Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikor lenne jobb teherbe...

Mikor lenne jobb teherbe esnem (életkorra gondolok) ilyen körülmények mellett?

Figyelt kérdés

Szóval én 25 vagyok, a párom, nemsokára férjem 32. Jövőre készül el a házunk, két gyerekszobát terveztünk bele.

Én most végzem az egyetemen, ő dolgozik, jól keres. Hogy mi leszek ha dolgozom: a szakmámhoz érintőlegesen kapcsoló témában szeretnék dolgozni, de ez időszakos, pályázatokhoz kötődik, nem igényel heti 5 napot. A másik hogy indítunk egy vállalkozást, és azt otthon is csinálhatnám. Szóval nagyrészt otthon dolgoznék.

A másik, hogy sportolunk, elég komolyan.

Én mindig fiatalon szerettem volna anya lenni, de ha a leghamarabbi időpontot vesszük ami szóba jöhet, akkor is 27 lennék az 1. gyerek születésekor, és 29 a 2.-nál. Ez még pont beleférne. Mellettük tudnék sportolni, csak a terhességkor lazábban, illetve 30 évesen még újra formába jöhetnék (versenyzem is). De, akkor a munkát a gyerekek mellett csinálnám, mondjuk alvásidőben is lehet dolgozni.

Vagy: csak dolgozom pár évet, de akkor kb 30 leszek az elsőnél, ami már nekem elviekben sok, nagyobb a kockázat, lehet nem jön össze hamar, vagy sokáig, és akkor csak tolódik kifele...Illetve 35-37 évesen már nem ugyanolyan visszarázódni egy versenysportba.

Van aki már a pici baba mellett jól tudta szervezni a munkaügyeit?

2011. nov. 29. 16:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia! A melót lehet szervezni a gyerekek mellett, a sportot nehezebb szerintem. Szintén dolgozó és versenysportoló anyuka vagyok. :-) Én a munkát, amit csinálok, simán elvégzem itthon a gyerekek mellett, viszont olyan sportot űzök (lovaglás, ezen belül most elsősorban távlovagolok hosszú távon) ami nehezebben egyeztethető össze a kölkökkel, hiszen a lovat is rendbe kell tennem, stb. Elég sok időt vesz igénybe. Most már van segítségem, de eddig anyukám is dolgozott, nem ért rá gyereket felügyelni, férjem gyakran napokig úton van a munkája miatt, szóval nem egyszerű. Melóval nincs gond, sport nehezebb ügy. Szóval szerintem ha szeretnétek is és minden adott, nyugodtan vágj bele, sok ismerősöm van, aki simán összeegyezteti a munkát a gyerekekkel otthonról. Én még tárgyalni is elmentem nem egyszer úgy, hogy babakocsiban aludt a kicsi. :-) A sportba meg fiatalabban könnyebb visszajönni, mint később. Én most várom a harmadikat, ezzel babaproject egy időre legalábbis letudva - van egy háromévesem, egy 16 hónaposom, meg egy pocaklakó - aztán a kicsi születése után remélem, újra tudok a versenyzésre is koncentrálni kicsit, mert gyakorlatilag 4 éve, ahogy a nagyobbal terhes lettem, abbahagytam a versenysportot.
2011. nov. 29. 16:30
 2/8 anonim ***** válasza:

Húha, hát én így első olvasatra azt látom, hogy Neked azért a sport és a munka egyelőre nagyon fontos helyet foglal el az életedbe. Tudod mikor vállalj gyereket? Amikor úgy fogod érezni, hogy nem érdekel a karrier meg semmi, csak az, hogy anya legyél és életet adj egy gyermeknek! Mert az anyaság az olyan ám, hogy utána (jó értelemben) Te megszűnsz létezni és xy anyukájává alakulsz át.

Én amikor gyermeket vállaltam, nem érdekelt a karrierem (éppen kineveztek) sem az elkezdett terveim megvalósítása, csak az, hogy anya legyek és család legyünk a férjemmel!

Most 10 hós a pici és minden időmet leköti, én aki folyton figyelt magára, sportolt, sminkelt, társasági életet élt, most a minden időmet a gyerkőcre áldozom, ő a minden, ő a fontos! Most is figyelek azért magamra, egy deka fölösleg sincs rajta, ápolt vagyok, de kit érdekel minden más, most a kislányom felnevelése a cél! És most próbálkozunk a kistesóval is:)

Szóval akkor vállalj babát, ha esetleg úgy alakul majd az életed, hogy le kell mondj a sportról vagy bármiről, ne érezd törésnek.

