Támogatnád a GYES eltörlését vagy rövidítését?
Gondolom, mert többek között erre is fizetjük az adót, járulékokat,
Na ja, csak kár hogy azok kapnak segélyt akik nem fizetnek adót. Ezért nem értem, miért jár egy csomó minden alanyi jogon.
"Csak ugye van olyan "réteg", akik konkrétan a pénzért szaporodnak."
Ne hülyéskedjünk már, olvasd el a GYES leírását, pont nem függ a gyerekek számától és alapból egy minimális összeg.
Némely hozzászóló erősen keveri a GYES és GYED fogalmát nem?
Aki meg GYED-et kap, az ugye adófizető volt, ergo nem TE fizeted a GYES-t neki, fizetett ő eleget.
13-as ezzel az a gond, hogy az új MTK miatt (tudod védik a családokat meg támogatják gyerekvállalást) már terhesen elküldhet a munkaadód és NEM köteles visszavenni sem a szülés után. És nem tudom feltűnt e, hogy marha sok munkanélküli van, meló meg szál sem? Másrészt sokan visszamennének már 2 év után is, mert annyira azért nem sok a GYED, hogy jobb lenne egy fizetésnél ... csak éppen NINCSENEK bölcsődék! Aki nem tudja a gyereket bejuttatni a kevés helyre, az ÍGY JÁRT, maradhat otthon plusz egy évet, ha akar, ha nem.
"Aki meg GYED-et kap, az ugye adófizető volt, ergo nem TE fizeted a GYES-t neki, fizetett ő eleget. "
Fizetett egy évet majd szül hármat és otthon van akár 6-7 évet is. Azért ez is elég aránytalan. Én sem gondoltam volna de amikor már a huszadik kérdést olvasom, hogy mikkor jön a családi, gyes akkor nem akarom elhinni, hogy nem lehetett volna előre gondolkodni.
15-ös az észrevétel reális, de nem életszerű. értem én, hogy sok gyerekről páran egyből kisebbségeket vizionálnak, de amíg az országos gyerek ráta 1.8, addig nem hiszem, hogy a nagy átlag 6-7 évet otthon marad 3 gyerekkel zsinórban. Másrészt bizonyos alsóbb rétegeket leszámítva senki sem szokott egyből gyerekgyártásba fogni az iskola padból való távozás után.
16-os igen, de a válaszok meg keveredtek. Szerintem. :)
"pont nem függ a gyerekek számától"
És ki állított ilyet? :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!