Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy az anyukák...

Miért van az, hogy az anyukák többsége támogatná a gyes eltörlését? Vagy csak az én imserőseim ilyenek?

Figyelt kérdés

Beszélgettünk tegnap este munkatársaimmal, és mondták sokan hogy örülnének ha eltörölnék az alanyi jogon járó gyest. Én meglepődtem, mert mindannyian anyukák. Sőt, van köztük olyan is, aki gyes-t kap, nem gyed-et. Ő azt mondta, meglennének nélküle.

Nektek ez nem furcsa?

2013. ápr. 6. 21:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
74%
Ha egyetem alatt teherbe esik valaki, akkor ha elveteti az a baj, ha gyesre szül az a baj. Azért kicsit gondolkozni kéne mielőtt ítélkeztek. Én nem voltam ilyen helyzetben, nem is gyesre szültem, csak azért vannak az életben nehéz helyzetek, nem mindenkinek "ideális" helyzetben jön a gyerek...
2013. ápr. 6. 22:59
 42/85 anonim ***** válasza:
37%
Hogy vesz fel havi fél milliót amikor egyszerre csak egy ellátás jár?
2013. ápr. 6. 23:00
 43/85 anonim ***** válasza:
87%

Igaz a védőnő írása! Így is milyen a közbiztonság? Siralmas! Ha elvennék tőlük...na az nem kellene megvárni! De nem fogják elvenni!

No meg az sem egy utolsó szempont, hogy frissen szült anyukának az az első dolga,hogy bagózzon! Aki tényleg akarja a babát egészségesen, ha cigizett is lerakja, nem szívja még terhesen is!

Persze kivételek mindig vannak, de azért több részt nem a gyerekere költik a pénzt! Nem egy roma gyerek jár majdcsak térdig érő nadrágban télen,nemhogy overálban!

2013. ápr. 6. 23:04
 44/85 anonim ***** válasza:
83%

Hogy vesz fel havi fél milliót amikor egyszerre csak egy ellátás jár?

A családi gyerekeként jár és gondolom emelt, no meg az egyikre kapja a gyest!

A családi pótlékösszege:

Az emelt kb.23.300,-Ft

Három vagy többgyermekes család esetén: 16.000.- Ft gyermekenként

Három, ill. több gyermeket nevelő egyedülálló szülő esetén: 17.000.- Ft gyermekenként

2013. ápr. 6. 23:11
 45/85 anonim ***** válasza:
83%

6 gyermek eseten 600%-a a mindenkori oregseginek.

Ehhz hozzajon meg az emelt csaladi potlek, mert az is jar! Plusz a gyermekvedelmi tamogatas.. Raadasul, a beteg gyerekek utan meg x par ezer forint..

Hidd el, ez a fel milla siman oszejon.

Es egy ilyen csala alt. 8-10gyereknel all csak le.. Vagy egy kisebb falu gyartasi sora utan.

2013. ápr. 6. 23:12
 46/85 anonim ***** válasza:
100%
No meg nekik ingyen van a kaja, a tankönyv a suliban, oviban!
2013. ápr. 6. 23:16
 47/85 anonim ***** válasza:
100%

Hááát azért van, ami nem mindegy.

Mióta az eszemet tudom melóztam, GyED alatt megszűnt a munkahelyem, amikor félidős terhes voltam már a kistesóval. Így vele már csak gyest kaptam. És előtte már 6 évet dolgoztam (ok ebból 2 diákmeló volt, de a többi reneds állandó diákmunka), és levelező sulirajártam. Ezzel azt akarom mondani, hogy azt a kemény 28000 Ft- ot nem kéne sajnálni az anyáktól, és a gyereküktől.

Egész más kategória, aki évente potyogtatja a gyerekeket, mert sok a "segíííly".

Nekem más segélyekkel támogatásokkal van bajom. Pl nem adnék emelt családi pótlékot nagycsaládoknak, ellenben megdupláznám az adókedvezményt. Máris az amúgy dolgzó- adózó ember járna jól....

2013. ápr. 7. 00:12
 48/85 anonim ***** válasza:
39%
Én már nagyon sok éve mondom, hogy töröljék el a gyest. Hatalmas kiadás az államnak és semmi szükség rá. KApjon gyedet aki dolgozott 1,5-2 évig, de azt ne maximalizálják viszont.
2013. ápr. 7. 02:05
 49/85 anonim ***** válasza:
50%
Utolsóval nem értek egyet. 16 éves korom óta dolgozom, mint diák, és nem számít munkaviszonynak!!!!! Hiába van folyamatos 6 évem, ha nem munkaviszony!!!!! Ráadásul valami adót is vonnak a pénzünkből!!!! Még van két évem az egyetemből, ami alatt babát szeretnék a férjemmel, mert olyan a szakmám, hogy a munkahelyről nem fogok tudni elmenni szülni. Természetesen nem 100 gyereket tervezünk, csak egyet. Szerintem azért különbség van a familiálisan hiperpingmentáltak és köztem. Hol itt az igazság??????
2013. ápr. 7. 06:57
 50/85 anonim ***** válasza:
84%
Milyen munkahelyröl nem lehet elmenni szülni? Persze a ti döntèsetek,de èn dolgoznèk 2 èvet,hogy legyen gyed,ne csak gyes! Én így tettem ès 26 èvesen szültem!
2013. ápr. 7. 08:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!