Miért van az, hogy az anyukák többsége támogatná a
gyes eltörlését? Vagy csak az én imserőseim ilyenek?
Figyelt kérdés
Beszélgettünk tegnap este munkatársaimmal, és mondták sokan hogy örülnének ha eltörölnék az alanyi jogon járó gyest. Én meglepődtem, mert mindannyian anyukák. Sőt, van köztük olyan is, aki gyes-t kap, nem gyed-et. Ő azt mondta, meglennének nélküle.
Utolsó! Azért 10 nőből 1 magyar, aki a segélyre szül! Én nem szidom, csak ismerem őket milyenek!
2013. ápr. 6. 22:08
12/85 anonim válasza:
Ilyet csak azok kívánnak akikben és elnézést kérek de nincsenek emberi érzések, és sajnálják a segítséget nem az anyától a gyermektől. Egy apró kis élettől aki nem kérte hogy megszülessen és aki nem ártott senkinek. Aki talán túl korán és váratlanul érkezett, de akitől az édesanyja nem akart megválni. Nem mindenkinek sikerül dolgoznia terhesség előtt, nem biztos hogy azért mert nem akar, lehet mert nem vették föl mert túl fiatal vagy mert becsúszott a baba és nem akarta elvetetni. Ez nem bűn, mert lehet hogy éppen a gyesből végez el egy tanfolyamot és utána elmegy dolgozni ha sikerül. Nem hiszem el hogy egyes emberek képesek lennének megvonni a lehetőséget egy gyermektől és az anyjától hogy boldoguljanak csak mert féltik az adójukat. Ítélekzni nagyon könnyű ezek felett a lányok nők fölött de csak azért mert akik így vélik nem jártak az ő cipőjükbe. Nagyon sokan nevelik abból a kis pénzből a gyermekeiket, és nem elítélni és bántani kéne őket hanem segíteni és támogatni. Elvégre aki anya abban ott az ösztön hogy segítsen azokon akik rászorulnak. Eddig legalább is azt hittem. De úgy látom tévedtem, s ez nem jó érzés. Én is fitalon gyesre szültem, a férjem azonban dolgozik, és ő soha nem jelentené ki hogy az adójából más gyerek pénzt kap, sőt még azt se hogy a bűnözőket abból tartsák el. Anyukám is dolgozott és ő se mondott ilyet, sőt senki akit ismerek. Nem értem mi van a mai emberekkel nőkkel anyákkal. Tényleg kihalt belőllük minden együtt érzés, minden emberség. Adót így is úgy is vonnak akkor meg már miért nem azon háborognak hogy drogosok elvonojára meg börtön töltelékekre költik, és miért a gyesen vannak kiakadva? Nem tudom megérteni bármennyire is szeretném.
2013. ápr. 6. 22:09
13/85 anonim válasza:
Én is csak gyes-t kapok, nem a segélyért szültem, de sajnos az állam azt nem támogatja, hogy egyetem mellett, fiatalon akartunk babát. Azt mondják, legyen sok gyerek stb., de miből mégis? Ha elmegyek dolgozni az egyetem után, és dolgozom min, 2 évet, mér 26 éves leszek, és miért kéne nekem addig várni?
2013. ápr. 6. 22:09
14/85 anonim válasza:
Szerintem meg van különbség a között,hogy valakinek csak Gyes jár,mikor születik a babája,és közben a párja dolgozik,és nem szüli sorra egymás után őket csak a gyes miatt,mert persze ilyenek is vannak.
2013. ápr. 6. 22:10
15/85 anonim válasza:
A világ változik kedves válaszolok semmi se biztos ebben az életben csak a halál. Még ti is lehettek segélyre szorúlva. Szóval csak ne nézettek le senkit addig amíg nem voltatok a helyébe. Leépítésről kirugásról hallotattok már. Isten mentsen meg tőlle hogy ezt kívánjam, csak kicsit gondolkodni kéne mielőtt másokat elítéltek lenéztek. Anyukám mindig mondogatta édes lányom ma ő holnap te, soha ne szólj meg senkit. Milyen igaza volt.
2013. ápr. 6. 22:12
16/85 anonim válasza:
A 67%-al teljesen egyetértek! Én is azoktól vonnám meg aki sorra szüli a segélyre!
2013. ápr. 6. 22:12
17/85 anonim válasza:
74%-os neked is igazad van! De annyira elszomorít, amikor látom a tiniket(14 éves, könyörgöm még az általánost sem fejezte be), hogy sorra szülik a babákat én meg mit nem adnék egy 2. babáért! :-(
2013. ápr. 6. 22:15
18/85 anonim válasza:
Én miattam aztán az kap aki akar nem nagyon érdekel de azért amit a 12/16-os ír erős túlzás. Nyilván te az utcán minden gyerekhez oda mész és adsz az anyukának egy 10 ezrest mert hát szegény gyereket vállalt.
2013. ápr. 6. 22:17
19/85 anonim válasza:
Csak azoktól vonnám meg, akik valóban nem dolgoztak soha életükben, és ne mondja már senki, hogy legalább az egyik fél fizetéséhez ne lehessen kötni, mert de!!! Legalább apukának legyen rendes munkája, akkor kapjon gyest! Természetesen mindenki járhat még úgy, hogy kirugják, de ő már dolgozott életében!! Azért nem mindegy, hogy elvégzi valaki az általánost, és élete végéig segélyből meg gyesből él, vagy csak elvesztette a munkáját!
Kössék az apuka fizetéséhez a gyest!
2013. ápr. 6. 22:17
20/85 anonim válasza:
74%-os
Sajnos Te túl rózsaszínben látod a világot. Te fiatalon, munka nélkül szültél babát, de a férjed dolgozott, magyarán nem az állam tartott el titeket. Mert azt ugye be kell látni, hogy a 25.000 Ft éhen halni is kevés manapság. Mi azokról beszélünk, ahol 2-3 évenként szépen sorban potyognak a gyerekek, hogy a gyes folyamatos legyen, apuka meg nem dolgozik, mert a gyes+csp elég arra, hogy meglegyen a bagóra és piára való, a puja meg van ejtve, el lesz az még 4-5 évesen is anyatejen, az ingyen van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!