Támogatnád a GYES eltörlését vagy rövidítését?
Eltörlését nem, esetleg röviditését. De ezzel nem sokat nyerne az állam. Azt a gyerek kapja, úgyis a családi pótlék meg alapból kevés.
Ha eltörölnék csak a munkanélküliek száma lenne több.
Ha eltörölnék csak a munkanélküliek száma lenne több.
Ezt nem értem,hogy jön össze?Pénzért,munkáért, szaporodik?
"Szóval értitek ezt nem mindig lehet munkához kötni."
Ez igaz. Csak ugye van olyan "réteg", akik konkrétan a pénzért szaporodnak. Valóban nehéz jó megoldást találni. :(
Első: miért lenne több a munkanélküli? Aki gyes-t kap, eddig is munkanélküli volt.
5: nem értem, miért az államnak kéne adnia azt a pénzt, amit a gyerekre akarsz költeni.
"miért az államnak kéne adnia azt a pénzt, amit a gyerekre akarsz költeni."
Gondolom, mert többek között erre is fizetjük az adót, járulékokat, hogy legyen szociális háló. És hogy legközelebb is megválasszuk a kormányt, aki adja. :)
Persze ezt is lehet okosan is és rosszul is adni/elosztani.
Az alanyi jogon mindenkinek járót én is eltörölném vagy legalább három év helyett másfél évig kapná.
A gyedet pedig csak úgy engedném mint a Hollandiában van 1. évig csak az anya 1. évig pedig csak az apa mehetne gyesre.
Ha apa nem akar akkor pedig csak gyes járna.
"mivel valamiből etetni kell a kicsit"
Arra van az anyatej, oké a lényeget értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!