Szülés 20-21 évesen? Megbánnám vagy jobb, ha fiatalon szülök?
Nővérem 18 évesen, érettségi után szült, így is tervezte. Aztán jöttek a tesók.
Aztán lejárt a gyes, és sehol nem kapott munkát... Pedig közben tanult is, nem csak érettségije volt. Még anyagilag is kijöttek volna, csak besokallt a sok évnyi otthon-léttől, háziasszony-élettől.
Ez tényleg nagyon egyénfüggő dolog. Azt tudnod kell, hogy csak és kizárólag a gyerek nem fog boldoggá tenni. Ha van egy biztos párkapcsolatod, amiben tényleg minden relatíve tökéletes (tehát a párod hibáival együtt tudsz élni akkor is majd, ha gyerek is lesz), ha adottak az anyagiak és mindenkitől függetlenül képes vagy eltartani a gyereket (mert a családi támogatás amilyen hirtelen jön, olyan hirtelen el is múlhat) és ha képes vagy mindent háttérbe szorítani a gyerek kedvéért, továbbá nem akarsz nagyon nagy karriert befutni, akkor érdemes lehet elgondolkozni a dolgon. Persze a gyermekvállalásnak a két fél együttes döntésének lennie. Ha a párod nem akarja, akkor inkább várjatok még.
Én 22 évesen szültem és nem bántam meg. Most vagyok 25 és várjuk a kistesót. A férjemmel nagyon jó a kapcsolatunk még mindig, nem bántam meg. De soha nem lehetsz biztos abban, hogy a kapcsolat, amiben benne vagy, kitart majd a sírig. Úgy kell intézned az életedet, hogy bármikor egyedül maradhatsz egy kicsivel. Ha vagy olyan erős, hogy egy ilyen helyzetben is talpon maradnál, akkor talán felnőttél a gyermekvállaláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!