Az idősebbek jobb szülők?
Fiatalon is lehet az embernek olyan háttere, hogy szülhessen, és tanfolyamokra küldje a gyerekét, képezze. És még csak nem is kell gazdag családból származni, protekcióval bejutni bárhová.
Bár én személy szerint régebben olvastam cikket erről (bár abba azt írták, azt hiszem hogy amerikai kutatók szerint). Úgy gondolom, hogy igenis bele kell számolni a későn szülés kockázatait is. Mert ez a cikk csak azt taglalta, hogy mennyi előnye van 30- 35 éves kor felett szülni. A hátrányokat nem említik...
De miért törvényszerű, hogy aki huszonévesen szül, annak kevésbé lesz pénze taníttatni a gyerekét, mint az, aki negyvenévesen? Ha veszünk minket - én 25 voltam, a férjem 26, amikor az első gyerekünk született -, mi nagyjából 43-46 évesek leszünk, amikor egyetemre fognak menni. Nem a mostani anyagi helyzetünkből kell kiindulni. Ami egyébként most sem rossz, de lesz még jobb is.
Ezzel az erővel azt is lehetne mondani, hogy az elvált szülők gyerekei kevésbé intelligensek, mert egy egyedülálló anyukának nehezebb huszonévei közepéig eltartania a gyerekét. Ugye, mekkora butaság?
Mellesleg kicsi gyerek tanításához még pénz sem kell, óvodás, kisiskolás korban.
És arról sem szólt, hogy lehet átlagban inteligensebbek, de a másik szélsőség, (fogyatékos gyermekek a késői terhesség miatt), nincs benne
Én nem értek egyet vele, korábban sem értettem. Én 24 és 27 évesen szültem.
És értelmes, jól nevelt gyerekeim vannak
Végig hallgattam/néztem az előadást. És baromira idealizált világot épít fel. Lehet, hogy van előnye. De több hátránya van. Fiatalon szülésnél is van hátrány, de sokkal több előny. Szóval igen, jobb fiatalon, ésszerűbb.
És Czeiczel is kifejti, hogy van előnye, kevesebb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!