2011. nov. 29. 16:36
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Amit sportolunk, azt majd otthon is lehet végezni, mert egy külön helyiséget ennek szánunk majd, ha meg kinn edzünk édesanyám szeretne jönni vigyázni a gyerekekre. Jó látni amúgy, hogy valakinek ez megy.

Viszont mindenki más, én nem tudnám elképzelni, hogy csak gyerek+háztartás legyen évekig, mert ez szellemileg/fizikailag nekem nem kielégítő, de megértem azt is, aki szeretne egy időre csak anyuka lenni.

2011. nov. 29. 16:48
 4/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok!

Jah, hát ez én is pont így gondoltam! Én otthon ülős háziasszony anyuka? A hideg kirázott Tőled! Nemhiába csak 31 évesen szültem... Megjártam 4 országot, dolgoztam, diplomát szereztem, nyelvet tanultam, pénzügyi vezetőként végre elértem a célomat (az ország 2. legnagyobb politikusának keze alatt dolgoztam...) és egyszer csak azt éreztem, hogy anya akarok lenni.

Megszületett a pici és fáj volna minden perc amit nélküle töltök el, 8 hónapos volt amikor el tudtam engedni az apjával egyedül 3 óra hosszára:)

Majd meglátod Te is, hogy mennyit változol az anyasággal, ha ott lesz a pici, százszor is átértékeled majd, hogy "lepasszold"-e az anyukádnak vagy sem:)

Sok sikert!

2011. nov. 29. 17:08
 5/8 anonim ***** válasza:
Jaj bocs, nem tőled rázott ki a hideg, hanem tőle, mármint a gondolattól:D
2011. nov. 29. 17:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Abban teljesen egyetértek az előttem szólókkal, hogy a sportot sem volt nagy áldozat évekre "elfelejteni", a két már meglévő és a pocaklakó gyerekem mellett. De egy idő után az ember azért vágyik erre-arra, főleg, hogy most már a hároméves lányom is szinte könyörög, hogy menjünk lovagolni. Vérében van. :-) A munkát pedig nem magam miatt, hanem a gyerekekért csinálom, hiszen nekik igyekszem többet megadni ezzel. Túlzásba persze nem viszem, csak úgy normálisan. :-)

Imádok anya lenni, ebben teljesedett ki az életem, soha semmi nem nyújtott annyit, mint az anyaság és ezután sem fogok semmit és senkit a gyerekeim elé helyezni, ez természetes. De most már kezd hiányozni, hogy újra komolyabban vehessek más dolgokat is.

Annak, aki azt írta, hogy 10 hónapos kislányára szentel minden időt, azt tudom mondani: én pont így voltam vele. A lányom betöltötte a 3 évet, a fiam a 15 hónapot, amikor először mondtam azt anyunak, hogy vigyázhat a gyerekekre este, mert elmegyek kettesben a férjemmel egy esküvőre. Pedig anyukám nagyon könyörgött érte, hogy adjam oda a gyerkeket és a törpik is imádják a mamát, tudtam, nem lehet semmi gond. De nekem is sok idő kellett, hogy el tudjam őket "engedni" egy kicsit is magamtól. Sportolgattam én, csináltam mindenfélét, de mindig ott voltak velem, ott aludtak a babakocsiban, stb. Most már picit többet tudok engedni magamnak. De élvezem is, és jó is ez így nagyon. A gyerekek is szeretnek néha pár órát mamázni, kifejezetten örömvisítás van, ha megyünk. :-))

2011. nov. 29. 20:12
 7/8 anonim válasza:
Az is fontos, hogy milyen jellegű sportot űzöl. El tudnád árulni ezt? :)
2011. dec. 1. 19:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Baba mellet szerintem mindent meg lehet szervezni,de én azt mondom egy nő akkor vállaljom gyereket amikor meglát egy kisbabát és elszorul a szíve, hogy nekem is kell.Vagyis én 25 évesen éreztem így ,meg láttam egy babakocsit és könnybe lábadt a szemem ,hogy nekem is kell.A munka, a sport csak szervezés kérdése,az embernek arra van ideje amit szeretne, amit nem arra nincs.
2011. dec. 2. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!