Kevesebb gyerek fog az miatt születni, hogy két éves lesz a gyes?
az a gond hogy azokat az anyukákat hova küldik vissza dolgozni? így is munkanélküliség van. azelőtt legalább a gyerekel tudod foglalkozni és addig se növelte a munkanélküliek számát.
hát várhatóan biztos. bár bizonyos népcsoportokat(ahol 7-9gyerek sem ritka) eddig sem zavart. lehet elérik hogy kisebbség lesz a magyar Magyaroszágon.
A magyarok között bizonyára kevesebb gyermek fog születni, mert az anyuka nem tud majd visszamenni dolgozni, nem tudja bölcsibe adni, mert nem lesz bölcsi! A cigányoknál ez nem jelent nagy gondot, továbbra is sz*rni fogják a 6-7 gyereket, úgysem dolgoznak, csak élősködnek!
Én gyermekvállalás előtt vagyok, és nagyon félek, hogy mi lesz velünk, ha megmarad ez a törvény. 6-ra járok dolgozni, melyik bölcsi nyit ki legalább fél 6-kor hogy le tudjam tenni a gyereket? Emelett szerintem 3 éves koráig a gyereknek az anyja melett a helye, hogy tanuljon és fejlődjön. Mert a bölcsiben nagy ívben tesznek a gyerekre! 2 évesen nem minden gyerek szobatiszta, egész nap majd a kakis pelusban kell szegénynek lenni, mert egyátalán nem foglalkoznak a gyerekekkel!?
mi most várjuk az első gyerekünkket.
szerintem aki azt mondja, hogy azért nem vállal gyereket, mert a gyes csak 1 éve, az csak kifogást keresett és ha ez nem lett volna, akkor talált volna valami mást.
Én azért ebben nem vagyok biztos. A legtöbb anya, aki dolgozott előtte is, az amúgy is csak két évet van otthon (főleg akiknek a férje nem keres olyan nagyon sokat), mert a GYED lejárta után visszamennek dolgozni.
Amúgy azért az érdekelne, hogy ha Magyarországon nem szülnél, akkor ugyan hol? Máshol még két évet se nagyon lehet otthon maradni, 3 évet pedig a nagyvilágon szinte sehol. Az USA-ban pl. keményen 6 hetet vannak otthon szülés után, Angliában 6 hónapot. Tudom, hogy más tekintetben jobbak a viszonyok, de sehol nem tartják fenn a munkahelyet 2-3 évig.
Én 22 éves vagyok, munkahelyről mentem szülni, és most lesz két éves a fiam ősszel, megyek is vissza, mert a GYES-ből éhenhalnánk, a fele annak, amit most kapok.
Ja, még hozzátenném, hogy mivel jobb a helyzet munka terén 3 év otthonmaradás után? Aki 6-ra jár dolgozni, annak ugyan úgy meg kell oldania ezt, ha a gyerekét bölcsibe viszi, és akkor is, ha oviba. Ráadásul nagyon sokat számít munkaerő-piaci megítélés szerint az az egy év. Nem mindegy, hogy valaki 2 vagy 3 évig nem dolgozott. Pláne, hogy általában kicsit többről is van szó, mert sokan terhesen sem dolgoz(hat)nak, mert olyan a munkakörük.
Az pedig nem igaz, hogy a bölcsiben tojnak a gyerekekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!