábban. Gondolom, több helyen is kifejtette ezt az álláspontját más formában, mert itt pl. nem szerepel a "jobb útravaló" kifejezés.

Igazából nem Czeizelre szerettem volna kihegyezni a mondandómat felőlem mondhatta volna bárki. A műsor többi része egyébként tetszett, de azzal az állításával, hogy a 35-40 felett szülők (mert konkrétan erről a korosztályról beszélt) okosabb gyerekeket nevelnek akkor sem értek egyet.

2013. ápr. 22. 17:50
 29/46 anonim ***** válasza:
0%

"Ezért az idősen szervezet csak az igazán életképes egyedeket tudja kihordani, amiből következik az általad fent idézett állítás."

Ha így nézzük teljesen logikus. Kérdező azért nem mindegy, hogy a sarki Marika néni vagy a Czeizel Endre mondta

Kitüntetései, amit azért valamiért nem a sarki Marika néni kapta.

SZOT-díj (1977)

Ifjúsági díj (1987)

Kiváló orvos (1988)

Fényes Elek-emlékérem (1988)

Markusovszky-díj (kétszer)

A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (1995)

Kennedy-díj (2000)

Tudományos díj (USA, 2002)

Hazám-díj (2011)

Radnóti Miklós antirasszista díj (2012)

2013. ápr. 22. 17:56
 30/46 anonim ***** válasza:
0%

Biztos hogy igaz, amit a professzor úr mond, de nem attól lesz okosabb a gyerek, hogy a szülei idősebbek.

Általában azok vállalnak később gyermeket, akik továbbtanulnak. Kik tanulnak tovább? Általában az okos, jó képességű, intelligens fiatalok. Egy egyetemet végzett értelmiségi egészen más programot, szórakozást választ, mint egy 8 osztályt végzett ember. Ő inkább elmegy a színházba, vagy egy kiállításra, mint a diszkóba (mármint abban a korban, amikor már gyereke van). Mindenki a saját példáján keresztül tanítja a gyermekét, nem mindegy melyiket látja a gyerek, mert ő is nagy valószínűséggel azt az utat fogja választani, mert neki az a normális. Nem elhanyagolható szempont az anyagi kérdés sem. Nem mindegy, hogy ki tudja-e fizetni a szülő az állatkerti belépőt. Ezt is jó eséllyel egy idősebb szülő engedheti meg magának. Ezek mellett az öröklődésnek is lehet egy kis szerepe. Így lesznek nagyobb valószínűséggel a képzettebb, műveltebb emberek gyerekei is okosabbak.

Tudom, hogy az itt netező fiatal anyukák mindegyike kivétel ez alól és minimum az Operába jár, tehát ezzel felesleges próbálkoznotok. Az viszont nem kérdés, hogy egy Győzike "koncerten" nem a hosszú ideig tanuló, ezáltal későn gyereket vállaló anyukák csápolnak.

2013. ápr. 22. 18:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!