Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy az anyukák...

Miért van az, hogy az anyukák többsége támogatná a gyes eltörlését? Vagy csak az én imserőseim ilyenek?

Figyelt kérdés

Beszélgettünk tegnap este munkatársaimmal, és mondták sokan hogy örülnének ha eltörölnék az alanyi jogon járó gyest. Én meglepődtem, mert mindannyian anyukák. Sőt, van köztük olyan is, aki gyes-t kap, nem gyed-et. Ő azt mondta, meglennének nélküle.

Nektek ez nem furcsa?

2013. ápr. 6. 21:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/85 anonim ***** válasza:
28%

Felvállaltam a véleményemet, erre kapom a privát üzenetet, hogy nagyon sajnál engem, és önző vagyok, mert elvenném az alanyi jogon járó gyest, hogy nekem több legyen.

Szánalmas emberek vannak ezen az oldalon! Nem is reagálok rá privátban, de megkérlek, többet nekem ne üzengess, mert kiplakátolom a neveddel a GYK oldalát!

2013. ápr. 7. 13:10
 62/85 anonim ***** válasza:
100%
Ez így van, nagyjából éppen hogy kijön belőle az ember.., de gondold csak el, hogy több gyerek után mennyi juttatást vesz fel a család? Első gyereknél nehéz nekik csak, de ugye anyatejes etetni nem kell, mire odajutnak már jön a következő, ingyen mehet iskolában oviban enni, kapnak ingyen ruhát, mert szegények, azt hordja majd mind az összes gyerek! Itt előttem már sokan megfogalmazták, hogy az emelt családival szép summák összejönnek ám, meg ugye apa is kapja a segélyt, meg ki tudja mik járnak még... milyen támogatások, mivel sokan vannak pénz nincs, lakástámogatás is tutira jár... magyarul alig fizetnek valamit... Meg általában sokan laknak együtt... akár 2-3 generáció is, úgy meg ki lehet valahogy fizetni egy lakás vagy ház rezsijét...
2013. ápr. 7. 13:14
 63/85 anonim ***** válasza:
És még papíron egyedül is neveli ,meg gyerekvédelmi stb.
2013. ápr. 7. 13:16
 64/85 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 7. 13:17
 65/85 anonim ***** válasza:
66%

Amúgy meg azoknak írom, akiknek nem tetszik az, hogy sokan megszigorítanák a gyest (nem elvennék, csak megszigorítanák), hogy nem tudom miért baj az, hogy rákényszerítik az embereket, hogy próbálják meg eltartani a családjukat...

És ez valóban nem rosszindulat, meg az együttérzés hiánya, mert nem sajnálom a gyerektől egyáltalán nem, de tudjátok mennyivel kevesebb segélyes gyerek születne, ha valóban dolgozni kéne a gyesért is legalább apukának? Azt sajnálom, hogy ők erre építenek!! Ebből élnek életük végéig!

Én sose szoktam azon gondolkozni, hogy hova megy az adóm... mert tuti hogy hülyeségre.. mivel nem halad az országunk sehová...

De azon gondolkozok, hogy vajon mi lesz itt 20-30 év múlva, dolgoznak majd vagy 500 an és eltartják a maradék 9 és fél milliót?

Ne védjük már azért ennyire őket.. mert nincs rá szükségük!

Védelmezzük azokat akik igenis megdolgoztak azért hogy legyen családjuk!

2013. ápr. 7. 13:21
 66/85 anonim ***** válasza:
64. igen ők nem tudom minek szülnek, minek csinálnak gyereket. ez szerintem gusztustalan hozzáállás (és sajnos személyesen is ismerek ilyet).
2013. ápr. 7. 13:33
 67/85 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy tutira nem fogják sem csökkenteni, sem eltörölni. sok szavazót vesztenének....
2013. ápr. 7. 13:34
 68/85 A kérdező kommentje:

Hú, jó sok válasz érkezett. Gyorsan mindenkit felpontoztam.

Amúgy azzal én is egyetértek, hogy feltételekhez kéne kötni. Sajnos nekem is van olyan ismerősöm, aki most várja a 3. gyereket, mert "munkát úgy sem kapok, de 3ra már járnak a támogatások". Ráadásul a párja hivatalosan nem velük él és minimálbért keres, de valójában együtt vannak és többet visz haza. Ez nekem elég gyomorforgató.

2013. ápr. 7. 14:37
 69/85 anonim ***** válasza:
13%
Én azért töröltetném el a gyest, mert azt gondolom, hoyga ki semmit nem fizet be, az ne is kapjon belőle (mellesleg én a csp-t is eltörölném, és esetleg adókedvezmény formájában juttatnám), és szerintem ne ne kapjon az se aki tanul, vizeti az állam a tanulmányait plussz még a gyereket is, ne már. Akinek nincs pénze ne vállaljon gyereket. 28 ezer forint egyébként sem elég semmire, viszont az állam zsebéből rengeteget kivesz, amit lehetne hasznos és igazságos dolgokra költeni.
2013. ápr. 7. 14:41
 70/85 anonim ***** válasza:
50%

Mondjuk attól is a falnak megyek amikor mindenre az a válasz, hogy mert nincs munka.

Igen nehéz munkát találni fiatalnak, idősnek, mindenkinek. De azért az sem érv mindenre. Azért ha valaki évekig nem talál semmit akár egy takarítást vagy bármit akkor az már az ő hibája is.

2013. ápr. 7. 14:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!