Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Támogatnád a GYES eltörlését...

Támogatnád a GYES eltörlését vagy rövidítését?

Figyelt kérdés
A GYES 3 évig alanyi jogon jár bárkinek, akinek gyereke születik akkor is, ha előtte 1 napot sem dolgozott.
2012. nov. 8. 12:55
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
72%

Eltörlését nem, esetleg röviditését. De ezzel nem sokat nyerne az állam. Azt a gyerek kapja, úgyis a családi pótlék meg alapból kevés.

Ha eltörölnék csak a munkanélküliek száma lenne több.

2012. nov. 8. 13:04
 2/23 anonim ***** válasza:
80%
Esetleg azt, hogy ne alanyi jogon járjon, hanem legalább 180 nap munkaviszonya legyen a nőnek /régen is úgy volt/.
2012. nov. 8. 13:09
 3/23 anonim ***** válasza:
84%
Esetleg lehetne a maximális összegnek annyi százaléka, ahány százalékban munkaviszonyban volt az iskolai tanulmányai után. Tehát időben maradhat, de az összeg függjön a ledolgozott napoktól százalékosan.
2012. nov. 8. 13:30
 4/23 anonim ***** válasza:
8%

Ha eltörölnék csak a munkanélküliek száma lenne több.

Ezt nem értem,hogy jön össze?Pénzért,munkáért, szaporodik?

2012. nov. 8. 13:48
 5/23 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem maradjon úgy ahogy van. Pl 23 éves vagyok, nem dolgoztam még (friss diplomás vagyok), jelenleg munkát keresek, mert dolgozni akarok. Ha becsúszna a baba és megtartanám, akkor nagy szükségem lenne a pénzre (nem a pénzért szülnék), mivel valamiből etetni kell a kicsit. Szóval értitek ezt nem mindig lehet munkához kötni.
2012. nov. 8. 13:55
 6/23 anonim ***** válasza:
79%

"Szóval értitek ezt nem mindig lehet munkához kötni."

Ez igaz. Csak ugye van olyan "réteg", akik konkrétan a pénzért szaporodnak. Valóban nehéz jó megoldást találni. :(

2012. nov. 8. 14:03
 7/23 A kérdező kommentje:

Első: miért lenne több a munkanélküli? Aki gyes-t kap, eddig is munkanélküli volt.

5: nem értem, miért az államnak kéne adnia azt a pénzt, amit a gyerekre akarsz költeni.

2012. nov. 8. 14:11
 8/23 anonim ***** válasza:
80%

"miért az államnak kéne adnia azt a pénzt, amit a gyerekre akarsz költeni."

Gondolom, mert többek között erre is fizetjük az adót, járulékokat, hogy legyen szociális háló. És hogy legközelebb is megválasszuk a kormányt, aki adja. :)

Persze ezt is lehet okosan is és rosszul is adni/elosztani.

2012. nov. 8. 14:17
 9/23 anonim ***** válasza:
85%

Az alanyi jogon mindenkinek járót én is eltörölném vagy legalább három év helyett másfél évig kapná.

A gyedet pedig csak úgy engedném mint a Hollandiában van 1. évig csak az anya 1. évig pedig csak az apa mehetne gyesre.

Ha apa nem akar akkor pedig csak gyes járna.

2012. nov. 8. 14:23
 10/23 anonim ***** válasza:
21%

"mivel valamiből etetni kell a kicsit"

Arra van az anyatej, oké a lényeget értem.

2012. nov. 8. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!