Mi kell ahhoz, ha Ausztirában szeretnék szülni jövöre. Kell-e hozzá bejelentett lakcím? És ha itthon szülök és utána megyek ki a páromhoz honnan kapom az ellátást? Ahova be vagyok jelentve? Gondolom jobb, ha egy adott munkahelyröl megyek el szülni?
A szüléshez nem tudom, kell-e bejelentett cím, viszont biztosítás kell.
Ha a férjed kint dolgozik, akkor neked is van biztosításod (de a férjednek kell lennie), illetve kaphatsz osztrák gyest és családit is. A szülés elött kell bejelentett munkahely, hogy saját magad jogán kaphass gyest.
Ha itthon szülsz, innen igényelheted a gyest és családit, majd visszaigényelheted az osztrák és magyar juttatások különbözetét. Mi így csináltuk. Egy összegben kaptunk egy nagyobb összeget.
De van egy oldal, ahol mindent megtalálsz ezekröl a dolgokról: www.igr.at
Remélem tudtam segíteni!
Egy darabig kint éltünk, de a kisfiam nem szerette a kinti ovit, így hazajöttünk, de a férjem még mindig kint dolgozik.
Az itthoni ovival nincs baj. Most várjuk a második babát!
Köszönjük!
Nekem csak a nyelvi akadályok okoztak nehézségeket, míg kint voltunk. A férjem szerette volna, ha kint szülök, de nem tudok németül, nem értem őket, a szülésnél ez nekem nagyon rossz lenne.
Viszont a kórházak jobban felszereltek, tisztábbak, újabb építésüek.
Vannak kint magyar orvosok is nagyvárosokban!
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!