Miért van az, hogy az anyukák többsége támogatná a gyes eltörlését? Vagy csak az én imserőseim ilyenek?
Figyelt kérdés
Beszélgettünk tegnap este munkatársaimmal, és mondták sokan hogy örülnének ha eltörölnék az alanyi jogon járó gyest. Én meglepődtem, mert mindannyian anyukák. Sőt, van köztük olyan is, aki gyes-t kap, nem gyed-et. Ő azt mondta, meglennének nélküle.
Nektek ez nem furcsa?
2013. ápr. 6. 21:53
21/85 anonim válasza:
Miért van ez? Mert tetőzik a rosszindulat Magyarországon az utóbbi években. Akármelyik gyerekvállalás kategóriában lapozz vissza az első kérdésekhez. Ott még tudtak szépen beszélni egymással az emberek, segítettek és tapasztalatokat osztottak meg. Ma már szinte a legnormálisabb kérdésekre is ítélkezés és beszólás a válasz, épp azt nem írják egymásnak az emberek, hogy "te hülye még ezt sem tudod?" Azt gondolom, hogy a gyes megvonása is a rosszindulat egyik jele. Szomorú vagyok amiatt, hogy itt tart a világ, nem attól lesz jobb, ha a szegényeknek még kevesebbet adunk, hanem attól, ha segítjük őket a fejlődésben, nem csak anyagilag természetesen. De szánom azokat, akik szerint a szőnyeg kirántása a megoldás, azt pedig el sem merem képzelni, milyen értékrendet ad át a gyermekének. Nagyon rossz lett a fontossági sorrend és a problémákra gyártott megoldási forma manapság. Jóindulat már nem sokakban maradt. (nem, mielőtt jönne atömeg, nem gyesre szülök, csak elszomorítanak a tények).
22/85 anonim válasza:
Speciel én nem gyesre szültem,17 éves korom óta dolgozom,de azok akik annyira támogatják azt hogy csak akkor adjanak gyest ha legalább apuka dolgozik belegondoltak abba mi van akkor ha apukát egyik napról a másikra kirúgják,és nem lesz pénz?Azt én sem támogatom hogy bizonyos népcsoportok csak azért szülnek hogy a segélyeket kapják,de sokan mindig csak azt mondják hogy az adófizetők pénzéből van finanszírozva.Igen abból de mi lesz ha egyszer akik most támogatják ezt és nyugdíjba akarnak menni az új generáció fellázad és azt mondja márpedig az én adómból nem lesz nyugdíjatok?Bocs ha elkanyarodtam egy kicsit .
23/85 anonim válasza:
Most aki annyira szidja azokat aki szerint a gyest is valami feltételhez kellene kötni az őszintén hányszor szidta a nyugdíjasokat. Mert én nagyon sok emberrel találkozók aki csak azt hajtja, hogy a nyugdíjast mennyi nyugdíjat kap. Miközben azért is meg kell dolgozni.
24/85 anonim válasza:
Akkor meg ha egyik félnek sincs munkája kérdezem én mi a fas...omra vállalnak gyereket??? Ez nem rosszindulat csak józan ész!
25/85 A kérdező kommentje:
Még nem tudtam minden választ végigolvasni, de mi nem a kisebbségiekről beszéltünk, hanem inkább a középiskola, egyetem alatt szültekről.
2013. ápr. 6. 22:25
26/85 anonim válasza:
Én nem szidok senkit! pl. az apósom nyugdíja több, mint az én fizetésem, és az apumé is! De ő ledolgozták a fél életüket!
27/85 anonim válasza:
Alanyi jogon jár a családi akkor vegyük el azt is.
28/85 anonim válasza:
Hogy jön ide a nyugdíjas??? Aki nyugdíjat kap, az legrosszabb esetben is a fél életét végigdolgozta. Őtőlük soha nem sajnáltam a nyugdíjukat, de az ingyenélőktől igenis sajnálom a gyest.
29/85 anonim válasza:
14 évesen diákmunkával kezdtem, nem jelentettek be sehová. Elmúltam 18, találtam munkát, de utólag derült ki, hogy nem jelentettek be ott sem. Később lett elég spórolt pénzem, egyetemre mentem, most fejezem be, mellette végig dolgoztam, persze nem jelentettek be. Most fogok végezni és az ég bosássa meg, gyereket akartunk a párommal. Összesen 1 évem van bejelentve, ezer évvel ezelőttről. A párom fizetése magas, abból élünk, amíg én itthon vagyok a babával. Gyest kapok. Ássam el magam? Nem hiszem, többet dolgoztam, mint aki otthon ülve végigcsinálta az egyetemet és 3 év munka után gyereket vállalt. Kidolgoztam a belem a családomért, és mire egyetemi diplomás állásom és bérem lehetne, nem akarom megvárni a két évet és harminc felett szülni. Aki általánosít, hogy elvenné a gyest, szerintem a saját életéből indul ki, és nem abból, hogy sokféle sors, sokféle élet létezik, nem csak a cigányoké és naplopóké. Sok ember életéről hoznak itt döntést egyesek 3 mondatban, és elégedetten hátradőlnek otthon, hogy ők bizony megmondták a tutit.
30/85 anonim válasza:
Igen nagy felelőtlenség a semmire gyereket vállalni! Én sem akartam későn szülni, 26 voltam amikor a lányunk született, most majdnem 30 és szeretnénk 2 babát. Nem akartam 30-on túl szülni, de ember tervez isten végez! Bár nekünk van munkánk és remélem lesz is jó sokáig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!